Når du innser at du er i et fornærmende forhold, er det helt vanskelig å komme seg ut. Enten du mangler mot, eller om du frykter for livet ditt.

På en eller annen måte, går mitt hjerte ut til alle kvinner som sliter med å finne mot til å forlate sine overgripere.

Mange av oss kan si: “Det er ikke så vanskelig. Det er jo logisk, han har følelsesmessig og fysiskt misbrukt deg, kom deg ut”. Enkelt som bare det. Men realiteten er mye mer komplisert for deg enn som så.

Ingen som aldri har vært i et misbrukende forhold kan noen gang forstå hvor vanskelig det er å bryte seg fri fra det.

De fleste kvinner er ikke engang klar over at de blir følelsesmessig misbrukt. De har vært i den type forhold for altfor lenge slik at de har glemt at det finnes en annen måte å leve på – en bedre måte.

De har glemt at de fortjener å bli behandlet med respekt. At de fortjener å bli behandlet som mennesker.

Det er lett å snakke om å bryte fri fra et slikt forhold, men det er en annen ting å faktisk gjøre det.

Hvis du i hemmelighet lider og kjemper med smerten forholdet forårsaker deg, husk at du ikke er alene. Du er ikke for svak, og du er ikke den eneste som er ute av stand til å komme seg ut. Det er vanskelig. Jeg vet, og jeg forstår det.

Glem alle frykter han legger over på deg – og finn din styrke til å forlate ham, fordi du kan!

1. Intens sjalusi

Hans sjalusi kommer fra hans usikkerhet. Hvis han var fornøyd med seg selv, ville han ikke være sjalu på noe du gjør. Han er sjalu på vennene dine, og viktigst av alt, han er sjalu på deg, dine drømmer og dine prestasjoner fordi han ikke har hatt noen egne.

Han er sjalu på deg fordi du er bedre enn ham, men han gjør slik at du tror du er verdiløs. Det er en overgripers mektigste våpen.

2. Argumenter eskalerer raskt

Å argumentere er en del av enhver normalt forhold, men i et emosjonelt farlig forhold som dette, er disse kranglene blitt en daglig rutine. De har en tendens til å eskalere fra ingenting.

De kommer ut av det blå og handler alltid om noe helt meningsløst, og ender opp med å være massive og enda viktigere – uendelige.

Akt deg – det kommer ingen advarsel når en normal samtale vil utvikle seg til en intens krangel som kan resultere i fysisk vold.

3. Du føler deg ukomfortabel rundt ham

Du er i konstant frykt for at du skal gjøre eller si noe som kan utløse en krangel. Du går på eggeskall rundt ham bare for å være sikker på at du ikke vil irritere ham.

Relasjoner og kjærlighet skal ikke være sånn. Dette, hva du opplever nå, er ikke kjærlighet eller et sunt forhold. Du skal føle deg trygg rundt partneren din og ikke redd.

4. Han kritiserer deg stadig

Ingenting du sier eller gjør er bra nok. Selv om du prøver å behage ham fordi du er redd han kommer til å skade deg, eller fordi du tror han kan forandre seg, så er det ikke godt nok for ham.

Han vil alltid finne feil i deg. Ikke fordi du har noen, men fordi han vil ha en god grunn for å gjøre sine handlinger ‘berettiget’.

5. Du prøver å gjøre ham lykkelig

Du prøver konstant å gjøre ham lykkelig, for enhver pris. Du later som du har det fint når du ikke har det, bare for å unngå å gi ham en grunn til å bli sint. Du ler av vitser som du ikke finner morsomme bare for å gjøre han glad, istedenfor sint.

Du går en ekstra mil for å prøve å imponere ham, slik at du kan være sikker på at han ikke vil starte en krangel. Du befinner deg i en situasjon der du må trygle for din lykke, og du må holde kjeft om det når du er sint eller misfornøyd med noe.

6. Du kan ikke komme deg ut av det

Du føler at du er i et fengsel, og den eneste personen som holder nøkkelen til friheten er din partner. Han er den som styrer alle aspekter av livet ditt, slik at du ikke kommer deg ut.

Hvis du føler deg fanget, finn ditt mot og bare dra!

På grunn av dette emosjonelle helvete du går gjennom, begynner du å tro at du er problemet.

Du begynner å tro at du ikke fortjener noe bedre.

Ikke vær en tosk! Ikke la ham få deg til å tro det.

Ingen fortjener dette, og det gjør heller ikke du.

Du er en vakker person som fortjener noen som vil elske og respektere deg – intet mindre.