Usikre menn er den farligste typen menn fordi de prøver å skjule sin usikkerhet gjennom manipulasjon. De er frustrerte fordi de ikke tror på seg selv, så de søker emosjonell styrke gjennom å såre deg.

Når de har deg under deres kontroll gir livet dems mening igjen, de tror de har kontroll over noe, eller i dette tilfellet, noe som gjør at dem føler seg viktige.

I begynnelsen kan du ikke se deres usikkerhet fordi de skjuler dem så godt, og du faller i fellen deres. Når han starter å vise små tegn av sitt sanne jeg, skjønner du det ikke, ikke i begynnelsen. Du vet at han har noen problemer men du tror at han kanskje bare er litt lost, og han trenger en liten dytt i riktig retning.

Du tror du kan forandre ham og vise ham den rette veien, men det kan du ikke. Han vil aldri forandre så lenge han er misfornøyd med seg selv og den eneste personen som kan endre det er han selv, og ikke du.

Så du ender opp såret, gråter deg selv til søvn fordi du besluttet å gi ham en sjanse og han tok den og manipulert deg inn i uvitenhet. Han fikk deg til å oppføre deg slik han ønsket, og du var ikke engang klar over det. Du ble lurt som en tosk av en mester manipulator.

For å hindre at dette skjer igjen, for å redde deg fra smerte og bortkastede tårer, kan du lese om de typer manipulasjoner som følelsesmessig usikre menn påfører deg for å få deg til å bli hos dem:

1. De klandrer deg

Han klandrer deg fordi han mangler selvtillit, så han får det til å handle om deg og han klandrer deg kùn for å få oppmerksomheten bort fra seg selv. Han ønsker ikke å innse sine egne feil, så han lurer deg til møte dine feil. Dette er et klassiskt emosjonelt overgrep fordi ord gjør vondt, og noen ganger sårer de enda mer enn handlinger.

Du bør …

Når dette skjer, er det best å komme seg ut av samtalen eller ikke engang slippe ham inn i situasjonen slik han ikke kan klandre deg for noe. Dette kan være utmattende, og det er best å finne trøst i vennene dine. Søk deres råd og ikke la ham presse deg for å så angripe deg.

2. De spiller ‘agn og bytte’ spillet

Når du er i en diskusjon vil han bringe ut de store kanonene og snu argumentet rundt mot deg istedenfor, og gjør deg til den største kilden til problemet. Han vil legge skylden på deg, selv om du ikke gjorde noe galt. På denne måten manipulerer han deg til å gjøre hva han vil, akkurat det han ville fra start. På et tidspunkt vil du bli lei av å krangle og du kommer til å ta på deg skylden fordi du ikke orker å forsvare deg selv lenger, eller å prøve å bevise for ham at du ikke har skylden.

Du bør …

Aldri gi opp hvis du har rett. Ikke la en mann gjøre livet ditt miserabelt. Hvis du ikke kan være sammen med ham, la ham gå, fordi dere er åpenbart ikke ment å være. Du fortjener å være lykkelig og hans manipulasjoner vil bare gjøre deg ulykkelig, og det vil aldri stoppe, noensinne.

3. Du blir belagt med skam

At han skambelagte deg kan være ekstremt farlig, men det har også en helt annen vri. Personen som gjør dette mot noen gjør det på grunn av sin egen usikkerhet. Dette er grunnen til at han vil trykke deg ned og skambelegge deg slik at du vil føle deg som dritt. Saken er, han gjør dette mot deg fordi han ikke vil at du skal innse at du er bedre enn ham. Han er redd for at du kommer til å forlate ham hvis du innser dette.

Du bør …

Aldri gi ham den tilfredsstillelsen av å gjøre slik at du føler deg som dritt. Ikke gi ham en sjanse til å gjøre deg avhengig av ham. Du er en sterk og selvstendig kvinne, og du trenger absolutt ingen. Vær deg selv og ikke la noen trykke deg ned. Prøv å distansere deg selv fra hans nedsettelse og ikke la det bry deg. Hvis dette starter å skje med jevne mellomrom, gå i fra ham, fordi la oss innse det, du trenger ikke trenger ham.

4. De oppfører seg som idioter

Du tenker på ham som om han var en perfekt fyr som behandler deg som sin prinsesse. Du tror han ønsker å gi deg verden, eller i det minste opptrer han som om han vil det når dere er alene, men i det øyeblikket du går ut med ham og når du er omgitt av hans venner, blir han til en komplett D-sekk. Han blir ytterst ubehagelig og du kjenner ikke engang igjen ham. Han gjør dette for å skjule sin usikkerhet, fordi han føler seg som en større mann når han trykker noen ned foran andre.

Du bør …

Advare ham og snakke med ham om det. Fortell ham hvordan du føler deg når han gjør dette mot deg. Gi ham en sjanse til å korrigere sin atferd, og hvis han gjør det igjen, bare la han gå. Du trenger ikke det i livet ditt.

5. De spiller ‘berg og dalbane’ med deg

La oss si at han har tatt deg ut på en middag, kino eller om dere ble hjemme, men dere har snakket og hatt det gøy sammen. Det spiller ingen rolle hvor dere var, er det viktigste at dere likte hverandres selskap. Vel, neste dag er han super-rar og han oppfører seg som om som noe gikk galt da dere var sammen dagen før. Dette gjør det ser ut som om han er usikker på hva han føler for deg, eller om han liker deg i det hele tatt. Du vil prøve å forstå dette, men du lurer på hvor det hele gikk galt. Ved å gjøre dette vil du gi ham all den oppmerksomheten han ikke fortjener fordi han lurte deg til å gi den til ham.

Du bør …

Snakk med ham igjen. Spør ham hvorfor han oppfører seg som dette, og om han trenger noen å snakke med. Hvis han aksepterer det, flott. Da har han sannsynligvis et reelt problem, og ønsker din hjelp. Men hvis han avslår hjelpen din på en snurt måte, la ham gå fordi han er ikke noe annet enn en usikker oppmerksomhet søkende idiot som vil tilbringe resten av sitt liv med å manipulere deg til å elske ham.