Det å spille offer er en form for emosjonell manipulasjon menn bruker for å holde deg hos seg, for å knekke deg eller ganske enkelt fordi de faktisk tror de er offer.

Det er den type manipulasjon vi ofte ikke oppfatter, fordi de faktisk har overbevisende historier og hvordan kan et offer være en manipulator? Men det er manipulasjon uansett., så se opp for disse tegnene og unnskyldningene han kan prøve å bruke på deg

1. Hver eneste eks han har hatt var en bitch

Hver eneste en av dem knekte ham, var utro mot ham eller løy til ham. Det var aldri hans skyld, han var bare en naiv, ung gutt som ble vilt forelsket. Han bruker dette for å lure deg til å føle skyld slik at du blir hos ham, få deg til å tro at det er din jobb å fikse ham.

Men hvordan kan noen ha slik uflaks, at absolutt alle de dater er bitcher? Alle tidligere forhold han har hatt har en ting felles, og det er ikke uflaksen hans. Det er ham.

2. Du angriper ham hele tiden

Uansett hva du sier, hva du gjør eller hvordan du nærmer deg ham, føler han at han blir angrepet. Du gjør det kjempebra på jobb – du gjør det bare for at du skal kunne forlate ham, du gjør det bare for å vise ham hvor mye bedre du er, og at han bare er en dum gutt.

Du prøver å fortelle ham noe som har plaget deg – du gjør det bare for å vise ham at du er overlegen, han mente aldri å såre deg, hvordan kunne han? Tross alt, han er den som er knust her.

3. Han laster alle problemene sine over på deg

Han bruker deg som sin mentale søppelbøtte. Hele universet har snudd seg mot ham, han er fordømt. Om han får en parkeringsbot, vil han si “en purk ga meg en bot.” Det er umulig for ham å ta ansvar for sine egne handlinger.

Det er ALDRI hans feil. Som jeg sa, hele universet er ute etter ham. Av 7 milliarder mennesker, må han være utrolig spesiell for å være den alle er ute etter. Så,selvfølgelig, han trenger en sikkerhetsventil, noen som kan nikke mens han forteller sin triste, lille livshistorie.

Og i dette tilfellet er du den han bruker til det, uten engang å tenke på deg, uten engang å reflektere over hvordan det kan påvirke humøret ditt eller sinnstilstanden din. Det å lytte til konstant negativitet er ikke bra for noen.

4. Han snur bittesmå hendelser til argumentasjoner

Det er lettere å spille offer om du er den som blir skreket til. Hans måte å komme seg unna med tåpelige små ting er å provosere deg så mye at du til slutt klikker, og da får han spilt offer en gang til (mens han bare kunne bedt om unnskyldning, men det ville bety at han måtte ta ansvar for noe han hadde gjort).

Etter en tid, begynner du å lure om du er den som har sinnemestringsproblemer, og om det er du som alltid tar feil. Kanskje han virkelig prøver, og du rett og slett er en bitch? Kjære deg, ta en nærmere titt på forholdet ditt. Det kan være at han bare manipulerer deg for å slippe unna med galskapen sin.

5. Det virker ikke som han forstår hvorfor ingen forsvarer ham

Stakkars liten, hvorfor er ingen på hans side? Hvorfor er dine venner alltid på din side og forsvarer deg, mens han venner ikke er det? Kanskje fordi de kjenner ham litt bedre enn du har hatt en sjanse til, kanskje vennene hans vet at det er bedre å holde seg unna “problemene” hans.

Kanskje dine venner elsker og respekterer deg som du er, i stedet for å snu ryggen til deg. Han vil prøve å bruke dette mot deg,slik at du føler skyld for at du ikke er mer på hans side, føler skyld for at han ikke har noen og du har så mange venner. Du vil begynne å vie all din tid på ham, helt til du er helt fjern fra ditt eget privatliv

6. Han føler ALDRI at det er noen grunn for å unnskylde

Fordi ingenting er noen gang hans feil (særlig). Frem til han lærer å ta ansvar for det han har gjort, vil du aldri ha mulighet til å komme videre i forholdet. Jeg vet ikke hvordan det er for deg, men om jeg ikke får en ærlig unnskyldning for noe som virkelig har opprørt meg, makter ikke jeg å gå videre etter den hendelsen.

Og om du konstant går i sirkler, med ham som nekter å unnskylde seg og hjernevasker deg til å tro at alt er din feil og ikke hans, hvor lenge vil det gå før du fullstendig har mistet deg selv til manipulasjonen hans? Hvor lenge vil det ta ham å knekke deg fullstendig, før han gjør deg til en av hans bitchy ekser?