Dette er noe som gjør vondt som bare helvete å vite, men du må innrømme at det alltid er bedre å bli skadet av sannheten enn å bli trøstet med løgner. Fordi før eller senere vil sannheten komme ut, og dersom det kommer ut senere, vil det skade mye mer enn hvis det kom ut før. Og sannheten er:

Det er faktisk ikke så komplisert. Dersom han ville være med deg, ville han ha vært med deg.

Jeg vet det er mye lettere å tro at det bare er komplisert. Jeg vet at det gjør litt mindre vondt hvis man kan klandre det på timingen, for å skylde på noe annet, slik at du slipper å klandre han. Det var derfor du ventet så lenge, ikke sant?. Det var derfor du aldri forlot hans side, og det var derfor du var i stand til å tro at en dag ville det ikke være like komplisert lenger, og det ville endelig være verdt all ventingen. Og dette er akkurat hvordan du ødela deg selv del etter del. Fordi det ville aldri slutte å være komplisert med ham.

Det er mange måter dette kan gå. Han kunne ha vært en drittsekk som kun trenger å bruke deg til å gjøre noen sjalu eller kanskje han er en giftig mann som trenger noen til å projisere usikkerheten hans. Kanskje du kun var en “hobby” som kun var der for å okkupere tiden hans.
Den verste tingen ville vært om han var en god fyr som du måtte gi slipp på. Han kan være den personen som får deg til å føle deg bra om deg selv, men som ikke føler det samme som deg. Og han kunne ha likt deg, men fortsatt ikke tro at du er den rette. Det kan være at han ville være med deg, dersom han ikke var med noen andre. Men uansett hva tilfellet er, ville han ikke ha trengt å tenke på det dersom han ville ha deg, og om han virkelig ville ha deg ville det kun vært instinkt for han til å velge deg.

Og siden du tenker at det komplisert mens han ikke har noe interesse i å velge deg, er det kanskje på tide å innse den stygge virkeligheten:

Det er faktisk ikke så komplisert. Dersom han ville være med deg, ville han vært ha med deg.

Det er på tide å stoppe å lage unnskyldninger for han og rettferdiggjøre handlingene hans. Tenk på deg selv et sekund og hvordan du oppfører deg. Er det virkelig så komplisert i livet ditt? Dersom du ville ha noen, ville du ha kommet med unnskyldninger eller ville du ha kjempet for han? Du ville ikke ha godtatt at noen du vil ha i livet tenker at han ikke er din prioritet eller at du aldri ville latt noe stå i veien for deg og det er ingenting som stopper han fra å gjøre dette samme. Bortsett fra mangel på viljestyrke, såklart.

Det er to måter du kan tillate dette å passere og uansett hva du velger, kommer du til å ende opp knust. Men den største utveien er at du kan velge å få hjertet ditt knust en gang, istedenfor å la det bli knust igjen og igjen.

Du vil fortsette å knuse hjertet ditt dersom du fortsetter å rettferdiggjøre handlingene hans. Du vil fortsette å knuse hjertet ditt dersom du fortsetter å velge en mann som sannsynligvis ikke vil velge deg tilbake. Du vil fortsette å knuse hjertet ditt dersom du fortsetter å vente på den du nesten er sikker på aldri ville komme til deg slik du ønsker.

Men du knuser bare hjertet ditt en gang og dersom du bestemmer deg for å være enkel med deg selv. Du knuser bare hjertet ditt en gang dersom du bestemmer deg for ikke å bedra deg selv lengre. Du knuser deg selv bare en gang dersom du velger deg selv som en prioritet. Knus hjertet ditt alene denne gangen og fortsett etter at du har akseptert:

Det er ikke så komplisert. Dersom han ville være med deg, ville han ha vært med deg.