Dersom du tror at å ignorere en narsissist vil redde deg selv fra vedkommende, bør du huske på at det kun er tuppen av isberget. Så mange flere ting vil skje etterpå. Det er nesten trygt å si at det kun er begynnelsen. Du tror at du har blitt kvitt han for godt, men hans raseri og sinne over å bli ignorert vil kun spre seg videre og han vil bli enda verre enn han allerede er.

Narsissister vet ikke hvordan man skal elske noen, fordi dypt inne er de emosjonelt ødelagte. De har mest sannsynlig opplevd et traume eller noen annen form for traume når de var yngre som gjorde dem til følelsesløse mennesker, som også ikke eier empati.

Så når du ignorerer en narsissist bør du være forberedt på en kamp for livet fordi det er da de går all in! Oppførselen deres vil eskalere fordi egoet deres ikke kan fordra at de blir avvist.

Når du kutter han ut og har null kontakt, vil han oppleve den store smerten ved å bli avvist. Du skjønner, narsissister spiser av energien din. De suger deg tørr og de trenger å gjøre dette for å kunne overleve, så når du nekter dem deres kilde til livet (deg), kommer de ikke til å bli glade for det. Det er vanskelig å si hva som vil skje etterpå, men vær forberedt på absolutt alt mulig.

De vil komme til deg med alt de har. De vil snakke stygt om deg til alle andre. De vil stalke deg og finne en hvilken som helst unnskyldning for å snakke med deg. Og dersom du lar dem komme nærme deg vil de ikke ha noen problemer med å krype tilbake inn i livet ditt og manipulere deg på nytt igjen.

Dersom du befinner deg i en situasjon der du enkelt og greit ikke klarer å gå uten å ha kontakt med en narsissist, fordi du enten jobber med dem, de er en del av familien din eller noen du har barn med og du føler at du ikke har noe valg enn å holde kontakt med dem bør du aldri gi dem noen grunn til å komme nær deg eller snakke med deg om noe annet enn vanlige og daglige ting.

De vil prøve å engasjere deg i samtaler ved å late som at de er veldig interesserte i hvordan du har det og hva som skjer i livet ditt, men vær sterk og svar med så få ord som mulig. Vær rett og slett like tiltalende som en stein – vær så kjedelig som du bare kan. Vis dem at du ikke lenger er interessert og de vil ikke kunne få noe ut av å manipulere deg.

Dette kalles for “Gray-Rock Metoden” og det fungerer vanligvis, men kun hvis du følger alle reglene. Du har ikke råd til å gjøre en liten feil, til og med når du må deale med en narsissist fordi den feilen vil koste deg livet ditt og all innsatsen du har investert i din helbredelsesprosess vil gå rett i vasken.

Hvordan kan du egentlig ignorere en narcissist i første omgang? Følg steg for steg regelen under for å kunne komme til stadiet der du kan takle dem etterpå.

1. Ignorer han

Det er som å takle en mobber. Hvis du ikke gir dem noen grunn til å erte deg, vil de ikke gjøre det. Vær så uinteressant som bare mulig. De vil prøve å provosere deg. De vil bruke alt i sin makt for å få en reaksjon ut av deg, men du må holde deg sterk.

Du må motstå deres manipuleringsteknikker og du må lukke ørene for deres fornærmelser og harde ord. Selv om tingene de sier til deg ikke er sanne, må du ikke falle inn i fellen deres og prøve å forsvare deg selv.

Bit tungen din og ignorer dem. Etter en stund vil de se at de ikke lenger har noen makt over deg og de vil la deg være i fred. Men innen du kommer dit må du være sterk og ikke la dem provosere eller komme nær deg.

2. Ikke søk etter hevn

Du vil såre dem mest ved å ikke gi dem noe oppmerksomhet. Dersom omstendighetene er normale og det er noen som ikke er en narsissist som sårer deg, vil ikke den første reaksjonen din være hevn. Du vil bli skuls med personen som prøvde å skade deg. Men, den taktikken fungerer ikke mot en narsissistisk person.

Ved å engasjere deg ved å holde kontakt med dem og prøve å såre dem vil du kun utsette deg selv for å bli såret igjen. Kontakt er alt de trenger for å kunne krype tilbake inn i livet ditt og manipulere deg på nytt.

Dersom du virkelig ønsker å såre han mest mulig må du starte helbredelsesprosessen din og begynne å ignorere han. Dette er hva som vil ødelegge det meste av han. Du må ikke gi han noe som helst form for oppmerksomhet og vise han at livet hans ikke interesserer deg lenger.

Ikke prøv å finn ut hva han har holdt på med og om han har det vondt uten deg. Ikke spør rundt eller prøv å finn det ut selv. Det vil kun få han til å føle seg viktig og en grunn til å slå til på nytt igjen. Bare kutt han helt ut og slett han fullstendig fra hjernen din. Det er den eneste måten å komme over han en gang for alle.

3. Ikke slåss mot han

Dette er kun agn. Dette er hans taktikk som han bruker på deg for å finne ut om du fortsatt er interessert i han eller ikke. Han vil provosere deg og gjøre deg gal med sine falske anklagelser. Han trenger ikke en gang å si noe til ansiktet ditt. Han vil bruke dine venner og sosiale medier for å komme i hodet ditt. Den verste tingen du kan gjøre er å svare på hans provoseringer.

La det hele passere forbi og ignorer alt han sier om deg. Dersom du er bekymret over hva andre mennesker vil si om hans løgner, ikke vær det. Mennesker som er viktige for deg og som elsker deg, vet hva som skjedde og som vet hvem som er offeret vil aldri snu ryggen til deg. Og de som gjør det, drit i dem – du trenger dem ikke uansett.

4. Ikke server dem energien din på et sølvfat

Vanligvis fyller mennesker energien deres med positive ting. De omringer seg rundt venner og bruker kjærlighet og positive tanker til å få energien deres tilbake. Mens narsissister gjør det stikk motsatte. De lader seg selv opp via andre sin smerte og lidelse. De trenger kaos i livet deres for å føle seg lykkelige og fornøyde. Narsissister er som regel ikke lykkelige med seg selv. De føler seg elendige og det er hvorfor de ikke kan fordra at andre mennesker er lykkelige.

De trenger kaos og lidelse rundt dem, så de kan føle at de ikke er de eneste som føler seg elendige. Det finnes andre. Ulempen er at de er grunnen til hvorfor mennesker rundt dem lider. Så når du tar agnet og involverer deg selv i en diskusjon med dem, mater du dem og øker energinivået deres gjennom smerten og frustrasjonen din. Ikke tillatt dem å provosere og fremkalle smerte som kun mater dem og gjør dem sterkere. Vær glad og positiv. Sår dem heller på denne måten.

5. Du er hovedkarakteren i denne historien

Du er den gode og han er den slemme. Historien er ment til å ende vel for deg fordi det gode vinner alltid over det onde. Han har kanskje sine sjanser for å slå deg, men i slutten av historien er du mye sterkere enn han. Du trenger ikke prøve å finne verktøy eller løsninger for å bli kvitt han. Du har hatt det i deg hele tiden. Du er hovedverktøyet for å slå han. Vær trofast mot deg selv og forstå at ingenting og ingen andre kan såre deg dersom du ikke lar dem gjøre det.

Bruk godheten i hjertet ditt og bruk all kjærligheten du har inni deg mot han. Elsk deg selv fordi det er den beste hevnen du kan gi han. Respekter deg selv og han vil aldri komme tilbake for å såre deg. Forvandle marerittet ditt til en vakker historie med en lykkelig slutt. Du er den eneste som har makten til å gjøre det.