Du vet, det morsomste med det, er at jeg fortsetter å skrive om hvordan vi må vente på at menn skal jage etter oss, hvordan vi fortjener å bli jaktet på. Men så ser jeg på meg selv og ser at jeg sliter meg selv ut for å få forholdet til å fungere, men for hva? For fem minutter av hans tid? For fem minutter av hans kjærlighet?

Til helvete med det!

Vi fortjener å bli jaktet på, så hvorfor er det vi som står for jaktingen? Hvorfor er vi de som gir alt av oss selv, prøver så hardt å få ting til å skje? Til å få forholdet til å fungere?

Jeg vil fortelle deg hvorfor— fordi vi er oppdratt og lært til å ta vare på våre forhold. Men det tar to for kjærlighet, det tar to for et forhold. Det er ikke noe poeng i å være den eneste som prøver og kjemper. Så, denne går ut til dere som har fått nok av å slite seg ut for feil type menn.

Slutt å løp etter han og se hva som skjer. Enhver av disse seks mulige utfallene er fremdeles bedre enn den plassen du og jeg er i akkurat nå.

1. Han savner deg

Du vet aldri hva du har inntil du mister det, det er bevist med forskning. Og det er en høy sjanse for at denne blir sann for ham.

Med en gang du setter deg selv først og all den energien du kastet bort på han, begynner du å bruke på deg selv, først da vil han forstå at han savner deg. Han likte all den oppmerksomheten du brukte å gi han, han likte å være den som ble jaktet på og nå når alt av det er borte, savner han det.

Han vil savne latteren din, smilet ditt, den utrolige energien som fikk han til å fortsette. Men ta en godt kikk på livet ditt før og livet ditt nå.

Om du liker hvordan du får være midtpunktet av universet, på den måten du får behandle deg selv som en dronning, på den måten du virkelig fortjener å bli behandlet på, er han virkelig verdt å gi slipp på alt dette for?

Om han fortsatt forventer at du skal komme løpende etter han, etter flere uker hvor han bare har gitt deg minimal oppmerksomhet, må han være gal. Og jeg vet det er vanskelig å gi slipp på noe du har lagt mye arbeid i, jeg vet det er vanskelig å slutte å løpe etter noen du virkelig liker.

Men det er på tide at han begynner å løpe etter deg. Det er på tide at han gir deg den kjærligheten du fortjener. Om han ikke gjør det, dropp han!

2. Færre dårlige dater, så mye fri tid

Tingen med menn som vil bli jaget etter er at de enten ikke er interessert eller de trenger en dytt i egoet sitt. Og du er den som gir det til han.

Kjærligheten du har for han gjør det lettere for deg å lage unnskyldninger for hans oppførsel, for å inngå så mange kompromisser og ofre du normalt ikke ville gjort. Men er han verdt dem alle?

Hver gang dere var sammen, hadde du en følelse at det var lånt tid, at det faktisk bare var den ene ledige tiden i hans kalender som var ledig, istedenfor at han tømte kalenderen for deg.

Fordi det er det man gjør om man liker noen, det var det du gjorde for han. Og nå når du ikke drar på alle de dårlige stevnemøtene, så har du så mye fritid for deg selv.

All tiden du brukte på å vente på han, du vet hvordan å få drømmene dine i oppfyllelse. All den tiden du brukte på å være besatt av han, lure på hva faen som går rundt i hodet på han, kan du bruke på dine ønsker og ditt liv.

Du får sjansen til å finne ut hva som gjør deg lykkelig, å finne ut av de mange fordelene av singellivet. Med en gang du blir forelsket i livet ditt, så vil alt annet falle på plass. Til og med kjærlighetslivet ditt.

3. Han starter å løpe etter deg

Dette er tiden han starter å tenke egoistisk. Han vil tenke på hvor godt det er å tilbringe tid med deg, hvor mye det betyr for han å ha deg ved hans side.

Han vil tenke på alle datene hvor dere hadde en så fin tid sammen og han vil naturligvis ønske å oppleve de igjen. Men du er ikke der lenger, så neste skritt vil være å komme løpende etter deg igjen.

Menn er jegere eller noe sånt men egentlig så liker de både å jakte og det å bli jaktet på. Den perfekte kombinasjonen da er å gi han muligheten for å gjøre begge deler.

Du har hatt din del av jaktleken, du har vist han at du er interessert, du har vist han at dere to passer bra sammen og at dere har mye til felles. Du viste han det å tilbringe tid med deg var fantastisk og det å tekste dagen lang ikke er kjedelig i det hele tatt. Nå er det hans tur til å gi tilbake.

Slutt å sende meldinger og ringe til han, slutt å gi han innsyn til livet ditt og, vel, lat som om dere bare er noen bekjente. Det vil gå av en panisk alarm i hodet hans om at han vil miste deg og hans jaktinstinkt vil slå til.

Dessverre, så er ikke dette noe jeg bare har funnet på. I denne fasen av å stenge han ute, så vil han starte å tekste deg og lage tid til deg.

Han vil sende deg de mest tilfeldige tingene som finnes å sende, bare for å starte en samtale med deg. Han vil bade deg i komplimenter og hver gang du tar de bra, vil han fylles med stolthet. De elsker faktumet om at de jobber hardt og at det arbeidet blir oppdaget.

Så, hver gang han etterlater deg målløs med hans “sensuelle ferdigheter”, vil han ta det som belønning. Og vips, så har du har fått deg en mann akkurat nå som du sluttet å jage etter han. Pluss, du har fått mye mer fritid i prosessen.

4. Du begynner å merke menn som faktisk er interessert i å jage etter deg

Det er ikke mulig å legge merke til de andre rundt deg samtidig som du jakter etter noen selv. Det er bare sånn det fungerer. Du har bare øyner for han, så du ser ikke en mann som virkelig er forelsket i deg.

Du har bare ører for han så du kan ikke høre kjærlighet i noen andres stemme. Fordi kjærligheten for han gjorde deg blind for menn som ville vært hedret av å få ha deg ved sin side.

Og nå gir du deg selv en sjanse til nettopp dette. Bare fordi du trakk deg unna betyr ikke at kjærligheten stoppet. Men, istedenfor å tenke å avslutte det helt, tenk å sette det på en pause.

Du har ikke fullstendig gitt han opp, du tar bare en pause. Og ikke vær redd for å åpne deg opp til en ny mann i den prosessen. Du trenger ikke å slippe de inn eller se etter kjærlighet, bare gi noen andre en sjanse til å underholde deg.

La noen andre ha sjansen til å være i livet ditt, kanskje noen du liker som en venn eller den søte fyren i baren som løfter humøret ditt. Eller kanskje noe mer.

Du vet aldri hva livet bringer og det vil du ikke heller om du er helt stengt for det. Ikke vær redd for å ta sjanser og ikke vær redd for å møte nye mennesker. Du vil kanskje blir positivt overrasket.

5. Du får sjansen til å lappe forholdet til vennene dine

Noen ganger er vi så fortapt i kjærlighet at vi beveger oss vekk fra våre egne, fra venner og familie. Det trenger ikke å være noe stort, men det er nok til å føle seg fraværende når dere endelig møtes igjen.

Det trenger ikke engang å være noe man merker, men man føler det fordi allikevel – på den måten hvor man ikke lengre klarer å være åpen om problemene du går igjennom, og du er redd for å bli dømt for det. Men dette er dine folk, de vil aldri dømme deg.

De er dem som så deg gråte stygt og fremdeles elsket deg etterpå. De er dem som holdte håret ditt bak mens du kastet opp og de elsker deg enda.

De er dem som var ved din side i tunge brudd og de er de som hjalp deg å lime sammen hjertet ditt igjen. Og de vil alltid være de som vil være der for deg.

Og dette er en fantastisk mulighet for deg for å forsterke disse forholdene. Planlegg en helgetur og dra på vinsmaking med vennene dine, eller bare ha en hel helg med overnatting og med mange teite filmer og søppelmat. Dra til en klubb og opplev nye eventyr, noe du kan fortelle barnebarna dine om.

Tenk på denne tiden som en fantastisk mulighet til å late som om morgendagen ikke eksisterer og i kveld er den aller siste kvelden. Så, la den virkelig telle. Og så hver kveld etter dette, og hver morgen som følger. Tenk på det som en mulighet til å gjøre livet ditt til noe virkelig spesielt.

6. Du begynner å nyte livet

Dette er sannsynligvis det beste utfallet av dem alle. Dette er hvor du forelsker deg i livet istedenfor å forelske deg i en drittsekk som ikke vet hvordan han skal sette pris på deg.

Dette er det utfallet hvor du endelig ser at det var han som dempet lyset ditt, at det var han som tok fra deg gnisten din. Ikke nødvendigvis fordi han er en drittsekk, men rett og slett fordi han tok vekk deler av deg og aldri ga deg noe tilbake.

Når du gir deler av deg selv til noen, når du har lagt inn så mye anstrengelse, så mye vilje og så mye kjærlighet til noen og den personen aldri gir deg noe tilbake, er du etterlatt tom. Du er etterlatt tom og tømt, bare fordi du aldri fikk tilbake noe av det. Og det er så enkelt som det.

Men når du lærer hvordan å være på egenhånd, når du begynner å nyte å tilbringe tid med deg selv og når du håndterer den harde delen av å elske seg selv, vil du bli slått av hvor fantastisk verden kan være. Og du nyter hvert eneste sekund av det!

Uansett hva resultatet av dette blir, så vil det alltid være bedre enn å bli sittende fast i et ensidig forhold. Og du er kanskje livredd for å prøve dette, fordi han er den du elsker, han er den du har bestemt deg for å slippe inn, og han kastet det vekk.

Du er kanskje livredd for å prøve å være på egenhånd, nå som du er så vant til å ha han rundt deg, selv om du vet at han ikke burde være der lengre. Men dette er en forandring du skylder deg selv.

Slutt å jag etter han og se hva som skjer – du vil enten miste noen du egentlig ikke hadde til å begynne med, eller så vil du få noen som er verdig av deg. Uansett hva så er det en vinn-vinn situasjon.