Å bryte seg løs fra et narsissistisk forhold er ekstremt vanskelig. Den jævelen visker ut din selvtillit og selvrespekt. Etter at du er ferdig med ham har du ingen styrke til å gå videre. Tillit til andre mennesker er det siste du har.

Først etter at du har overlevd den lange og smertefulle helbredelsesprosessen og etter at du er klar over at det ikke var din feil at det ikke fungerte, og etter at han fikk deg til å tro på ting som ikke var sant, er du endelig i stand til å se på livet fra et annet perspektiv.

Narsissistiske relasjoner er vanedannende. Du blir vant til deres mishandling og det blir livet ditt. Han blir som et dop du må ta hver dag ellers vil du ikke overleve. Hans fornærmelser og manipulasjoner blir luften du puster, og du vil ikke kveles. Det er derfor du blir.

Narsissistiske relasjoner er utfordrende. Noen kvinner blir i dette forholdet, selv om de er misfornøyde, fordi de holde håper ting vil endre seg. De klamrer seg til ideen om at de vil forandre ham og gjøre ham til en bedre person. Og faktisk så er narsissister så gode skuespillere at de vet akkurat når riktig tidspunkt er for å late som de har endret seg – og det er i det øyeblikket når kvinnen har fått nok, men nok en gang, manipulerer han henne til å bli.

Narsissistiske relasjoner er ydmykende. Disse menneskene tar bort alt det positive ved deg. De tar bort din vilje for livet. De dytter deg og trenger deg inn i et hjørne og lar deg bli igjen uten noe håp om å slippe fri. Du går bare rundt i sirkler med håpet om at du en dag finner veien ut, men det vil aldri skje.

Han gjør deg til en skygge av kvinnen du en gang var. Han tar bort alt du hadde, og skaper en ny kvinne som passer bedre til hans smak – en kvinne han kan kontrollere, og til slutt ødelegge.

Men èn person kan ikke ta i mot hvor mye misbruk som helst før det sier stopp. Alle kvinner vil sette et stopp for dette problemet til slutt. Narsissister driver dem til det punktet hvor de egentlig ikke bryr seg hva som skjer med dem lenger. De er ikke lenger redde, og deres bevissthet kicker i gang. Den lille biten styrke de har igjen i dem finner sin vei ut, og de kan endelig gå i fra den sleipe jævelen.

Men kampen slutter ikke der. Det er bare starten på reisen. Det var bare det første skrittet som de var modige nok til å ta.

Nå kommer den vanskelige delen. Alle kvinner som hadde nok styrke til å bryte fri fra et narsissistisk forhold blir møtt med en helt ny kjærlighet for seg selv. De står overfor utfordringen med å finne sin selvrespekt og tilgi seg selv for at de har trodd på alle disse narsissistiske løgnene og manipulasjonene så lenge.

Kvinner må forholde seg til sin helbredelse og kjempe i mot alle hans forsøk på å få dem tilbake. Du skjønner, narsissister kan ikke leve uten sine ofre. De må alltid ha noen å trykke ned. De må ha noen som vil være deres boksesekk, noen som vil få dem til å føle seg bedre, og noen de kan ta ut sitt sinne på. Og de vil gjøre alt i sin makt for å få deg tilbake.

Dette er hva du kan forvente deg når du endelig går i fra en narsissist:

1. Han vil forfølge og plage deg.

Enhver normal person ville forstått, om ikke med en gang, så etter en stund, at du må forlate et forhold som forårsaker deg mer lidelse enn lykke. Men i motsetning til vanlige folk, vil en narsissist se på det som om det var du som slo ham, fordi han kan ikke innrømme et nederlag. Han kan ikke forstå at du faktisk var redd for din sikkerhet, og om du går i fra ham vil han se på det som om du gav opp, fordi ingen forlater en narsissist, nettopp fordi i hans egne øyne er han perfekt. Han ser på forholdet som en konkurranse, og du vant.

Siden han ikke kan akseptere det faktum at du forlot ham først, vil han forfølge og plage deg i flere måneder og kanskje til og med år etter at du slo opp. Han vil forfølge deg på sosiale medier, komme hjem til deg, sende deg tekstmeldinger, ringe deg eller så vil han bruke noen andre for å prøve å manipulere deg til å komme tilbake til ham. Han er klar til å gjøre bokstavelig talt alt, fra å hacke seg inn på datamaskinen din for å tulle med hodet ditt og true deg.

2. Han vil klandre deg for alt.

I begynnelsen oppførte han seg som om det var han som var den heldige som hadde deg, og at du var en velsignelse for ham. Han oppfører seg som om han er super heldig som klarte å få noen så bra som deg. Men ettersom forholdet går sin gang, begynner han å vise sitt virkelige ansikt, og ting forverres. På grunn av det forverres, vil han legge all skyld på deg. Han vil finne på en dum unnskyldning for å legge alle feil i det ødelagte forholdet over på deg. Årsaken er helt irrelevant – det som er viktig er at alt er din feil.

Det er så sjokkerende og sårende og narsissister gjør det bare fordi de ser det er ingen annen måte at dere to noensinne vil bli sammen igjen på, så de sørger for å renvaske navnene deres og overbeviser seg selv til å tro at de aldri gjorde noe galt.

3. Etter-breakup triangulering.

Han vil bevisst prøve å skape et trekantdrama for å gjøre deg sjalu og sette tankene dine tilbake til den tiden da du var med ham. I slike situasjoner må du være forsiktig på sosiale medier, unngå det så langt det går og prøv å ikke gå til steder hvor du kan møte ham. Dette er veldig viktig fordi du fortsatt er i helbredelsesprosessen og synet av ham, eller enda et mislykket forsøk på å gjøre deg sjalu kan bringe tilbake din tvil og mangel på respekt. Du må sørge for å ikke ha noen kontakt overhodet med narsissisten, slik at du nekter ham sjansen til å suge deg inn i helvete du har levd i.

4. Han vil gi deg skyldfølelse for å få deg til å bli.

Etter at du endelig forlot din narsissist, vil han prøve å gi deg skyldfølelser slik at du kommer tilbake til ham. Han vil minne deg om alle de fantastiske tingene han har gjort for deg mens dere var sammen, og det var mange av dem, men dessverre, hver og en av disse handlingene hadde en baktanke. Hver gang han gjorde noe fint for deg, ville han noe i retur. Han vil dytte disse tingene i ansiktet på deg, mens han håper at du bare husker på de gode tingene og gir ham en ny sjanse.

5. Han vil sette deg i et dårlig lys.

Du kan ikke unngå denne kulen. Du kan ikke skjule det faktum at du brøt med ham fordi en narsissist ønsker å vise alle at det var du som gjorde det slutt og nå er det tid for dem å velge side. Din narsissist vil at du skal oppleve total overgivelse fra dine venner. Han vil snakke stygt om deg på sosiale medier og spre rykter om deg når han får sjansen. Han vil prøve å overbevise folk om at du var den som gjorde alle de tingene han faktisk gjorde mot deg. Han ønsker å samle så mye sympati som mulig og gjøre deg til skurken.