Noen ganger kommer et forhold til det punktet hvor folk glemmer de trenger for å kjempe for hverandre fordi de er så sikker på sine følelser overfor hverandre. Vi blir vant til å ha noen ved siden av oss, de er en del av oss, og vi tenker at vi på ingen måte kan miste den delen.

Men et sunt forhold krever at begge sider fortsetter å prøve og jobber sammen slik at forholdet vil lykkes. Vi trenger alle å føle litt takknemlighet og å føle at vi er elsket og ønsket.

Å føle seg ignorert, forsømt og uønsket er det mest smertefulle man kan føle i et forhold, spesielt hvis vi virkelig bryr oss om vår andre halvdel. Det sies at den verste ensomheten er den vi føler når vi sitter ved siden av den personen vi elsker.

Så hva nå? Du føler deg ensom i forholdet? Du føler at du blir tatt for gitt? Eller du gikk du nettopp inn i et forhold og ønsker virkelig å få det til å funke, for å vise ham at du er den ene for ham? Du lurer på hvordan du kan få ham til å innse at han trenger deg?

Vi har samlet alle typer spill og måter som kan få ham til å innse at du er den han trenger og at du er en som er verdt å kjempe for. Måter som vil vise ham at han er i ferd med å å miste deg, og at det er på tide at han trapper opp sitt spill for å holde deg igjen.

1. Vis ham at du er mer enn bare en kropp

Du er ikke bare noen som holder sengen hans varm, eller er der for å gi ham tilfredsstillelse. Du har følelser, har du behov, samme som ham.

Vis ham at du er mer enn bare et objek. I stedet for å rulle rundt i sengen sammen, fortell ham at du har behov for å snakke om dine problemer og følelser. Vis ham at dere to er bestevenner, kjærester og livstids partnere, ikke bare sexkompiser.

Menn har en tendens til å glemme visse fordeler ved å ha en fantastisk kvinne ved siden av dem fordi de blir så oppslukt av sin livsstil. Men om du minner dem på disse tingene igjen, vil det få dem til å bremse ned litt og faktisk nyte øyeblikket.

Sett deg ned med ham og be ham om å snakke med deg, om å lytte til deg. Vis ham at han får deg til å føle deg bra, og at du trenger hans omfavnelse iblant for å føle en samhørighet. Fortell ham at du føler deg ensom og tatt for gitt, og at det er ikke hva kjærlighet handler om.

Vis ham at han kan ha det gøy med deg også. Hent en øl til ham og sett på deres favoritt film og se den med ham. Sett på litt musikk som minner dere om tiden da dere nettopp hadde møttes, og bare nyte det med ham.

Påminn ham om da dere møttes og først var venner, og senere ble til elskere og partnere. Påminn ham om den kvinnen han forelsket seg i, og måten han pleide å behandle deg på. Hvis han fortsatt tar deg for gitt, er det kanskje på tide at du returnerer samme tjeneste.

2. Vis ham at du stoler på ham

En av grunnene til at menn trekker seg bort er mangel på tillit eller følelsen av at det ikke er noe av det i forholdet. Kanskje har han dårlig samvittighet for at han drar på forretningsreiser uten deg, fordi han er redd du blir forbanna.

Kanskje er han ikke er i stand til å nyte øyeblikket, fordi han ser skygger av sjalusi overalt. Vis ham at han har din tillit. Vis ham at du stoler på ham med hele kroppen din, med dine følelser, og din frykt.

Det er ingen tyngre bånd enn frykt og håp. Å dele deres følelser og redsler, sammen med kjærlighet, er noe ingen kan overse eller ta for gitt.

Foreslå at dere to tar en helg sammen når han er ferdig med jobb. Eller slå av deres mobiltelefoner og nyt hverandre og tiden du stjal fra dere to. Tilbring hele helgen med å lage mat sammen, danse og å elske.

Husker du de gangene dere tilbrakte flere timer med nattprat? Når var sist gang dere gjorde det? Når var sist gang dere åpnet dere for hverandre? Bruk helgen til å åpne dere for hverandre igjen, og for å styrke båndet dere deler sammen.

3. Sett av tid til hverandre – ikke bare du for ham

Kanskje er han så vant til å ha deg rundt ham at han glemmer at han faktisk må gjøre en innsats slik at ting kan bli bedre. Neste gang han ringer deg, ikke svar. Finn på en ny hobby, møt nye mennesker.

Vis ham at han nå må kjempe litt for å tilbringe tid med deg, at du ikke er en valp som kommer svare på sekundet han kaller navnet ditt. Du er en person som trenger å føle seg ønsket.

Når han viser interesse for å kjempe for deg, jobb sakte på kompromisser. Noen ganger finnes det ingen enkel måte å vise ham at han er iferd med å miste deg på.

Hvis han antyder at dere to skal gå på en date, og du har allerede har planer, ikke kanseller dine planer på grunn av ham. Vis ham at du har et liv ved siden av ham, og at du har andre folk du bryr deg om også i livet ditt, at han ikke er den eneste.

Foreslå i stedet en annen dato eller et par timer senere. Hvis du fortsetter med å lage tid for ham når det passer ham, vil han møte deg bare på hans premisser, og det er ingen bra måte å få han til å slutte å ta deg for gitt på.

4. Vis takknemlighet

Akkurat som du trenger å føle deg verdsatt og elsket, så trenger han det også. Men prøv i stedet for de vanlige tingene du komplimenterer ham for, prøv å spill det litt annerledes denne gangen.

Si for eksempel at du hadde ingen tvil om at han skulle lykkes med det store prosjektet på jobb. Fortell ham hvordan du elsker måten han gjør at du føler deg trygg på.

Fortell ham at du kan ikke vente med å ha litt tid alene med ham, slik at du kan nyte hans fine kropp. Hvor mye du trenger ham nær deg og at du lengter etter å sovne i hans sterke armer, fordi du føler deg nede.

Vis ham at han er verdsatt, at det er mer enn èn grunn til at du valgte å gi deg selv til ham. Hvor mye du beundrer hans arbeidsetikk og hans sinn. At han gjør at du føler deg så bra og at du ønsker at begge skal være lykkelig.

Si ‘takk’ en gang i blant, fordi vi blir så vant til ting som folk gjør for oss at vi begynner å ta dem for gitt. Kanskje han føler han blir tatt for gitt, og det er grunnen til at han trekker seg bort? Vis ham at du ser hans innsats, og at du setter pris på den.

5. Gå ut uten ham

Dere pleide å gå ut sammen hele tiden, men i det siste tilbringer du alle nettene hjemme og ser Netflix og noen ganger (sjelden, egentlig) å elske. Hvis du vil ha mer, hvis du ikke er fornøyd med den type livsstil, men du er ikke klar til å åpenlyst innrømme det for ham, vis det istedenfor.

Gå ut uten ham. Du ønsket egentlig å se den filmen, men han føler ikke for det? Gå ut alene, gå med venner, slå deg ikke til ro hjemme hos ham.

Om du vil gå ut på nattklubb, men han ikke vil? Gå ut jenta mi – du var ute på nattklubber lenge før du møtte ham. Vis ham at du ikke trenger ham til å følge med deg overalt; vise ham din uavhengighet og selvstendighet.

Nyt livet til det fulle, og husk at du ikke trenger ham for å gjøre det. Ja, det er utrolig om han følger med deg på veien, hvis han er ved din side når du er glad og fornøyd, men hvis han ignorerer invitasjonen din, få ham til å komme til deg.

Hvis han ikke er interessert i å gå ut av huset med deg, men han er helt okei med å gjøre det alene eller med sine venner, vis ham at du kan spille det spillet også. Hvis han fortsatt ikke reagerer, kan det være et tegn på at noe er feil.

Han er enten under stress eller deprimert, men vet ikke helt hvordan han skal åpne seg om det. Eller så møter han noen andre. Det viktige her er at du vet at du fortjener å være lykkelig, selv om det betyr å være uten ham.

6. Vis frem din selvtillit

Selvtillit er ikke noe vi har naturlig, og det er vanligvis lettere å miste det enn å få det. Men hvis du har det, hvis du jobber hardt for å beholde det, vis den frem! Elsker du hvordan kroppen din ser ut i den trange kjolen, men du er bekymret for at han kan bli sjalu?

Ta den på, og hvis han tviler på deg, hvis han ikke stoler på deg, har du et helt annet problem. Men hvis han er sikker på din kjærlighet, hva kan da gå galt, hvis du påminner ham hvilken fantastisk kvinne han har ved siden av seg? Hva kan gå galt hvis du viser ham at du fortsatt er den sterke og selvstendige kvinnen han ble forelsket i?

La oss si at du får en mulighet til å avansere på jobb, er du da bekymret for om han kommer til å føle seg truet av din lønn og din suksess? Kjære deg, hvis du kan håndtere utfordringen som er foran deg, så kan du håndtere ham også.

Tro på deg selv, stol på magefølelsen. Hvis det føles rett, gjør det. Han vil lære å tro på deg også, og kanskje vil det lære ham å tro på seg selv også.

Han kommer til å se hvordan du ser på deg selv, og vil da bli forelsket i deg på et helt annet nivå. Hvis han på noen måte bestemmer seg for at det er for mye for ham, og han føler seg truet, trenger du da virkelig den slags negativitet i livet ditt?

7. La ham ta vare på seg selv noen ganger

Løp ikke til ham for å hjelpe ham om han er syk eller om han har problemer på jobb. Hvis han sier at han kan håndtere det, men han trengte bare å dele det med deg, la ham da håndtere det. Du er ikke hans mamma som behøver å være rundt ham hele tiden.

La ham stryke skjortene sine selv, eller si til ham at du vil at han skal lage middag i dag, fordi han er så flink til det. Små prestasjoner kan gå en lang vei.

Det er viktig at du minner ham på at du ikke er en oppvaskmaskin, vaskedame og kokk, lagd bare for å tjene ham. Vi har en tendens til å gå over toppen for å glede mennesker rundt oss, og for å gjøre våre menn lykkelige. Men underveis glemmer vi at det er like viktig at vi er fornøyde også.

At vår lykke er like viktig som noen andres. Så, hvorfor ikke la ham ta vare på seg selv noen ganger? For å så ta vare på deg?

Det er viktig at du viser ham at du stoler på at han klarer dette, uten å gi han dårlig samvittighet og bli sint på ham, fordi menn har en tendens til å være sensitive om det å bli kalt for ‘uansvarlig’. Hvis du ønsker å vise ham at du er selvstendig, hvorfor ikke gi ham den samme sjansen?

8. Sørg for menneskene rundt ham elsker deg

Går du og hans mamma helt fint sammen, og hans pappa synes du er en gave fra himmelen? Flott, halvparten av jobben er allerede er gjort. Planlegg en helgetur til hans foreldre for å minne ham på at de elsker deg, og at de synes dere to ser bra ut sammen.

Synes hans venner at du er den beste kvinnen der ute for ham, og at han er veldig heldig for at han har deg? Sørg for at han husker det. Fortell dem at de gjerne kan se fotballkampen hjemme hos deg, og gi dem snacks, men bli ikke der for lenge.

Planlegg en jentekveld og nyt av det istedenfor. Vis dem at du har et liv utenfor forholdet – for det er noe alle mennesker beundrer: kvinner som ikke er masete og klengete.

Hvis du allerede er godt likt av hans nærmeste, men han trekker seg fortsatt bort fra deg, kan det være noe mer alvorlig bakom. Fordi seriøst, han må da være en spesiell type idiot som ikke ser hvor fantastisk du er og har vært mot han.

Hvis han ikke har reagert på noen av teknikkene du har brukt, så det er på tide å sette seg ned og løse problemet. Ingen av dere er fornøyd, og dere må gjøre noe med det – sammen.

9. Prioriter deg selv og få ham til å forstå hvorfor det er nødvendig

Å forsømme seg selv, bare for å holde ham fornøyd og glad, er ikke den rette måten å opprettholde et sunt forhold på. Han er så vant til å ha deg rundt, så vant til at du tar vare på ham, at han ikke har noe behov for å ta vare på seg selv lenger eller forholdet deres fordi han tror at du likevel vil gjøre det for dere begge.

Vis ham at du ikke vil dra forholdet fremover alene, sett deg selv først. Istedenfor å gå til dine foreldre for tredje helg på rad, dra til et sted du alltid ønsket å besøke, enten alene eller sammen med venner. Slutt å respektere hans ønsker om han ikke respekterer deg og dine.

Hvis han sier at han er såret, gjør det ikke verre. Prøv stille og rolig å få ham til å forstå at du virkelig trenger en helgetur, at du virkelig trenger å ha litt tid for deg selv og at du virkelig trenger å føle deg ønsket. Og akkurat nå, føler du det ikke slik.

10. Gi ham plass

Det er visse ting menn liker å gjøre alene eller sammen med vennene sine, som å se på sport, treffe gutta på en bar eller gå fiske (a.k.a drikke øl og snakke om sine liv). Dette betyr ikke at han ikke elsker deg, eller at han ikke setter pris på deg, det er akkurat som om du skulle booket en spa-dag eller gått på shopping en hel dag, det er noe man ikke vil gjøre med sin partner, men heller med sine venninner.

Det er hans tid, og han ønsker å nyte av det uten å måtte bekymre seg for deg eller om hans venner råker si noe som ville såret eller uroe deg.
Uansett hvor mye du elsker ham og ønsker å tilbringe all din tid med ham, er det viktig at du gir ham plass til å puste.

Å tilbringe hver eneste minutt sammen vil bare få dere begge til å bli lei av hverandre og det vil føre til unødvendige argumenter fordi ingen av dere har hatt tid til å blåse ut litt damp med for eksempel venner. Og tro meg, tid er like viktig for ham som det er for deg, og det fører oss til neste punkt på listen.

11. Nyt livet du har utenfor forholdet

Det er viktig for ham å se at du ikke er avhengig av ham, at du har det helt fint på egenhånd. Det vil gjøre ham nysgjerrig på din tid, det livet du fører utenfor forholdet. Lær deg en ny hobby, og få nye venner som ikke er knyttet til livet ditt og som ikke kjenner partneren din.

Det vil være en flott mulighet for deg å finne en måte å nyte livet ditt utenfor forholdet på, for å ikke snakke om nye saker du lærer som du alltid kan diskutere med ham og vennene dine senere. Du vil finne noe nytt å hengi deg til, og det kan vekke en lidenskap og gnist inni deg.

12. Ingen flere unnskyldninger

Å lage unnskyldninger for ham hver gang han gjør feil, og hver gang han sårer deg, vil bare få ham til å tro at han kan ta deg for gitt. Slutt å tolerèr hans dårlige oppførsel om det er noen, fordi det vil ikke bli bedre hvis du later som om det ikke finnes.

Vis ham at du har følelser også, og at han må jobbe hardere rundt deg. Hvis du er opprørt over at han ikke hjelper deg rundt i huset eller med barna, fortell ham da det.

Hvis du er opprørt over at han tar din innsats for gitt, si det han. Han vil ikke komme på det selv, før det er for sent.

Vi alle ønsker å gjøre våre menn lykkelige og dermed tilgir vi dem ofte for lett på grunn av vår kjærlighet til dem. Men husk at det er mer enn okei å elske seg selv også. At det er okei å forlate alt hvis det blir for mye.

At det er mer enn okei å kreve den respekten du fortjener. Det vil enten få ham til å gi den til deg og sette pris på deg mye mer, og dermed få ham til å ønske å være rundt deg mer, eller så vil han bli sint og forlate deg.

Uansett, så det er en lykkelig slutt. Du vil få den mannen du fortjener, eller bli kvitt en som ikke fortjener deg.

13. Ta initiativ i soverommet

Sex er viktig, ikke like viktig som resten av tingene på denne listen, men det er fortsatt viktig. Vær forførende og gjør ham gal, erte ham og få ham til å komme tilbake for mer. Hvis du har gjort det samme i flere måneder, finn på noe nytt og spennende.

Sett deg på topp og vis ham hvem som er sjefen. Få ham til grensen og gå så av slik at han ber deg om å komme tilbake. Eller nekt ham selve handlingen, men send ham så tekstmeldinger så skitne at han vil miste sin tålmodighet og bli gal, etter deg.

Forfør ham og bruk ham til han ikke kan ta det lenger. Vis ham hva han går glipp av, og tro meg, han vil definitivt legge litt mer arbeid i å holde deg fornøyd.

Spill ulike spill med ham, som å legge sexy klær fra døråpningen til soverommet så han vet hva som venter ham når han kommer inn i rommet. Eller gi ham en lapp som sier at du gjemmer deg et sted naken, og at han får han gjøre hva han vil, når han finner deg.

Send ham bilder av sexy undertøy og spør ham om hans mening om hvilken du bør ha på deg når han kommer hjem i kveld, og når han kommer hjem – ha ikke på deg noe av det, vent på ham naken. Flørt med ham i offentlighet, send ham utfordrende tekstmeldinger under forretningsmiddager eller familiesammenkomster. Vis ham at du vil ha ham akkurat der og da, og utford ham til å komme å ta deg.

14. Ikke la ham alltid få ting på sin måte

Dette er ikke det 16.århundre lenger. Vi kjempet hardt for å oppnå de tingene vi har i dag, og vi kjemper fortsatt som bare det. Tidspunktet for når en manns ord var den ultimate loven i et forhold er langt borte.

Vis ham at du ikke godtar noe av det. Vil han at du skal gå til fotballkampen med ham, men du føler ikke for det? Hvis han da prøver å kreve at du blir med og prøver å presse deg til å gi etter, stopp ham umiddelbart.

Du har din egen vilje og dine egne behov. Fortell ham hvor du vil ha ham. Hvis du vil at han skal hjelpe til med barna, fortell ham det. Hvis du vil ha ham under deg i sengen, dytt ham dit. Han er ikke så spesiell at han alltid skal få ting på sin måte.