Jeg hadde en venninne. Hun var en vakker jente. Hun smilte hele tiden, selv når hun ikke hadde grunn til å smile.

Hun så på verden fra et positivt perspektiv. Hun ønsket alltid å se på de vakre tingene i verden og så alltid det beste i alle. Hun var en vandrende lykke.

Tro meg, verden var et bedre sted på grunn av henne.

Men dessverre, gode mennesker har ikke alltid en lykkelig skjebne, samme gjaldt henne selv om hun ikke fortjente det. Hun fortjente ingenting av det hun fikk.

Hun fortjente ikke at han spyttet i ansiktet hennes, de forferdelige skrikene hver kveld. Hun fortjente ikke at hennes hjerte ble revet i stykker og slitt fra hverandre i tusenvis av biter.

Hun fortjente ikke at hennes selvtillit ble tatt fra henne. Hun fortjente ikke å falle flatt på ansiktet på det laveste punktet i livet hennes, og for hva?

Alt på grunn av den narsissistiske dritten som kom inn i hennes liv med et formål – å suge henne tørr for livsglede og feste seg på henne.

Han manipulerte henne inn i glemselen. Han isolerte henne fra hele verden slik at hun ikke kunne få noen hjelp, og han gjorde henne inhabil til å søke hjelp selv.

Han fikk henne til å tro at hun var ingen, at ingen brydde seg om henne og at hun burde være glad han ville ha henne.

Han fikk henne til å tro at hun måtte være takknemlig for at hun hadde ham, hennes overgriper.

Hennes vei var dekket av torner som fikk henne til å blø, for hvert skritt hun tok mot sin lykke, for hvert skritt mot veien ut av helvete. Men de sårene har grodd og de blør ikke mer.

Etter dette ble hun igjen med arr som var skåret dypt i huden hennes som en påminnelse om hva hun hadde vært gjennom.

Men hun ble helbredet, og her er hvordan hun gjorde det.

1. Hun bestemte seg for å helbredes

Det skjedde ut av det blå. Hennes beskyttelsesmekanisme ble utløst, den skrek at det var nå eller aldri. Hun visste hun måtte gjøre noe.

Hun følte seg syk av alle manipulasjoner og av å føle seg som en drittsekk, det var et uverdig liv. Hun visste at ikke var slik hun var ment å ende opp, så til slutt bestemte hun seg for at hun ville gjøre noe med det.

Hun bestemte seg for at hun ville ta tilbake sitt gamle jeg, fordi ingen skulle ha den slags makt over henne, eller å få henne til å bli i et slikt forhold. Hun lærte å håndtere hans narsissistiske adferd.

2. Hun ble kvitt giften i sitt liv

Hun er empatisk og hun har alltid gått i andres sko, prøvd å forstå hvordan de følte seg, så hun gikk også i skoene til sin narsissist som ødela henne. Han helte all sin toksisitet inn i hennes kropp og sinn, men hun visste at hun måtte kvitte seg med den på et tidspunkt.

Hun snakket med mennesker som var der for henne, hun var med i støttegrupper, og hun fikk til slutt giftigheten ut av systemet sitt.

Det skjedde ikke over natten, og det var svært smertefullt, men hun var modig nok til å ta dette steget. På denne måten kom hun ett skritt nærmere å heale helt.

3. Hun måtte håndtere krisen

Hun følte seg engstelig, fordi plutselig var det ikke mer slåssing og skriking i hennes liv. Det var ingen der til å fortelle henne hva hun skal gjøre eller manipulere henne og gi henne skyldfølelser til å gjøre noe hun ikke ønsket å gjøre.

Hun ble ikke lenger observert og dømt, hun var endelig fri, og hun visste ikke hvordan hun skulle håndtere det. Det var alt for mye, for fort.

Tenk deg at du har vært i seng i flere måneder, og nå som du har blitt bedre føler du at du kan stå opp å gå, men du kan ikke. Kroppen din ikke lar deg ikke.

Kroppen hennes ikke la henne slappe av. Det var fortsatt vondt og visste ikke hvordan de skal fungere igjen.

Så hun ga det litt tid. Hun møtte henne angst og hennes frykt fordi hun visste at det ikke ville vare evig. Det var bare en fase som ville passere og hun ville komme ut av det som en vinner.

4. Hun tillater seg selv bli sint

Hun klarer ikke å holde følelsene sine inni seg lenger fordi hun vet at det bare vil ødelegge henne mer. Hun vet at hun ikke ville være i stand til å fortsette å late som ingenting har skjedd, fordi hun føler alt på samme gang nå.

Hun klarer ikke å slå av sine følelser, hun behøver å akseptere dem og være sint – hun trenger å få lov til å være forbannet på ham siden han utnyttet henne, og å være sint på seg selv for at hun lot han gjøre dette mot henne i så lang tid.

Hun hadde smerter i hele kroppen, psykisk smerte som ble til fysisk smerte, og hun var sint over det. Hun var sint på seg selv fordi hun hadde latt kroppen lide, sammen med hennes hjerte og sjel. Men det gikk over, så hun gikk videre til neste utfordring.

5. Hun tilga seg selv ved å akseptere sannheten

Hun tilga seg selv fordi hun visste at det ikke var hennes feil. Hun visste at han var syk og at hans manipulasjoner ble utformet for å fjerne henne fra hennes vei og bringe henne til ham slik at han kunne utføre sin magi, og suge blodet ut av henne som den emosjonelle vampyren han var.

Hun aksepterte at han var giftig og at hans eneste mål var å såre henne, det er slik han fungerte. Hun skjønte at hun hadde blitt brukt, og hun hadde falt i en narsissistisk felle, som hun knapt kunne rømme i fra.

Hun tilga seg selv fordi hun ikke visste bedre. Hun var en empat som bare ønsket å hjelpe og få folk til å smile.

Til slutt klarte hun det, men det ødela henne og lot henne være igjen med ingenting inni seg, utenom smerte og lidelse.

6. Hun tilsto at hun hadde visst om det hele tiden

Endelig tok hun ansvar, hun innrømmet at en del av henne visste hva som foregikk hele tiden, men at det var så mye lettere å tro at han ville endre seg og gjøre alt bedre igjen.

Hun lurte seg selv fordi det betydde at hun ikke trengte å gå gjennom alt hun gjorde, hun trengte ikke å bli knust, og hun trengte ikke å helbrede seg selv fra en narsissist, noe som er en svært smertefullt og lang vei å gå.

7. Hun respekterte ’ingen kontakt’ regelen

Narsissister kommer tilbake. De vil gjøre alt for å få deg tilbake. De vil prøve å manipulere deg til å stole på dem igjen slik at du går tilbake til dem, slik at de kan misbruke deg på nytt.

Hun visste om det, og hun respekterte ingen kontakt regelen. Hun ønsket ikke å ha noe med ham å gjøre.

Hun ignorerte hans tekstmeldinger, hans anrop, og hans mislykkede forsøk på å snakke stygt om henne til hennes venner. Hun kuttet han ut helt og holdent, det er det som reddet henne fra å gå tilbake til ham.

8. Hun omfavnet sitt liv, og til slutt lot hun ham gå

Den siste etappen var å slippe taket helt. Den siste etappen var der hun følte seg fri, hvor hun fikk smilet sitt tilbake.

Hun tilga seg selv og så dypt inn i sjelen sin, der fant hun all den kjærligheten som manglet – kjærligheten for seg selv, respekten for seg selv og en tro på en bedre verden og langsiktig lykke.

I dag er hun nok en gang den vakre jenten jeg møtte for lenge siden, og hun bringer smil til alle ansikter, inkludert sitt eget.