Det er alltid like frustrerende å møte noen som først virker som en snill fyr og senere blir til en drittsekk kun et par dager etterpå. Jeg mener, vi har alle hatt dårlige kjærester. Jeg hadde MANGE – og jeg glemte hva jeg hadde lært fra mine tidligere forhold. Jeg hører vennene mine snakke om deres fornærmende partnere og det fikk meg til å tenke på personlighetstrekkene de alle har til felles.

Selvfølgelig, ikke misforstå meg, dine genuine følelser er ikke alltid nok, så du trenger også investere tid og energi for å jobbe med forholdet ditt, men noen ganger er det bare ikke verdt det.

Så, her er 10 tegn på at du bør stoppe å kjempe for dere begge.

1. Han gjør narr av tingene du elsker

Har du i det hele tatt fortalt han hvor sårende dette er? Kanskje du har fortalt han at noe (eller noen) er veldig viktig for deg fordi det får deg til å føle deg lykkeligere og han begynte å le som om det var den beste vitsen i verden. Jeg ville ikke engang orket å prøve med mennesker som dette, fordi de er ikke åpne nok til å respektere det andre liker og ikke liker. Dersom du forteller han at du ønsker å gå til teateret og han begynner å le hysterisk av deg, bør du bare gå din vei. Dette er en teit situasjon som vil skje flere ganger enn du egentlig tror det vil.

2. Han er Eiesyk

Som du kanskje vet, så er det å være eiesyk faktisk manipulasjon i forkledning. Det er allerede for seint. Det starter kanskje med et par utbrudd og sjalusi, og han vil kanskje forkle det som at han ønsker å tilbringe mer tid med deg. Men plutselig forvandles det til konstant behov for oppmerksomhet der han kontrollerer hele livet ditt.

Du så ikke at det en gang ville komme. Vær så snill å ikke ta det som et tegn på kjærlighet, fordi på et tidspunkt, vil det forvandle seg til krenkende oppførsel og du vil ikke engang være i stand til å gå ut alene, fordi det vil føles som om han holder deg fanget!

3. Han misbruker deg emosjonelt

Selv om det ikke er fysisk, er det fortsatt misbruk. Misbruk som kan skade deg enda mer, enn om han slo deg, tro meg. Å fortelle deg at du er verdiløs og at han kunne ha gjort så mye bedre uten deg er ikke kjærlighet. Å snakke om hans tidlige forhold og hvordan han savner eksen sin for å gjøre deg sjalu eller trist er ikke kjærlighet. Den forferdelige sannheten er at du ikke kan fikse dette. Hvis han ser at du har fått nok av det, vil han kanskje stoppe en stund fordi han ikke vil at du skal dra, men ikke la deg lure! Krenkende mennesker gir ikke opp så fort. De vil fortsette helt til offeret deres er på knærne.

4. Du er ikke lykkelig

Du føler deg ulykkelig og urolig når du er nær han, fordi du vet at snart vil han gjøre noe som vil gjøre deg trist. Så derfor låser du deg selv på rommet mens du gråter deg ihjel, men det hjelper ikke fordi du er ensom – selv når du er ved hans side. Du føler deg alltid ensom og det spiller ingen rolle hva andre sier til deg; det er mye verre enn å være singel. Kanskje du til og med legger inn så mye jobb og innsats i forholdet deres at det har fått deg til å føle deg elendig! Dersom bare en av dere kjemper for å få det til å fungere, er det dømt til å falle sammen. Beklager for å si det, men det er sannheten. Så spar på energien din – han er ikke verdt det.

5. Han har vært utro mot deg flere ganger

Det typiske “Åh, men babe det var kun en feiltagelse! Jeg kan forandre meg!” fungerer ikke lenger. Han har bedratt deg så mange ganger at du har mistet tellingen. Alt du kan gjøre her er å dra fordi han vil kun fortsette å komme med de dårligste unnskyldningene. Kan du virkelig bygge opp et meningsfullt forhold etter noen har vært utro mot deg? Jeg tror nok ikke det.

6. Han er en psykotisk løgner

Hvordan kan du fortelle noen at de er en psykotisk løgner? Enkelt, de lyver om alt! Deres ultimate løgn er “ Jeg elsker deg” fordi psykotiske løgnere er mennesker som føler at de er tvunget til å si og gjøre noe på minuttet. Dersom han forteller deg at han elsker deg og i det neste øyeblikket går for å forføre en annen kvinne, er han en psykotisk løgner. Du kan ikke kurere han uansett hvor mye du vil. Dette er ikke noe du kan forandre i han.

7. Du er hans “andrevalg”

Han har allerede en kjæreste, men lover at han aldri vil forlate henne kun for å være med deg. Har han dratt fra henne? Nei. Selv om han hadde gjort det, hva får deg til å tro at han vil forandre seg etter han blir din kjæreste? Han kan ikke på magisk vis forandre personligheten sin, uansett hvor mye du vil det. Han vil være utro mot deg, og hvorfor vil du ha all den ekstra smerten i livet ditt? Det er mye bedre å gå fra han.

8. Han har ingen ambisjoner

Dette kan dra dere begge ned til bunnen av livet! Hvis du ikke vet hva det betyr, tenk på det. Tenk på hvordan han tilbringer sine dager på sofaen i leiligheten deres, og ikke gjør noe. Vil du virkelig bruke tiden din og innsatsen din på noen, der hans største ambisjon er å sitte å se den neste kampen på TVen? – kanskje det er den eneste grunnen til at han våkner opp om morgenen! Okei, jeg overdriver kanskje litt, men du burde være med noen som ønsker å investere i deres personlige forbedring og som inspirerer deg til å bli en bedre person selv.

9. Han er ikke der for deg når du trenger han

Du har vært syk og du ringer han for å spørre om han kan komme med medisin fra apoteket, men alt han gjør er å le og si at du er for trengende. Vel, kjære, hvorfor har du vært med denne drittsekken så lenge? Det er noen i denne verden som vil være der for deg uten at du trenger å ringe dem. Det er noen som vil ringe deg og spørre deg om hvordan du er og om du trenger hjelp med noe. Du burde lete etter denne type mannen – ikke kast bort tid og energi på en narsissistk misbruker.

10. Du er den siste tingen på hjernen hans

Dette betyr at alt er mye viktigere enn deg og forholdet deres. Han ditcher daten deres på grunn av en fotballkamp? Eller fordi han ikke er villig til å gjøre en innsats for å komme seg ut av huset? Jepp, det er hva jeg snakker om. Hvis han virkelig vil være med deg vil han sette mer pris på hvert eneste sekund med deg!

Dersom partneren din til slutt ikke oppfører seg etter dine standarder, trenger du ikke være den eneste som kjemper for å få det til å fungere! Vellykkede forhold er basert på kjærlighet, tillit, ærlighet og gjensidig engasjement. Hvis du gjør alt alene er det på tide å gi slipp.