Jeg var en gang som alle andre jenter som ikke liker å være singel. Jeg trodde jeg ikke var god nok hvis jeg ikke hadde en mann ved siden av meg.

Jeg var redd for hvordan andre skulle oppfatte meg, og jeg tenkte at det å være singel betydde at det var noe galt med meg. Vel, det er det ikke.

Men vet du hva som er feil? Det er feil av samfunnet å dømme kvinner for å være single. Det er galt av samfunnet få kvinner der ute til å bli desperat etter å finne en mann. Du tenker kanskje at vi er over dette, men realiteten er mye annerledes.

Folk aner ikke hvor mange kvinner som blir i giftige relasjoner på grunn av dette problemet.

Har du noen anelse om hvor mange kvinner som blir selv om de blir misbrukt fordi det liksom er mindre smertefullt enn å bli dømt for å være singel? Vel, jeg vet.

Jeg vet det fordi jeg var en av dem. Jeg var redd for å bli dømt og oppfattes som mindreverdig bare fordi jeg ikke hadde en mann ved siden av meg. Og hvem har rett til å fortelle meg at jeg er mindre verd uten en mann?!

Jeg var en av de skremte kvinnene, før jeg bestemte meg for jeg ikke kommer til å være slik lenger. Inntil jeg omfavnet mitt singelliv og satte meg på toppen av min prioriteringsliste.

Så, til alle de som fortsatt henger etter, og som dømmer kvinner for å være single, du må vite at kvinner ikke er single fordi de ikke er bra nok.

Kvinner er ikke single fordi ingen vil ha dem, eller fordi de er for kresne eller fordi de er for egoistiske. Det fungerer ikke slik.

Vi er single fordi vi er smarte nok til å si farvel til giftige menn.

Sterke kvinner kan håndtere å være alene, og de kan også stå opp mot en mann når han er respektløs. Vi vil ikke la noen menn ta ting ut på oss, og vi aldri tillate oss å være ofre for giftige menn.

I det øyeblikket vi merker at mannen mishandler oss og prosjekterer hans usikkerhet over på oss, lar vi dem gå, uten å se oss tilbake.

Vi er single fordi vi er forsiktige med hvem vi stoler på.

Livet har lært oss mange ting, og noe av det mest smertefulle er å ta hensyn til hvem vi gir vår tillit til. Det er derfor det tar en stund for oss å slappe av rundt nye mennesker, og det er derfor vi er forsiktige med hvem vi ønsker å slippe inn i våre liv.

Mange feiler i å skille dette fra å være narsissistisk. Vi er bare selektive med å gi folk vår tillit, de må først bevise seg verdig til det, og det er filosofien bak det.

Vi er single fordi vi vet hva vi fortjener.

Vi forventer ikke at noen skal betale husleien vår, og vi er langt fra å være utnyttere. Men vi vet at vi fortjener å bli behandlet riktig.

Vi alle fortjener en mann som vil legge en innsats i forholdet vårt, og vi fortjener noen som ikke vil tenke seg om to ganger før de velger oss, og som vil respektere oss for hvem vi er. Og vi kommer ikke godta noe mindre.

Vi er single fordi vi er faktisk er lykkeligere på denne måten.

Mange synes det er vanskelig å tro på at single mennesker faktisk er lykkelige, men det er sant. Vi trenger ikke noen til å fullføre vår lykke og vi nekter å lete etter vår lykke i noen andre enn oss selv. Kvinner som omfavner det å være singel er de som faktisk har dette som sitt mantra.

Vi er single fordi vi ikke har funnet den rette ennå.

Mange av oss er fortsatt single fordi vi ikke har funnet en mann som vi har ‘klikket’ med. Og vi tenker ikke å hoppe i en tilfeldig mann sine armer bare for å unnslippe å være singel. I stedet venter vi tålmodig på den rette, og vi nyter singellivet på veien.

Vi er single fordi vi nyter frihet og uavhengighet.

Uavhengig av hvor mange folk som kanskje tror at kvinner bør ta ansvar ved å innta rollen som en kone og en mor, så synes noen av oss ikke det er vår del av kaken. Eller i det minste så ser vi ikke på det som en del av kaken enda.

Vi nyter vår frihet og uavhengighet, og vi har en tendens til å være egoistiske om hvem vi gir makt over oss.

Vi er single fordi å eie våre egne liv føles så bra.

Å ikke måtte be om tillatelse for noe, å kunne være ansvarlig for dine egne handlinger, og ikke måtte forklare deg selv til noen – selv om det kan høres egoistisk ut, så føles det så bra.

Det er ingen som kan stoppe oss fra å eksperimentere i livet, å ta noen flere drinker enn vi burde, å få den karrieren vi ønsket eller å oppdage verden. Uansett hva vi gjør, gjør vi det uten noe eller noen som holder oss tilbake, og uansett hva andre sier, så er det ingenting galt i dette.

Vi forstår at det er mer i livet enn å tilhøre en mann. Jeg vet det er en fantastisk følelse, men det finnes noe enda mer fantastisk, og det er å omfavne singellivet og leve det til det fulle før du finner noen som behandler deg med respekt og noen som fortjener deg. Alt annet er bare å nøye seg, og jeg velger å ikke bare nøye meg med hva som helst.