Uansett hvor tøff du later som at du er, er det å gå igjennom et brudd alltid like smertefullt. Jeg mener, dette er snakk om en person vi elsker og holder veldig tett til oss som forlater livet vårt og som mest sannsynlig aldri kommer tilbake som en romantisk partner.

Det er hvorfor vi har en tendens til å holde på mennesker som er nære, og tenker at ved å ha dem i livet vårt, selv som venner vil være en god ide. Men, tro meg det er det ikke.

Det er noen ting som rett og slett ikke lar dere være venner uten at en av dere (eller begge) ender opp enda mer knuste. Så lytt derfor til meg, du kan ikke være venner med eksen din pga av disse årsakene:

1. Det er ikke sunt

Bare se for deg, han finner en ny kjæreste, de har en fantastisk tid sammen og han introduserer dere for hverandre. Med tanke på at du hadde (og kanskje til og med har) følelser for han, vil det være umulig for deg å ikke føle sjalusi.

Du vil misunne henne for ingen annen grunn enn at han har henne og at han ikke holder deg i armene sine. Hver gang hun forteller deg om noe han gjorde for henne, vil det minne deg på fortiden du hadde med han og det vil kun såre deg enda mer.

Ikke gjør dette mot deg selv. Du vil kun ende opp fanget i minner og den forferdelige følelsen av misunnelse.

2. Du vil ikke være i stand til å gå videre

Selv om du møter en ny fyr, vil du være knyttet til eksen din. Du vil alltid gå tilbake til han fordi han kjenner deg best og dersom dere forblir nære venner vil han rådføre deg om din nye partner.

Du vil sammenligne dem med eksen og dette vil føre til at du mister en god mulighet til en helt ny begynnelse med noen som ikke har gjort noe for å såre deg før.

3. Dere vil ende opp i sengen sammen

Tror du virkelig at du kan forbli venner med noen som har sett deg naken? Og tror du virkelig at dere to kan gå ut sammen, bli fulle og ikke ende opp i sengen sammen?

Han vet hvor du liker å bli befølt og du vet hva som gjør han vill etter kroppen din. Dere to er bare en katastrofe som venter på å skje.

4. Din nye partner vil ha et problem med det

Selv om du får sjansen til å gå videre og du finner deg en ny kjæreste, tror du virkelig at han kommer til å være OKEI med at dere to sitter på det samme bordet som eksen din?

Selvfølgelig ikke. Det er respektløst og du bør ikke engang prøve å få dem til å bli venner. Det er å be om trøbbel. Respekter partneren din og glem eksen.

5. En av dere vil ende opp knust

Ikke det at bruddet var forferdelig, men det at dere bestemmer dere for å være venner garanterer at en av dere vil ende opp med å få hjerte knust igjen.

En av dere vil fortsette å feillese signalene den andre sender eller så finner en av dere en grunn til å spørre om å gi forholdet en ny sjanse, mens den andre siden bare vil le det bort. Hvorfor vil du noen gang ville gå igjennom en slik situasjon?

6. At et forhold ender bør rette fokuset på personlig forbedring

Når du avslutter et forholdet, uansett om du var den som ble såret eller den som såret noen andre, burde du alltid se på et brudd som en ny begynnelse, som om du starter et helt nytt liv og det er ingenting som stopper deg.

Dette er den rette tiden til å prøve alle disse tingene du ikke var i stand til å gjøre iløpet av forholdet – gå ut, vær sexy, bli full osv. Så hvorfor skal du egentlig ha en påminnelse ved din side om tidligere opplevelser, da hjerte ditt ble knust og osv?

7. Det er ikke nødvendig

Det finnes så mange flotte mennesker der ute som ville elsket å være vennen din. Så hvorfor ikke gi de en sjanse? Hvorfor forbli venner med en eks som mest sannsynlig ikke setter nok pris på deg til å være der når du trenger han uansett?

Jeg sier selvfølgelig ikke at dere skal være erkefiender, men å si et pent “Hallo” mens dere passerer hverandre er helt greit.

Det hjelper svært sjeldent på situasjonen dersom dere later som at ingenting har skjedd, fordi det ender alltid opp med enda flere krangler og problemer dere fint kunne vært foruten.