Når du bryter ut av et forhold som ikke har gitt deg noe annet enn smerte og elendighet, vil du på en måte bare at denne personen skal forsvinne ut av livet ditt for alltid, ikke sant? Men av en eller annen grunn fortsetter de å komme krypende tilbake til deg.

Til å begynne med kan det virke som det bare handler om kjærlighet og takknemlighet, for de forteller deg hele tiden hvor mye de savner deg. Men mulighetene for at det er slik er ganske så umulige.

Selvfølgelig er det mulig at du finner tilbake til din eks, du kan jo innse at forholdet dere hadde var alt du ønsket. Men om eksen din var en giftig manipulator og han kommer tilbake og ber om tilgivelse, må du vite om de mulige grunnene til at han kommer tilbake til deg.

1. Sjalusi

Han kan ha sett deg sammen med andre menn og det har trigget sjalusien hans. En mann kan ikke fordra at du begynner å treffe andre menn, for det treffer ham midt i magen og han føler at det er respektløst.

Du er lykkelig før han finner en annen kvinne? For ham er det ikke noe lykkelig ved det. Og om du er lykkelig uten ham, om du har dedikert deg selv til å gjøre fremtiden din bedre, vil han bli sjalu og komme krypende tilbake for å gjøre hverdagen din miserabel igjen.

2. Sex

Det kan være at dere hadde sex med jevne mellomrom og nå, uten deg, er han seksuelt frustrert. Eller, om han har en ny partner, er det ikke sikkert hun er like god i sengen som du er. Sex er vanligvis en sterk motivator for en mann å komme krypende tilbake til sin eks.

Jeg mener, dere var sammen en god stund, og dere fungerte godt sammen. Du vet hva han liker og han gidder rett og slett ikke bruke tid på å lære noen andre det du allerede gjør perfekt.

3. Han er redd for ensomhet

Dette er spesielt tilfelle om dere har vært sammen i lang tid. Han er rett og slett ikke vant til å være alene og tanken på det skremmer ham.

Han kan også ha prøvd seg på andre forhold, men ble dumpet eller det gikk ikke, og han vil ha deg tilbake fordi det føles kjent og trygt. Dette vil ikke fungere, for du vet sannsynligvis at du ikke kan elske noen om du ikke elsker deg selv.

4. Anger

Tro det eller ei, eksen din, til og med den drittsekken, kan lære sin lekse og komme tilbake til deg for å be om en ny sjanse fordi han angrer at han i det hele tatt forlot deg og behandlet deg som han gjorde. Anger betyr egentlig ikke at han har forandret seg, bare at han vil se hva som skjer om dere prøver på igjen.

Han ville heller ikke forholde seg til problemene i forholdet deres men han innser at disse tingene kanskje ikke var så ille og at du kan ha kommet over dem.

5. Kontroll

Er han den som dro? Om ja, er det er mye mulig at han elsker å ha kontroll over sine egne, så vel som menneskene rundt ham, sine handlinger.

Om han gikk fra deg, representerer det en makthandling og han tror også at han kan komme tilbake til deg når som helst, vel vitende om at du tar imot ham med vidåpne armer.

6. Minner

Du vet jo at du selv får emosjonelle flashbacks av gamle minner også, så du kan jo egentlig ikke laste ham for det. Han savner deg og han er klar over de feilene han har gjort.

Han elsket deg virkelig og dere hadde det virkelig helt fantastisk sammen. Så hvorfor ikke lytte til det han har å si?

7. Avvisning

Dagens dating-situasjon er ganske skremmende for noen som akkurat er ute av et forhold. Han kan vær redd for å bli avvist! Han vet at han alltid kan komme tilbake til deg og være lykkelig i dine armer, men å gå ut på markedet og risikere å få stoltheten sin såret, er ikke noe alternativ for ham.

Han kan også slite med en lav selvtillit som gjør det vanskelig for ham å finne noen andre. Dette er ikke egentlig noen god motivator for å gå inn i forholdet på nytt og det vet du.