Alt handler om ham. Han er sentrum av din verden. Vel, ikke nå lenger. Du har fått nok. Du har endelig mot til å komme ut av dette marerittaktige forholdet, men det kommer ikke til å være så lett.

Ikke bare det at du ikke vil slippe unna så lett, men selv om du gjør det, vil du bli følelsesmessig forkrøplet. Du vil ikke være i stand til å stole på noen lenger.

Du vil se på alle andre forhold som en potensiell trussel om å bli såret – å bli fengslet på ny.

Når du møter en narsissistisk mann, er han perfekt. Han er den beste personen du noensinne har møtt. Han tar på seg en ‘good guy’ maske og han er klar til å begå den perfekte forbrytelsen, å lokke deg inn i hans lille felle.

Han smigrer deg. Han forteller deg akkurat de ordene du ønsker eller trenger å høre. Du er hans måltavle, og han vil gjøre alt i sin makt for å få deg. Du må forstå at han virkelig trenger deg.

Han trenger noen å manipulere slik at hans ego øker, slik at han kan fortsette å leve og puste inn andres luft.

Så snart du faller for hans triks, går ting raskt nedover derfra. Litt etter litt, kommer han til å avsløre sitt virkelige ansikt. Alle maskene han har brukt for å skjule sin personlighet er nå plutselig av. Og han har fanget deg i sitt nett.

Når du endelig får mot til å forlate ham, vil han føle det. Han vil vite at du ønsker å forlate ham og han kommer til å spille alle sine små spill, bare for å vinne deg tilbake. Han vil gi deg falske forhåpninger.

I et øyeblikk vil du tro han har endret seg. Du kunne ikke hatt mer feil.

Det eneste du kan gjøre for å komme deg ut av dette marerittet er å kutte kontakten en gang for alle, uten nåde, ellers vil han vil dra nytte av det. Selv om du slår opp med ham, vær forberedt på at følgende ting kan skje:

1. Han kommer til å forfølge deg

Enhver normal person ville bli såret fordi du dro ifra dem. Men et sted langs veien ville du ha innsett at du var i et forhold som gjorde deg mer ulykkelig enn lykkelig. Så å forlate et forhold som ikke passer deg er helt normalt.

Men en narsissist kommer aldri til å akseptere det. Hans ego er for stort, og han er for glad i seg selv å være i stand til å innse at noen andre ikke er fornøyd med ham. Så han blir forbanna og sint. Og hvis han ikke kan lure deg tilbake i et forhold med ham, vil han forfølge og plage deg.

Det er hans siste skritt fordi han trenger å føle seg bedre enn deg, og når han mister det, blir han desperat. I det øyeblikket du dumpet ham, begynte han å føle seg maktesløs.

2. Han er ‘varm og kald’

Humørsvingninger – ordet som beskriver ham best. Han vil ta kontakt med deg etter bruddet. Han vil prøve å bli sammen med deg igjen. Først vil han bruke sin sjarm og hans ‘perfekte’ oppførsel for å prøve å få deg tilbake, på samme måte som den første gangen han sjekket deg opp.

Hvis du ikke faller for det, vil han bli gal. Hans virkelige selv vil komme til overflaten. Først da vil han skjønne hva han har gjort og han vil prøve å tone det ned. Han vil endre seg til å bli en super snill person. Hvis han endrer sitt humør så ofte, betyr det at du har truffet en nerve. Du har gjort ham maktesløs, nok en gang.

3. Han vil snakke dårlig om deg

Han vil prøve å snakke stygt om deg til alle du kjenne. Han vil prøve å ødelegge ditt rykte. Alle mulige løgner du kan forestille deg, vil han fortelle. Han vil ikke ha noen grenser overhodet. Tross alt, er du den som brøt seg fri fra han og hans oppførsel. Du innså at du er verdt mer, og det passer ikke for ham.

Dette er hans måte å prøve å få hevn på. Dette er hans måte å prøve å komme innpå deg igjen.

4. Han vil prøve å manipulere deg

Du må spille spillet uten følelser. Du må ikke gi ham noen grunn eller noe håp om at dere to kan bli sammen igjen. Selv om du kanskje fortsatt føler noe for ham, må du slå disse følelsene av. Du vet at han ikke kommer til å endre seg. Punktum.

Han vil prøve å manipulere deg uansett, men hvis han ser at du er helt kald, vil han gi opp til slutt.

5. Han trenger å ha rett

Han trenger å vinne. Til tross for at du var den som forlot ham, vil han gjøre alt i sin makt for å ‘vinne kampen’. Hans ego må verifiseres. Hvis du prøver å lage en avtale med ham eller gi ham noen form av kompromisser, vil han bruke den sjangsen til å snu hele situasjonen i hans favør. Fordi, han trenger å vinne!

6. Han vil bringe ut de store kanonene

Fordi hans stolthet og ego er såret, fordi han ikke er vant til å bli dumpet, vil han bruke alt han har mot deg. Alt du fortalte ham om deg selv er ikke trygt lenger. Enhver hemmelighet eller dype følelse du har delt med ham er nå på spill for å bli lagt ut til hvem som helst.

Han vil bruke hver lille pinlige ting han vet om deg, mot deg. På dette punktet, vil han ikke gjøre dette for å få deg tilbake, fordi han vet at det skipet har seilt. Han vil gjøre det kun for å såre deg med vilje.

7. Han vil klandre deg

Når alt annet svikter og det er ingen håp igjen, vil han klandre deg for alt. Han vil prøve å overbevise deg om at du var den som ødela forholdet. Gud forby at det var ham, han er jo feilfri.

I begynnelsen av forholdet satte han deg på en pidestall. Han gjorde slik at du følte deg som en dronning. Alt dette var nøye planlagt og kalkulert fra hans side, og da han endelig begynte å vise sitt virkelige ansikt, ødela han alt bare ved å være seg selv.

Han legger skylden på deg. Du vet det ikke er sant, men han trenger å tro det slik at han kan fortsette å leve sitt narsissistiske liv.