Det største problemet i et giftig forhold er at du ikke nødvendigvis er klar over at du er i ett. Du blir vant til mishandling fordi den gradvis blir en del av livet ditt.

Det kan være glade øyeblikk (når misbrukeren er i “rett humør”) som gjør at du glemmer de dårlige tingene som skjedde og kommer til å skje.

Giftige forhold er vanedannende. Du kan ikke brenne den broen fordi du har noen form av sikkerhet. Du har noen som liksom bryr seg om deg – noen som bør bry seg om deg.

Men du vet ikke bedre, så du blir hos ham.

Giftige forhold er en utfordring. Du synes det er opp til deg å skape din egen lykke i denne typen av forhold. Du tror at ting ikke faller fra himmelen, og du tror det er din plikt å få forholdet ditt til å fungere.

Det er ingen skade i å prøve å få ting til å fungere, men husk – du må kjempe for noen som er verdt å kjempe for. Misbrukere fortjener ikke å bli kjempet for.

Giftige forhold handler om frykt. De fleste kvinner fortsetter å tenke at det å være i et dysfunksjonelt forhold er bedre enn å være singel. De har ikke motet til å bryte seg fri fra sine misbrukere.

Men, noen av dem finner motet til å bryte kjeden i deres voldelige forhold bare for å så snuble over et annet hinder. De møter en ny, og alt som skal være normalt i et forhold er langt utenfor deres komfortsone. De er så vant til å bli behandlet dårlig.

Her er noen ting som kan skje med deg når du møter en snill mann etter han som fikk deg til å føle deg som søppel.

1. Du vil ha plass og støtte for å lære å elske deg selv

Det første du må gjøre er å lære å elske deg selv. Du må stole på deg selv fordi ingen andre kan vite hva som er bra for deg. Du er den eneste personen som kjenner og kontrollerer den delen av livet ditt.

Å være med en god mann, vil gi deg de rette forholdene til å bli den sterke, modige kvinnen med bra selvtillit du vet du trenger å være.

Når du har oppnådd dette, er du klar til å gå videre til neste trinn.

2. Du opplever ukjente “rare” følelser

Du har lidd nok, og nå når du har møtt en god fyr, ta oksen ved hornene og ikke slipp taket.
I stedet for å være redd for nye følelser, omfavne ditt positive og sunne forhold.

Alle forhold skal være slik, og det er noe du ikke helt klarer å forstå, ennå. Ikke vær redd for å åpne deg, fordi denne mannen vil forstå at du har gått gjennom helvete, og tilbake.

3. Du forventer den samme historien om igjen

Du har mistet troen på mennesker. Etter å ha blitt behandlet som d**t, er du redd for at du kommer til å bli behandlet slik igjen.

Når du går inn i et nytt forhold kan du ikke glemme den gamle følelsen, at han er den samme som han før. For deg, er det umulig å forestille seg at det er noen der for deg, som ikke vil behandle deg dårlig.

Du tok til nøye med en mann som ikke fortjente deg, og nå som du har opplevd den motsatte behandlingen (kjærligheten du fortjener), kan du ikke forestille deg hva som holdt deg tilbake i ditt giftige forhold.

4. Du kommer til å overanalysere alt

Han behandler deg slik du fortjener å bli behandlet, men noe plager deg. Du kan ikke akseptere det faktum at han oppfører seg slik fordi han faktisk bryr seg om deg. Du overanalyserer ting, leter etter skjulte motiver. Men det finnes ikke noen.

Sannsynligvis, vil du holde avstand og se på ting fra et annet perspektiv, bare for å berolige deg selv om at han ikke vil skade deg.

Forhåpentligvis da vil du innse at det ikke finnes noen skjulte motiver, og hans kjærlighet til deg er ekte og langsiktig.

5. Du tror han er for god til å være sann

Du kan ikke bli kvitt følelsen av at noe vil gå galt i forholdet ditt ethvert øyeblikk. Du forventer at han vil endre seg. Kanskje kommer han til å slutte å være falsk, og hans sanne ansikt vil komme frem.

Men han forblir den samme, full av forståelse, tålmodighet og klar til å elske deg. Det er absolutt ingen grunn til ikke å stole på ham, men sårene dine er ikke helbredet ennå. Det vil ta tid, og han er klar over det.

6. Du venter på den “perfekte stormen”

I giftige forhold, kommer kranglingen ut av ingensteds. Selv nå, kan du ikke slappe av fordi du har den konstante følelsen av at uenighetene skal starte når som helst.

Vold og misbruk var en del av hverdagen, og du er så vant til at du forventer at det skal skje.

Du kan ikke forstå at han ikke er slik. Han er annerledes, og du er forvirret fordi du er vant til et helt annet scenario.

7. Du vil be om unnskyldning ofte

På grunn av de konstante konfliktene i ditt tidligere forhold, var du vant til å be om unnskyldning til folk hele tiden.

Du pleide å be om unnskyldning til din partner din for å berolige ham, og for å unngå konflikt. Du unnskyldte deg for de tingene du sa og gjorde, selv om du ikke hadde gjort noe feil.

8. Du vil lære å stole på ham

Over tid, kommer du til å bli vant med å bli behandlet bra – behandlingen du fortjener – og du vil begynne å stole på mannen din helt. Du kommer til å innse at han ikke vil skade deg, og kommer aldri til å gjøre det.

Sakte men sikkert, vil du begynne å vise ham din sårbare side fordi du endelig har innsett at at han aldri vil skade deg.

Du vil oppleve hva ekte kjærlighet er. Din tidligere giftige opplevelse vil gjøre deg sterkere, men da etter at du starter å stole på folk igjen.

Du vil endelig innse hva det betyr å elske noen som elsker deg tilbake, som fortjener og respekterer deg.

Ikke gi opp!