Vi blir i giftige relasjoner hovedsakelig fordi vi ikke er klar over at vi er i et giftig forhold i det hele tatt.

Vi har en tendens til å være uvitende om hva våre giftige partnere gjør med oss og våre følelsesmessige tilstander, ofte finner vi unnskyldninger i kjærlighet bare for å bli litt lenger.

Det vi trenger å forstå er at å bli i et forhold i tro om at noe skal endre seg er for naivt, og vi fortsetter å såre oss selv ved å gjøre det.

Saken med giftige relasjoner er at de er vanedannende, siden de får deg til å føle at du har noen å stole på.

De er utfordrende fordi du tror du kan gjøre det jobben, og du tror du må jobbe veldig hardt for å være lykkelig i et forhold, når giftige relasjoner faktisk bare handler om frykt.

Du er fanget i ditt giftige forhold fordi du er for godtroende til å tro at du kommer få det bedre ved å bli i et dysfunksjonelt forhold, enn å være alene.

Når du er i et giftig forhold har han alltid en oversikt der han holder oversikt over hvem som gjorde hva mot hvem.

Han har oversikt over krangler der han måler hvem som gav mest i dette forholdet, og han har oversikten over hvem som får skylden for alt det dårlige som skjedde.

Alt som har skjedd er skrevet ned et sted, og din giftige partner venter bare på en mulighet til å spille dette kortet mot deg.

Når du er i et giftig forhold slipper partneren din ‘hint’ og han gjør andre passiv-aggressive ting.

Han (eller hun) er ikke er i stand til å kommunisere med deg på en ‘normal menneskelig nivå’, og i stedet for å tydelig vise dine ønsker, blir du presset med hint mot retningen hvor partneren din vil at du skal være.

I stedet for å fortelle deg hva som faktisk plager ham, velger han å gjøre deg sint så han har en legit unnskyldning for å oppføre seg som en idiot mot deg og si høyt hva han ønsket å si først.

Når du er i et giftig forhold føles det som om du blir holdt som gissel, fordi hver minste lille diskusjon, blir til snakk om å gjøre det slutt.

Når noe er ikke passer seg for partneren din, sier han at han ikke kan bli i et slikt forhold.

I stedet for å spørre deg hvorfor du ble sint eller såret, velger han å si: “Jeg kan ikke være sammen med noen som er sint på meg hele tiden”.

Når du er i et giftig forhold har du skylden for partnerens følelser. Hvis partneren din har hatt en dårlig dag, men nevner det ikke til deg, og du bestemmer deg for å gå ut eller se en film i stedet for å bli å gi klemmer og trøst til partneren din, vil du bli beskyldt for å være ufølsom og selvsentrert.

Du er faktisk forventet å ‘sitte barnevakt’ for hans følelser og være oppdatert på hva som skjer med din partner hele tiden.

Men til slutt, vil du bryte fri fra det giftige forholdet.

Du vil ikke tillate deg selv å knytte ditt liv til en slik person igjen, og livet vil belønne deg med en god mann på et tidspunkt – et ‘rett’ forhold som du ikke har fått en sjanse til å se så ofte i livet ditt.

I starten vil du ikke være klar over at du er på rett sted, fordi alt vil være nytt for deg.

Du vil ha plass til å lære, og du vil ha støtte for hvem du egentlig er. Det blir ingen innsats for å endre deg, og det blir ingen klager om din karakter. Du vil bli akseptert for den du er, og du vil bli elsket som sådan.

Til slutt vil du begynne å huske hva du virkelig ønsket at livet skulle være fordi du definitivt ikke ønsker å tilbringe livet ditt å godtgjøre noen som aldri vil bli fornøyd. Du får muligheten til å være hvem du virkelig er.

Du vil overtenke hele tiden og du vil tenke fem, ti eller tjue skritt foran.

Du vil prøve å lage et manus ut av hver enkel date dere har hatt, men alt vil bli mye bedre enn du forestilte deg fordi du forventer den samme historien du har levd en gang allerede, men du får noe helt annet.

Du tenker det er for godt til å være sant, og du vil vente på at noe skal skje for å bevise at du har rett. Følelsen av at noe ille vil skje vil følge deg hele tiden, men du må forstå at han ikke venter på en ‘perfekt storm’.

Det kan være at det var slik i dine tidligere forhold, krangler som kom ut av ingenting, men du må huske at du har brutt deg fri fra disse kjedene for lenge siden.

Så, til slutt vil du begynne å stole på partneren din.

Du vil begynne å gjøre ting dere begge vil nyte av. Aldri mer å gjøre ting bare for ham; dagen er ikke laget for å spinne rundt noen andre enn deg.

Du vil oppdage ting dere begge liker, og du vil bruke tid på å gjøre disse tingene.

Etter en krangel, vil du ikke føle at hele verden faller fra hverandre, og at du har skylden for det. Din erfaring forteller deg at bare giftige relasjoner har krangler, men det er ikke sant.

Enhver forhold vil støte på uenigheter, men hvor ‘bra’ og ‘dårlige’ forhold avviker fra utfallet av kranglene.

I et ‘rett’ forhold, vil du ikke føle deg som ingenting t etter en krangel fordi det var ikke den opprinnelige ideen partneren din hadde.

Du og din partner vil være på jakt etter en løsning på problemet, og selve røttene til der det hele startet, slik at du kan stoppe det i starten, i stedet for å legge hele skylden på deg.

Du vil gjøre alt for å komme over problemet fordi du ønsker å være sammen med ham, du vil ikke at dere skal slå opp.

Folk vil bli glade av å se dere sammen fordi et sunt forhold er glødende og jeg mener bokstavelig talt glødende. Dere vil gå i nærheten av hverandre, og dere vil holde hverandre i hendene offentlig.

Du vil smile ofte og den lykke og kjærlighet dere to har sammen vil reflekteres på utsiden også.

Du vil ikke være redd for å være uenig fordi når du har akseptert at du har en mann som vil være der fordi han elsker deg, ikke fordi han er redd for å være alene, eller fordi han trenger noen, eller hvem som helst for å fungere, vil du finne plass til å ha meninger, uten frykt.

Du vil være i stand til å si høyt hva du vil og ikke vil, og hva du liker eller misliker i stedet for stadig å gå på tå for du må gjøre det partneren din ønsker.

Dere vil dele lidenskap for fremtiden sammen. Det blir ingen trusler om å slå opp, og du vil ikke ha denne frykten av at du kan miste ham hvert øyeblikk nå.

I stedet vil du være i stand til å planlegge deres fremtid sammen, og dere vil gå sammen mot målet.

Du vil elske å gjøre dagligdagse ting sammen, som innkjøp av mat eller spise lunsj sammen, og det vil bli gøy.

Du vil ikke være den som gjør alt arbeidet og ikke får noen anerkjennelse for det, men i stedet, vil dere gjøre det sammen, og du vil se frem imot det.

Du vet du kan fungere uten partneren din, men du vil ikke gå gjennom livet uten ham. Fordelen er at du ikke vil føle deg avhengig av ham eller engstelig for å la ham være alene.

Du velger ham til å gå med gjennom livet ditt fordi det er det man gjør i relasjoner som er ‘rett’.

Det gjør at du føler at du har funnet din ‘for alltid’ person, og du har et sterkt ønske om å holde på det. Forskjellen mellom det giftige forholdet og dette som er ‘rett’, vil bli speilet i din lykke.

Du vil begynne å føle deg som en anstendig menneske, og dette er noe du hadde glemt ut for en stund. Det er det de giftige relasjonene gjør mot oss.

Du vil nyte din tid med mennesker du elsker uten frykt for at det kan føre til at du får problemer etterpå.

Du trenger ikke å rettferdiggjøre alle dine handlinger, og du vil være i stand til å gjøre noe ut av livet ditt fordi du ikke vil ha noen som holder deg nede. Du vil føle deg bra. Som du ikke har følt deg på en million år.

Du vil føle deg elsket og verdsatt, du vil føle deg ønsket, du vil føle at du er på rett sted og øynene dine vil felle noen gledestårer.

Når du endelig aksepterer den kjærligheten du faktisk fortjener over en du tror du fortjener, vil du se at du måtte bare gå gjennom en leksjon i livet først, og du vil takke Gud for det giftige forholdet fordi det lærte deg at du aldri skal godta noe mindre og at du nå vet forskjellen mellom ‘rett’ mann og ‘feil’ mann når du møter ham.