Livet med en narsissist er ikke et liv. Det er overlevelse. De er så onde og de spiller mindgames for å få sitt offer i sine feller. Og enhver kvinne som er forelsket vil heller tro på at hennes narsissist elsker henne, i stedet for å tro på hennes familie og venner.

Men hva med når ting blir komplisert? Hvordan kommer du deg ut av dette marerittet?

Hvis du ikke er helt sikker på om din partner misbruker deg, her er noen røde flagg som du må ta hensyn til. Kanskje er ting er langt verre enn du tror..

1. Han er overlegen i forholdet

Hvis partneren din mener at han er lederen i forholdet og dine følelser og ideer er ikke viktige, kan du være sikker på at du har med en narsissist å gjøre. Han vil at hans ord skal være det eneste som betyr noe og du kommer ikke til å ha noe å si om alle de viktige avgjørelsene dere tar i livet.

Han synes at du er mindre verdt, og han behandler deg dårlig på grunn av det. Hvis du ser så mye som et hint om at han begynner å oppføre seg som dette, la ham gå uten å tenke deg om.

Du fortjener ikke en mann som vil mishandle og bagatellisere deg. Du er unik og spesiell akkurat slik du er, så godta aldri noe mindre enn du fortjener.

2. Han ignorerer deg

Har du noen gang tatt din mann i å spille spill på sin telefon mens du fortalte ham om en forferdelig dag på jobb? Hvis svaret er ja, kan du være sikker på at du er med en narsissist.

Han bryr seg ikke om dine behov og dine følelser. Han har mistet interessen for deg, og han vil at du skal finne det ut på en stygg måte.

Uansett hva du gjør, behandle ikke det han gjør som noe normalt. En ekte mann som virkelig elsker sin kvinne ville aldri behandlet sin kvinne på denne måten.

3. Du føler deg verdiløs

Hvis du er en del av et giftig forhold, vil du vite det ved å iaktta din partners oppførsel. Hver eneste narsissist vil mishandle deg, og de vil ikke bry seg om dine følelser.

Hvis du føler deg verdiløs i et forhold som dette, bør du la det gå. Du skal ikke lide bare fordi du er forelsket, fordi kjærlighet handler ikke om lidelse.

Kjærlighet er den reneste og vakreste tingen i verden, og du bør ikke føle på den måten. Ellers så gir det ingen mening.

4. Du gråter på daglig basis

Når du lever med en narsissistisk mann, vil hver dag være trist. De vil lage unnskyldninger for all den dritten de gjør, og du vil alltid ende opp i tårer.

De lever bare for å gjøre livet ditt til et helvete, og du vil ikke ha noe annet valg enn å gråte hjertet ditt ut. Men vennligst slutt å tenk på et sekund, og tenk over dette; er dette et liv som er verdt å leve? Har du virkelig lyst å oppdra dine barn i et giftig forhold, som du lever i nå?

Jeg tror ikke det. Så, før ting blir enda verre, pakk kofferten og forlat ham. Når du er borte, vil han savne deg, men det betyr ikke at du skal ta ham tilbake.

5. Du er ikke den samme personen lenger

Når du er under kontroll av en narsissistisk mann i lang tid, mister du faktisk deg selv. Du glemmer hvordan det er å være munter og hvordan der er å le.

Hver dag at du tilbringer med ham, tilbringer du i en konstant bekymring for at han vil gjøre noen for å skade deg. Du vil prøve å ikke irritere ham med din oppførsel, slik at du bare gjør ting som han liker.

Og i alt dette rotet, når du ser deg i speilet, kjenner du ikke deg selv igjen lenger. Den gløden i øynene dine er ikke der lenger, huden din er blek og øynene er store og røde på grunn av konstant gråt.

Husk at denne situasjonen er noe som du ikke kan la fortsette lenger, så hvis du fortsatt bryr deg om dine drømmer og livet ditt, gjør deg selv en tjeneste og spark ham ut av livet ditt, en gang for alle.

6. Du blir ikke like opprømt som før

Husker du de dagene da du var over alt? Husker du da du var den mest høylytte personen i rommet, du lo så høyt at de utenfor kunne ha hørt deg. Jeg vet du husker dette, men dessverre er du ikke den personen lenger.

Ditt liv med en giftig mann forvandlet deg til noen du ikke kjente igjen. Nå er du bare en kvinne som ikke tar vare på seg selv lenger.

Den som ikke tar en dusj , den som ikke vasker opp eller lager mat lenger. Du er alt du ikke trodde du skulle bli. Jeg håper bare at du vil innse at dette livet er ikke hva du fortjener.

7. Du er redd for partneren din

Når du er sammen med en narsissist, kan du ikke fungere normalt i det hele tatt. Du er så stresset for at han skal skade deg fysisk eller følelsesmessig.

Når han strekker sine hender mot deg, så vet du ikke om han prøver å klemme deg eller å treffe deg. Og tro meg, å leve med denne mengden av stress i livet er alt annet enn normalt.

Så neste gang du ikke føler deg komfortabel med ham, snakk med ham åpent og fortell ham at du ikke er noen som kommer ta i mot all denne dritten fra ham.

8. Du føler at ingen hører deg

Du føler deg så dårlig i din egen hud at du vil bare gråte hele dagen og forbanne din uflaks. Hvis du noen gang har følt deg på denne måten kan du være sikker på at en mann som du kaller din kjære er den som gjør alle disse ekle tingene mot deg.

Han er ansvarlig for alle de dårlige sakene du opplever i livet ditt. Du føler deg fanget i et forhold som dette, tenker at det er din feil. Nei, det er ikke din feil, og det vil aldri bli din feil.

Du hadde bare enorm uflaks at snublet over en idiot som har gjort livet ditt til et helvete. Så, hvis du fortsatt ønsker å bli den gamle deg igjen så er det ikke for sent enda. Med en sterk vilje og et sterkt hjerte, kan du få til alt du vil.

9. Du føler deg gal

En narsissist vil prøve å få deg til å se dum ut. Han vil prøve å overbevise deg om ting som ikke er sant. Det er bare hans manipulasjoner som gjør at han spiller med alle sine ofre, slik at han kan kontrollere dem.

Hvis du ser noe som dette, bør du vite at er et stort, rødt flagg. Gå i fra ham mens du kan, fordi han ikke er den mannen som er verdt ventetiden din. Han er bare en drittsekk forkledd som din kjæreste, men hvis du ikke er smart kommer han kunne skade deg riktig hardt.

10. Han har en ‘min måte eller ingen måte’ holdning

Alle narsissister er like. De ønsker å kontrollere andre mennesker, overbevise dem hele tiden at de har rett.

Hvis din mann begynner å fortelle deg at enkelte ting skal være på hans måte, eller på ingen måte i det hele tatt, kan du fortelle ham at du ikke er i humør for et ultimatum som er ‘min vei eller ingen vei. Hvis han er halvparten så snill som han sier han er, vil han raskt finne ut at han kommer ende opp med å bite i støvet.