Personer som lider av narsissistisk personlighetsforstyrrelse vet ikke hvordan de skal oppføre seg i nære relasjoner.

De mangler empati og forståelse for andre mennesker og de neglisjerer og manipulerer sine partnere, de tenker bare på seg selv.

Det er ikke det at de er ute av stand til å føle kjærlighet, de er ute av stand til å elske andre enn seg selv. Deres kjærlighet for seg selv gå over alt annet, og det får dem til å manipulere sine ofre til å gjøre hva de vil og hvordan de vil ha det.

Å være fanget i en narsissist sitt grep kan ødelegge deg og det er nesten umulig å bryte fri fra det. Du blir et offer for hans tankekontroll og manipulasjon.

Du blir hjernevasket og din selvtillit og egenkjærlighet vil bli knust til støv – helt til det ikke eksisterer i deg lenger. Det er, faktisk, hvordan de holder deg under deres kontroll. De knuser deg såpass at du ikke lenger vil være i stand til å styre deg selv.

De ødelegger deg, noe som gjør at du tror at du ikke fortjener noe annet. De gjør at du tror at du er så heldig å ha dem i livet ditt fordi du tror ingen andre noensinne vil elske deg, at du er en dårlig og grusom person.

Så du holder på deres kjærlighet, fordi du ikke vet bedre, og du er redd for å gi slipp og starte helt på nytt.

Når noen holder mater deg med negativitet og hevder at du er ute av stand til å leve uten dem, at du er inkompetent og at det er ingen bruk for deg overhodet, etter en tid begynner du å tro det, og når den tid kommer, og du vil forlate ham, kan du ikke.

Du er redd for at du ikke kommer til å klare det.

Narsissistiske relasjoner er som narkotika.

Overgrepene varer så lenge at kroppen og hjernen blir vant til det. Hvis du bryter deg fri, vil du begynne å føle du trenger han innen et sekund. Du vil begjære din dose av narsissisten fordi han har klart å emosjonellt gjøre deg hekta på sin onde side.

Narsissistiske relasjoner er ydmykende.

Han vil dra deg til det mørkeste stedet i livet ditt. Du vil ikke være i stand til å tenke rett eller vite hva du gjør. Det eneste du vet er at du vil det skal stoppe.

Du vil fortsette å be for smerten skal gå bort og for ham å slutte, å holde kjeft. Du vil brenne på innsiden, men ansiktet ditt vil være rolig. Kaldt. Blankt.

Narsissistiske relasjoner forandrer deg.

De endrer hvem du har vært. Disse menneskene river deg ned og knuser deg fra innsiden. De gjenoppbygger deg til den personen de ønsker å ha ved sin side, altså ikke den ekte deg.

Du er bare et tilfeldig offer som de ikke bryr seg en dritt om. Dine følelser er ikke en prioritet for dem. Du er ikke et menneske. For dem er du liten og ubetydelig. Ingen.

Det endrer deg fra innsiden. Selv når du kommer deg bort fra ham, vil du aldri bli den samme jenta igjen. Du vil prøve å bringe glede tilbake i livet ditt og i begynnelsen kommer det til å være nesten uutholdelig.

Du vil ønske du aldri hadde blitt født. Du vil forbanne den dagen du møtte ham.

Du kommer til å være sint på deg selv for at du lot en narsissistisk sosiopat ødelegge livet ditt, ruinere deg. Men, det er ikke din feil. Du gjorde ikke noe galt, så du kan ikke klandre deg selv. Du ser dem aldri komme.

De er så sleipe og manipulerende at de kan skjule seg bak hva som helst. Når de gjør det, når du stoler på dem, angriper de.

Narsissister bruker sleipe taktikker for å manipulere deg til å gjøre ting på sin måte. De alltid får det de vil ha, under alle omstendigheter, og du er den som betaler prisen.

1. Projisering av negative følelser

Det er en forsvarsmekanisme for å beskytte seg selv. De vil projisere sine negative følelser over på deg, og de vil legge skylden på deg, noe som vil få deg til å føle deg som dritt, i steden for at de føler seg slik.

Men, de vil manipulere deg til å tro at det var din feil og du vil føle deg dårlig på grunn av noe som de har gjort.

Til slutt vil du selv be om unnskyldning for noe du ikke har gjort. Dette blir til et alvorlig problem fordi en narsissist ikke kan akseptere at han tok feil. Han kan ikke akseptere at han ikke er feilfri, og at fra tid til annen, kan han gjøre feil.

Det er derfor han trenger deg til å projisere sine negative følelser over på. Han vil føle seg uskyldig, og han trenger da deg som sin syndebukk. Han vil være sårende og grusom, fordi han egentlig ikke bryr seg om deg eller dine følelser i det hele tatt.

2. Endrer spillereglene

Han vil finne noe galt i alt du gjør. Uansett hvor hardt du prøver, vil han ødelegge det og slenge dritt over alt du har gjort så langt. Hvis du gjorde alt han ba deg om å gjøre, og han ikke kan klage, vil han endre på reglene.

Han vil stryke det han har sagt tidligere, og sette deg opp med et nytt sett regler som er nesten umulige å oppfylle, bare så du vil mislykkes og føle deg dårlig.

Han vil sette deg i en situasjon hvor du må jobbe hardt for at han skal kunne godkjenne deg. Dessverre så søker du hans validering og godkjenning. Men hans konstante kritikk vil slite på deg. Konstant klaging vil etterlate arr på deg.

Du vil føle deg engstelig og deprimert fordi ingenting du gjør ser ut til å være bra nok for ham. Din selvfølelse faller raskere enn lysets hastighet, og mens det minker, øker sjansen for at du blir enda mer underdanig for ham.

Ved å kritisere deg hele tiden, avleder han deg fra alle de gode tingene du har gjort og får deg til å fokusere på de dårlige tingene som gjør at du selv føler deg dårlig og besatt av å tenke på hvorfor du ikke lykkes i noe .

3. Kontroll

Han vil prøve å isolere deg fra resten av verden fordi, tro det eller ei, er han redd. Han er redd for at du kommer til å forlate ham, at han kommer til å miste sitt offer.

Han vil ikke ha noen å renne og det er det som vil ødelegge ham. Hvis han ikke har noen å suge energi fra, som en emosjonell vampyr, vil han gå til grunne.

De ønsker å være den eneste som har innflytelse på livet ditt, slik at de kan kontrollere deg. De vil distansere deg fra dine venner og familie, slik at du ikke får sjansen til å høre sannheten fra dem, eller få støtte og råd fra dem.

Bortsett fra å få deg så langt unna som mulig fra folk du liker, vil de prøve å kontrollere hvor du skal, hvem du skal møte, hvor mye penger du bruker og hva du bruker dem til. Ditt liv vil i utgangspunktet bli et fengsel, i det fri.

4. Endrer emnet

Når du har fått nok, og du blir ‘edru’ for et øyeblikk, vil du se ting for hva de er. Kanskje du nettopp har fått nok, og du vil konfrontere ham. På en eller annen måte klarer du å samle all mot og styrke i deg til å gjøre det, men hva gjør så han da?

Han spiller offeret såklart, og får frem et helt annet emne enn det du hadde tenkt å snakke om, og straffer deg for noe som du har gjort tre måneder siden meller lignende. Dette er hva de gjør, hele tiden.

Han vil klandre deg eller peke ut en feil du gjorde for lenge siden, og det er ikke tilfeldig. Han har vist nøyaktig hvordan han skal holde på det så han kan bruke det mot deg for tider som dette, når han ikke har noen annen utvei enn å ta opp dine tidligere feil for å få deg til å føle at du er overgriperen og han er offeret.

Og selvfølgelig, har han aldri nevnt det før nå. Han nevnte det ikke det for tre måneder siden, fordi han visste at han kom til å trenge det en annen gang.

5. Sarkasme

Han vil bruke grusomme vitser ment for å såre deg, men selvfølgelig, de kommer til å bli gjemt som harmløse vitser.

Så om du blir sint på grunn av vitsen, kan han få det til å se ut som du overreagerer og at det er ingen grunn til å bli sint eller bli såret fordi han bare tullet med deg.

Men det virkelige motivet bak dette er aldri å tulle med deg. Det er akkurat det du tror det er – det er ment for å såre deg.

Han vil bruke en nedlatende tone med deg for å ydmyke deg enda mer. Han vil oppføre seg som om du er et barn, som om du er du ute av stand til å gjøre ting for deg selv, og du trenger ham til å vise deg alt.

Det er vanskelig å holde seg sterk og motstå alt narsissister er i stand til å gjøre mot deg. De er ekstremt farlige og med sin sykdom kan de ødelegge deg, hvis du lar dem.

Du må holde deg sterk, tro på deg selv og tro på det du gjør, fordi det han gjør er ikke rett. Ikke la ham forvirre hjernen din, fordi hvis du overgir deg, vil du ikke være i stand til å sprette tilbake så lett.

Og selv om han ødela deg, er det ikke for sent å komme tilbake til livet. Du vil i det minste lære en lekse og finne ut mer om deg selv. Du vil få tilbake din egenverd og respekt.

Du vil lære å elske deg selv igjen fordi ingen kan ta det fra deg for alltid. De kan bare få deg til å glemme det, ikke miste det.