Kjære deg,

Der er du, full av dårlige tanker om deg selv. Ser på deg selv som noen som ikke fortjener å gå rundt på denne jord.

Ser på deg selv som noen som ikke har grunn til å fortsette dette livet når alt det har gitt deg er smerte. Du har ikke mer styrke å kjempe med, for alt du har vært igjennom har fått deg til å føle deg uttappet.

Når du ser på deg selv i speilet, ser du bare en en sliten person som ikke vet hvordan hun skal fortsette. Vet du hva jeg ser? Jeg ser en kriger.

Jeg ser en person som har vært gjennom helvete, men en person som har overlevd helvete også. Overlevd. Du er i live. Det er det største tegn på at ingenting er over for deg enda.

Paulo Coelho sa at livet har mange måter å teste en persons vilje – enten ved at ingenting skjer i det hele tatt eller ved at alt skjer på en gang. For deg var det dette siste tilfellet. Livet kastet alt på deg og det kastet alt på en gang. Som om det testet deg, for å se om du var sterk nok til å stå imot stormen.

Med alt det livet har kastet på deg, har du hatt vanskelig for å få ting til å fungere for deg. På et tidspunkt stoppet du og tok et overblikk over livet ditt, og du likte ikke det du så.

For det var alt for mye å hanskes med. Ikke et spor av lys i sikte – bare mørke dager som kom en etter en, som aldri ga håp om at de noen gang skulle ta slutt.

Men ingen storm varer evig. Uansett hva stormen dreier seg om, varer den ikke evig. Og det du må gjøre er å holde ut til stormen er over, eller enda bedre, lære deg å danse i stormen. For om du vil se regnbuen, må du lære å elske regnet.

Ingenting i livet er slik det først ser ut som. Jeg vet du ser på deg selv som en person som ikke er god nok.

Jeg vet du tror du var brakt inn i denne verden for å lide og ingenting annet, men du tar feil. Livet lar deg bare gå igjennom helvete, slik at du kan lære deg å sette pris på himmelen.

Du har blitt såret for mange ganger, og de fleste av dem har du antagelig ikke fortjent. Du har blitt såret av mennesker du trodde aldri ville gjøre noe i livet for å få deg til å gråte, men det gjorde de.

Du stolte på dem og tilliten din ble knust. Men det er et sølvfór der om du velger å se det. Menneskene som såret deg viste deg hvem du kan, og hvem du ikke kan stole på, og det er opp til deg å velge hva du vil gjøre med den lærdommen.

Den verste delen av helvetet du har vært gjennom er det faktum at du ble for god til avskjeder. Ingen her i verden burde bli vant med å konstant se mennesker forlate dem, men det har du.

Men jeg vil du skal vite en ting. Ikke alle menneskene som kommer inn i livet ditt er ment å bli der. Ikke alle menneskene du ønsker skal bli, vil være bra for deg.

Noen ganger er det du ser på som en forbannelse virkelig en velsignelse i forkledning. Så, alle de menneskene som forlot livet ditt er faktisk de som ikke fortjente å være der i utgangspunktet.

Jeg vet du har vært gjennom helvete men du bør aldri la sårene dine la deg bli en person du ikke er. Du bør aldri fortvile over det som har skjedd i fortiden. Ja, livet har vært tøft for deg, men du må huske på hva det gamle gyldne ordtaket lærer oss om livet: Aldri et nederlag, alltid en lærdom.

Tragedie kommer an på øyet som ser. Om du velger å være et offer for verden, vil alt som skjer med deg mate den mørke siden av sjelen din, der du oppfatter deg selv som forkastet, lidende, skyldig og fortjener å bli straffet. Om du velger å være en eventyrer, kan forandringene – selv de uunngåelige tapene, siden alt her i verden endres – forårsake en del smerte, men vil snart skyve deg fremover, tvinge deg til å reagere – Paulo Coelho

Reis deg opp og le av smerten din. Le fordi selv om den ville ødelegge deg, gjorde den deg bare sterkere. Til slutt er det du som er vinneren, men du er kun en vinner om du velger å være en vinner.

Stol på meg når jeg sier – dette er ikke veiens ende. Ikke enda. For du har vært gjennom helvete og er det kun det beste som står igjen foran deg. Så, la smerten fare. Du har krysset den verste delen av veien. Nå er tiden inne for de gode opplevelsene. Vær ikke redd for å omfavne dem.

Tro det eller ei, du fortjener også å være lykkelig. Og det blir du. Nøkkelen er å ikke gi opp selve livet. Vær tålmodig. Din tid er snart inne.