Du er alltid er der for folk som trenger en venn…

Du er den typen person som man kan alltid stole på. Dag og natt, du er alltid tilgjengelig for de som trenger det.

Og folk stoler på deg mest fordi du alltid finner den rette tingen å si på rett tidspunkt. Din trøst føles så bra, og det er derfor folk alltid stoler på deg når de trenger en venn.

Du behandler aldri mennesker på samme måte som de behandler deg…

Du lever etter dine egne regler, og selv om du ønsker å behandle folk slik de behandler deg så du kan lære dem en lekse, kan du ikke. Du kan ikke fordi du ikke er den typen person.

Du har ikke et vondt bein i kroppen, og du vil aldri få andre til å smake på sin egen medisin. Når de sårer deg, slår du tilbake med vennlighet, du prøver alltid å holde deg fra å gjøre stygge ting mot andre mennesker.

Du tilgir lett…

Siden du er den type person som alltid prøver å forstå andre, har du vanskelig for å bære nag. Uansett hvor dypt noen har såret deg, uansett hvor lenge du føler at smerten finnes i deg, vil det å tilgi dem komme ganske enkelt for deg. Når noen sårer deg, prøver du å sette deg selv i deres sko, og du ender alltid opp med å tilgi dem.

Du tilgir for lett…

Uansett hvor mange ganger en person har vist deg at du ikke bør stole på dem, legger du hånden i ilden gang på gang, og håper på at denne gangen vil du ikke bli brent.

Du er bare ikke den type person som dveler over de dårlige tingene som har hendt. Og noen ganger, selv om du ikke glemmer at noen har sviktet deg, er ønsket om å ta vare på folk større enn din egen smerte.

Du glemmer ofte deg selv på grunn av andre… 

Den dagen kanskje du ønsker å gjøre noe bare for deg selv. Kanskje du har bestemt at denne dagen vil handle om deg, og bare deg, men om noen kommer løpende til deg for å be om din hjelp, glemmer du alt det du egentlig hadde tenkt å gjøre, alt det du hadde planlagt, og du bestemmer deg for å ta vare på deres behov først. Det er derfor du aldri har tid til deg selv.

Folk er vant til din godhet…

Du har ikke et vondt bein i kroppen og folk vèt det. Å la mennesker få ta del av din godhet, å ha deg rundt dem for å ta vare på dem, er noe du er født til å gjøre, fordi de har aldri følt på ditt fravær før.

Du var alltid der for dem når de trengte deg, og å ha gode folk rundt deg er noe du blir vant til veldig fort. Det er derfor det ikke er ekstraordinært når du gjør dem en tjeneste, fordi det er noe de forventer fra deg uansett.

Du føler deg dårlig om du må si ‘nei’…

Fordi folk er vant til din godhet og dine tjenester, de blir overrasket når de ser deg stresset, og du prøver å si nei til dem. Jeg skrev ‘prøver’ for en grunn, fordi selv om du har lyst til å si nei til dem, så tillater ikke din dårlige samvittighet deg å gjøre det.

Det ville holdt deg våken om natten, og det ville gjort at du føler deg dårlig eller få deg til å føle deg som en dårlig person, og det er det siste du ønsker. Så du ender opp med å gjøre tjenester for andre mennesker som egentlig ikke fortjener at du løfter en finger for dem.

Ingen vet hvordan du føler deg…

Det verste med å være en jente som alltid tar vare på andre, er å innse at det ikke er noen som tar vare på deg. Du kan også falle ned i et sort hull. Du kan også være nedstemt, du kan også føle deg dårlig og hate livet ditt.

Men dessverre vil ingen legge merke til det. Ingen ville vite hva de skal gjøre med deg eller si til deg. Så du lar ikke andre få vite hvordan du egentlig føler deg. Du faker dine følelser, og du bestemmer deg for å ta vare på deg selv når du er alene.

Du blir aldri behandlet slik du fortjener å bli behandlet…

Den negative siden av å være en jente som tar vare på alle andre, er det faktum at ingen oppfører seg mot deg slik du oppfører deg mot dem. De vil aldri behandle deg slik du fortjener å bli behandlet.

Du fortjener verden. Du fortjener noen som vet hvordan de skal behandle deg.

Du fortjener også å bli tatt vare på. Du fortjener den samme kjærligheten tilbake som du gir til andre.

Og du håper på å få oppleve det en dag. Sannheten er at, det vil du – du må bare være tålmodig.

Den positive siden av å være en jente som alltid tar vare på andre, er det faktum at det finnes en person der ute som er like varm og snill som du er. Denne personen går gjennom hva du går igjennom også.

Så ikke mist håpet, og bli ikke som alle andre i denne verden. Være tro mot deg selv, slik at din sjelevenn kan gjenkjenne deg når dere møtes.