Det er aldri lett å komme over noen men det som gjør det enda vanskeligere er når hjertet ikke hører på hjernen. Du vet innerst inne at du må gi helt slipp men noe inni deg får deg til å fortsatt holde fast.

Du prøver å finne en mening med smerten. Du forstår ikke hvorfor du føler fysisk smerte for han er jo ikke lenger en del av ditt liv. Du føler det som en del av deg mangler og du kan ikke tro alt er over.

Å komme over et brudd er spesielt trist når mange ting fortsatt står usagt, eller når du ikke ser noen tydelig grunn til at alt gikk rett vest. Derfor fortsetter du å tenke og lage deg forskjellige scenarier over hva som har skjedd.

Du tror at om du finner en god nok forklaring vil du føle deg bedre. Men det er ingen grunner gode nok til å forsvare et knust hjerte.

Det verste av alt er at selv om forholdet tok slutt, er følelsene fortsatt der. Du vet at alt er over og at det ikke er noen vei tilbake men du vet ikke hva du skal gjøre med all denne u-gjengjeldte kjærligheten du har inni deg

Å komme over noen er en lang prosess, og det å komme over noen du fortsatt har følelser for er enda mer komplisert. Derfor er det noen grep du kan ta for å gjøre det lettere for deg selv..

1. Slutt å romantisere fortiden.

Alt var ikke like bra som du forestiller deg i hodet ditt akkurat nå. Han er ikke en perfekt, feilfri skapning.

Du husker alt du gjennomgikk sammen med ham, det er bare enklere å tenke på de lykkelige øyeblikkene enn de dårlige.

Se ham for den han virkelig er og du vil øyeblikkelig savne han mindre.

2. Slutt å prøve å komme til bunns i ingene.

Jeg vet at det er uhyggelig vanskelig når du ikke vet den egentlige grunnen for at forholdet tok slutt.
Derfor fortsetter du å lete etter en, og noen ganger beskylder du til og med deg selv. Men sannheten er at noen ganger er det ingen grunn til at ting skjer.

Noen mennesker er bare ikke ment for å være sammen eg enten du vet grunnen eller ikke, vil det ikke bli noe lettere.

3. La det smerte.

Noen ganger er vi så lei av all smerten som et brudd fører med seg, at vi prøver å stenge ute følelsene våre.

Vi okkuperer oss med alle mulige ting bare for å slippe at smerten kommer overraskende på oss. Vi holder tilbake tårene og setter på et falskt smil selv om vi går i oppløsning fra innsiden.

Ved å stenge smerten ute demmer vi bare opp alle følelsene av forbitrelse og urettferdighet og før eller siden må dette sprekke. La det smerte.

Det er meningen at det skal gjøre vondt – det betyr at følelsene dine var ekte. La smerten komme frem gjennom tårer, for tårer kan rense sjelen.

4. Slutt å følge dem på sosiale medier.

Om ikke for dem, så for deg selv. Jeg vet at mange kvinner tror at om de slutter å følge ham vil han skjønne hvor mye han såret dem. Hva så?

Hvem bryr seg om hva han tenker? Det viktigste er å gjøre det lettere for deg. Og å bla igjennom kontoene hans på sosiale medier vil bare gjøre det verre.

Det er ikke for ingenting det heter “ute av syne, ute av sinn”

5.Ikke tving deg selv til å glemme.

Det dummeste rådet du kan få er; “ikke tenk på ham”. Akkurat som det er noe du kan gjøre på kommando. Det tar tid å glemme.

Jo mer du prøver å glemme, jo mer fokuserer du på ham, på smerten din og på hele situasjonen. I stedet for å fokusere på å glemme en person, fokuser på deg selv.

Gjør noe som gjør deg glad. Slapp av og skjem deg selv bort til en forandring. Gjør noe som bryter opp hverdagsrutinene.

6. Unngå all kontakt.

Om han fortsatt prøver å være en del av livet ditt uten å være i et forhold med deg, unngå all kontakt med ham.

Ikke gi ham kjæreste-fordeler når han ikke er kjæresten din. Om du tillater kontakt, eller om dere fortsetter å møtes, vil han bare holde deg for narr og såre deg enda mer.

Det beste du kan gjøre er rett å slett å følge ingen kontakt regelen. Og gi deg selv en ny start.

7. Konsentrer deg om deg selv.

Forelsk deg i deg selv hver dag. Gjør deg selv stolt. Jobb med deg selv for deg selv.

Ikke med den hensikten at du skal glemme ham men med hensikten om å gjøre deg selv stolt over den personen du holder på å bli.

Vær snill mot deg selv og gi ting tid å roe seg ned. Mens du er travelt opptatt med deg selv, vil han rett og slett falme bort fra sinnet ditt og fra hjertet ditt.