Empater er en svært sjelden type mennesker som er overfølsomme, skjøre, melodramatiske og mer emosjonelle enn andre. De har evnen til å føle energien til menneskene rundt dem, og i de fleste tilfeller er disse energiene dårlige, og de absorberer dem alle. Så, å være en empat har noen gode og dårlige sider. Den gode siden er at de er flotte lyttere, og de vil alltid gå den ekstra milen for å hjelpe andre, men den dårlige siden er at de alltid setter andre først, og glemmer seg selv.

De kan drenere all sin positive energi ved å hjelpe andre som aldri vil være der når de trenger dem. Når du er en empat, tiltrekker du negativ energi, og du vet ikke hvorfor det skjer med deg.

Problemet er at folk alltid gjenkjenner empater, og de utnytter dem, mens en empat aldri vil si nei hvis det er en sjanse for at de vil hjelpe noen. De vil føle seg dårlige dersom de vet at de kunne ha hjulpet noen, og de ikke gjorde det. Folk som dette vil miste søvn over noen som aldri ville gjøre det samme for dem, men det er den eneste måten de vet hvordan de skal fungere.

Så, hvis du kjenner deg selv igjen i disse linjene, og hvis du har blitt såret mange ganger iløpet av livet ditt, er det en sjanse for at du også er empat. Og selv om du tilhører denne sjeldne typen mennesker, bør du ikke betrakte deg selv som heldig fordi det er også en stygg side ved å være en empat.

Du absorberer alle de negative energiene rundt deg selv.
Noen ganger vil du være den elskede, som andre vil ta vare på, og alt du får er folk som trenger hjelp, men de tilbyr aldri å hjelpe deg tilbake. Og du, som er en naturlig giver, kan ikke bare se på noen som har problemer og får vondt om du ikke gjør noe med det. Og til slutt ender du som den triste sjelen, som ikke sitter igjen med noe.

Verdens problemer er på dine skuldre.
Du kan rett og slett ikke motstå å hjelpe de som ikke er så heldige og som har blitt skadet i livet. Du vet hvordan det er er ha det svært vondt og ikke å ha noen som vil trøste deg, så du står alltid ved siden av de som trenger deg til å helbrede dem. Du tenker ikke engang på deg selv og dine behov, men i stedet på andre og deres behov, og i de fleste tilfeller føler du skyld for å gjøre det, men du kan bare ikke hjelpe deg selv.

Du er alltid overveldet.
Når du er en empat, tenker du over ting, og du føler deg hele tiden bekymret for de dårlige tingene som skjer i verden. Du vil ønske å hjelpe andre, men du vil ikke kunne gjøre det, og du vil bli skuffet på grunn av det. Alle de dårlige og gode tankene vil bli blandet i hodet ditt, og du vil føle deg utmattet fordi du aldri vil være i stand til å kontrollere dine tanker.

Du kan ikke falle hodestups forelsket i noen.
Empater blir forelsket, men de holder alltid et stykke av hjertet nært fordi de er redd for å bli såret. Så, selv om de sier at de er forelsket, gir de faktisk ikke sitt hjerte helt til sin partner, men holder noe for seg selv også. Du tror at de er egoistiske og hjerteløse fordi de alltid holder vakt, men de gjør det kun fordi de ikke vet noe annet.

Hodet ditt er som en krigs zone.
Det er så mange ting som skjer i hodet ditt, og de fleste av dem er negative. Du tenker på dine problemer og problemene andre har, og du kan aldri føle freden du virkelig fortjener. Du tenker på mørke og dårlige ting hele tiden, og du føler deg fortapt og isolert. Du føler at folk ikke virkelig forstår deg, og det er veldig vanskelig for deg å fungere normalt i denne slags miljø.

Du forsømmer kroppen din og sinnet for andres skyld.
Du ender opp helt tapt og desorientert, og du må søke ditt sanne selv igjen, men i de fleste tilfeller tar det mye tid å gjøre det. Du forstår ikke at folk ikke vil gjøre det samme for deg, og at du bare har et gyldent hjerte, men andre tar deg ofte for gitt.

Empater trenger folk som virkelig vil kunne forstå dem, som kan hjelpe dem og lytte til dem. Først når de ser noe godt i verden rundt dem, vil de kunne sette seg selv først. Først da vil de avslutte krigen mot følelsene de konfronteres med hver dag, og vil de endelig kunne finne den freden de fortjener.