Hver narsissist har noe utrolig uimotståelig ved dem, noe som suger deg inn og spiser av deg – akkurat som et sort hull.

De sjarmerer deg i senk med deres perfekte oppførsel og bevegelser som er til å dø for. Etter de har satt sin forhekselse på deg, er de klare for å angripe. Det er kun da de viser sine sanne ansikter – når det er forsent og altfor vanskelig å rømme.

De spiser av dine følelser, og senere spytter de dem bare ut og etterlater deg helt ødelagt og utrygg.

Så er spørsmålet, hvorfor tiltrekker narsissister og empater hverandre så sterkt?

Kanskje det er fordi empater er så sensitive at de jakter etter disse emosjonelle vampyrene – de tiltrekker dem med så mye positiv energi som narsissister spiser av. Kanskje det kun er en måte å opprettholde livets balanse på.

Empater er skapt for å bry seg om andre og heale dem. De klarer ikke å forhindre dem selv fra å forvandle galt inntil riktig. Det er hvorfor de ofte blir tiltrukket av narsissister – de vil heale dem og hjelpe dem. Det eneste som er dumt med dette er at det de kun oppnår er å selv bli såret.

Den viktigste tingen enhver empat bør innse er at de aldri kan heale en narsissist helt ordentlig og stoppe deres narsissistiske tankespill. Dette er noe som kun stammer fra narcissister selv.

Beskytt din empatiske personlighet ved å unnvike å bli skutt fra begynnelsen av. Istedenfor å date en narsissist og falle i fellen hans, bør du se etter dem fra begynnelsen. Lær å identifisere de forskjellige narsissist typene for å beskytte deg selv i fremtiden.

Det er to hovedtyper av narsissister. Sårbare og usårbare.

Sårbare narsissister er veldig sensitive og skjøre dypt inne. Deres største frykt er frykten for å bli etterlatt og avvist, så de vil derfor gjøre alt for å kunne beskytte dem selv. De vil sette på sine masker i håp om å bli noe de idealiserer. Under denne prosessen har de ikke noe empati for andre. Den eneste tingen som er viktig for dem er dem selv. De er ikke i stand til å vise kjærlighet og hengivenhet til andre.

Deres største våpen mot deg er spillene de spiller. Kun et av disse spillene som de spiller er emosjonell manipulering. De bruker hvert eneste bein i kroppen deres for å emosjonelt fange deg. De vil få deg til å tro ting som ikke er sanne eller ikke eksisterer.

Usårbare narsissister representerer det tradisjonelle bildet av en narsissist – den alle mener at en narsissist ser ut. En typisk narsissist er noen som har ekstremt høy selvtillit og som ikke bryr seg om noen andre enn han selv. De ser etter makt og anerkjennelse. De idealiserer ingen andre enn dem selv. Deres største problem er at de tror at de er gudlige figurer som er overlegne mot alle andre.

Disse to hovedtypene av narsissister kan bli splittet inn til flere subtyper: amorøse, kompenserende, elitister og ondartetede narsissister.

De amorøse narsissistene er vanligvis gold-diggers og seriøse hjerteknusere. De vil bruke deg for ting de trenger og ønsker, og dette er som regel penger og sex. Så fort du faller under makten deres og gir dem hva de trenger, vil de fort gå lei og kaste deg til siden som en brukt vaskekost – og de bryr seg ikke litt en gang om dine følelser.

De er altfor selvsikre og vanligvis utrolig attraktive, men på innsiden er de ingenting annet enn et tomt skall. Det eneste de vil er å tilfredsstille dem selv og fylle deres egne behov.

De kompenserende narsissistene er veldig gode løgnere. De liker å kompensere for alle de tingene de aldri fikk oppnå, så de lyver om deres oppnåelser og presenterer dem selv som noe mer enn de egentlig er. Problemet er at de er så gode løgnere at ingen kan se igjennom dem.

De sikter vanligvis etter emosjonelt ustabile mennesker som vil være deres egoisme boostere. Disse menneskene vil være dem i forholdet som vil beundre deres falske prestasjoner. Disse narsissist typene takler ikke kritikk, og det er en av grunnene til at de mobber andre emosjonelt ustabile inn til å bli deres “støtte”.

Elitist narsissister er overbeviste om at de er det beste som finnes selv om deres tidligere prestasjoner sier noe annet. De har virkelig ikke solid nok grunnlag til å tenke at de er bedre enn andre, men de gjør det uansett.

De har behov for å skryte og vise frem deres intellekt til andre, og gjøre dem selv overlegne, og det som er det verste med dette er at de er veldig gode på det også.

De ondartede narsissistene er på randen til å bli psykopater. De har ingen interesse i hva som er galt og hva som er rett. De vil rett og slett gjøre det de føler for å gjøre og de vil ikke ha noe som helst samvittighetsnag.

De er ekstremt arrogante og lider fra et gud-kompleks, der de tror at de er de eneste som betyr noe og at de over alle andre. Disse mennesketypene er noe en empat trenger å holde seg langt unna. Det er bedre hvis du klarer å se dem fra begynnelsen, enn å bli dradd inn i deres ondskapsfulle og farlige sirkel.