Det hele begynner som et eventyr. Dere møtes, du blir forelsket. Du føler at du er den heldigste jenta i live. Han gir deg all den oppmerksomheten han kan. Han overøser deg med gaver, tar deg med på middag og gir deg blomster, han er ‘prince charming’. Hvem ville sagt nei til slik oppmerksomhet? Ingen, og det gjorde heller ikke du.

Du ville tro på ekte kjærlighet, og han presenterte seg som den du hadde ventet på hele livet.

Alt skjedde så fort. Han ønsket å gå videre til neste fase av forholdet og han tvang deg på en måte til å spille med. Han blindet deg med all den kjærligheten og oppmerksomheten han gav deg, og du trodde dette var ditt livs ekte kjærlighet. Du trodde du endelig hadde funnet noen å tilbringe resten av livet med.

Du skjønner, dette er hvordan spillet fungerer. Dette er hvordan de lokker deg inn i deres felle.
I virkeligheten, om du ser bort i fra alle reiser og gavene du fikk, sitter du igjen med ingenting, utenom en narsissistisk igle som har sugd deg tørr for all livsglede.

Når de første varseltegnene begynte å presentere seg selv, valgte du å ignorere dem. Du kan ikke innrømme for deg selv at du hadde falt for slike absurde løgner og tomme fakter. Han brukte alle triks han hadde for å gjøre deg blind.

Du stolte på på hans dumme unnskyldninger. Du valgte å tro ham fordi, enda en gang, var han så overbevisende. Hans unnskyldninger var logiske på det tidspunktet. Alt gikk tilbake til det samme gamle. I en periode behandlet han deg som en dronning, bare så han kunne bekrefte at du stolte på ham, slik at han kunne fortsette å spille sin syke lille spill.

Dette kan holde på i årevis. Det kommer an på hvor sterk og bestemt du er. Det avhenger av om du er redd for ham eller ikke. Det avhenger av om du har mistet viljen til å kjempe for din selvfølelse og respekt.

Å være i disse forholdene er noe ingen burde oppleve. Å leve under den nådeløse knyttneve av en narcissist kan fortære deg og ødelegge deg helt, men å rive seg løs fra en kan gi deg en ny sjanse til å elske noen andre og få den kjærlighet du alltid har fortjent.

Vær svært forsiktig hvis du tror du dater en narsissist og se opp for disse røde flaggene:

1. De ber aldri om unnskyldning

De ber aldri om unnskyldning fordi de er sikker på at de ikke gjorde noe galt. De mangler bevissthet om andre menneskers følelser. For eksempel, hvis han dukker opp for sent slik at du må vente på ham, uten at han sa ifra at han kom til å bli sen, så kommer han ikke til å be om unnskyldning, fordi han anser at han er den viktigste i verden og det er ikke hans problem.

Dette kan presentere seg på mange forskjellige måter i forholdet, fra trivielle ting som å dukke opp sent, til mye mer alvorlige ting. Så se på dette som et alvorligt rødt flagg og reagere i tide.

2. De er besatt av perfeksjon

De liker å være en refleksjon av verden de ser – en perfekt verden. Siden du er i et forhold med dem, ser de på deg som en refleksjon av seg selv. Så ikke bli overrasket om en narsissist prøver å forandre deg på noen måte, som din atferd eller utseende. De vil også prøve å kontrollere din måte å tenke på og din måte å se verden på. De vil prøve å pålegge deg sin egen ‘korrekte’ oppfatning.

De vil prøve å få deg til å strebe etter noe som de har pålagt som perfekt. Din stemme vil bli gradvis tapt, sammen med din identitet. Du kommer til å bli noe han vil at du skal være, og ikke noe du drømmer om å bli.

3. De er veldig karismatiske

Dette er hvordan de får deg. De kan være svært magnetiske. De har en sterk energi som konsumerer deg. Deres energi og deres oppmuntrende blinder deg. Du ender opp med å se bare de tingene de ønsker å se. Alt dette skjer i begynnelsen.

Det de egentlig ønsker er å få all oppmerksomheten og sette seg selv i sentrum av rampelyset.

4. De får alt til å handle om seg selv

Uansett hvilken retning samtalen går i, vil de alltid kunne finne en måte å styre den i sin favør. De vet nøyaktig hvordan de skal sette seg selv i sentrum av oppmerksomheten som de liker så godt.

På denne måten søker de validering fra andre og i hemmelighet krever de smiger. De vil også sette deg i situasjoner der du er tvunget til å komplimentere dem uten at du merker det.

5. Du blir endret for å passe med dem

Dette er det eneste målet i forholdet. Dette er det eneste de ønsker fra deg – å imøtegå deres ønsker og behov. De vil aldri gjøre det samme for deg, å sette dine behov før sine egne. De legger ikke engang merke til når noe er galt fordi de rett og slett ikke bryr seg.

Den eneste gangen du tror de bryr seg om deg er når de faker interesse fordi de sannsynligvis trenger noe fra deg.

6. Du kan ikke regne med dem

Hvis noe dårlig skjer med deg eller du befinner deg i en farlig situasjon og du trenger noen til å hjelpe deg ut, så kommer de ikke til å være der for å tilby deg hjelp, eller lytte til dine problemer. De har sannsynligvis noe bedre å holde seg opptatt med – seg selv.

Hvis du vet i bunnen av hjertet ditt at den personen du er med ikke kommer til å hjelpe deg når du trenger dem eller du nøler med å spørre om hjelp fordi du allerede vet svaret blir nei, tenk da over ditt forhold og din tillit til dem, om det finnes noe av det i det hele tatt.

7. De er mester manipulatorer

De vil manipulere deg til å tro at du er den som har skylden for alt dårlig som skjer. Det er umulig at de har gjort noe galt fordi de er jo perfekte, og du er den som må forbedres.

Dessuten har dette å gjøre med deres frykt for å bli forlatt. Hvis de klarer å få deg til å tro at alt er din feil, vil det bety at de feilfrie, i deres hoder. Og hvis de fremstår som feilfrie så kommer du ikke til å forlate dem. Det er deres logikk. Og om du går ifra dem, kommer de til å spre rykter om deg og presentere deg i et negativt lys for å få seg selv til å se uskyldige ut.

8. De mangler empati

Noen tanker eller følelser som ikke er direkte knyttet til dem interesserer dem ikke. Så hvis du har det vondt, om du gråter på soverommet uansett grunn – fra den minste til den største grunnen – så kommer de ikke til å føle noe om det. De kan fake interesse og prøve å trøste deg, men de vil fort gå lei og miste interessen fordi det ikke påvirker dem direkte eller er koblet til dem på noen måte.

9. De kan ikke ta kritikk

Det er fordi de tror de er perfekte. De kan ikke ta kritikk selv om det er positiv kritikk, noe du har sagt for å hjelpe dem å bli bedre. De kommer til å angripe deg med alt de har, fordi de vil føle seg angrepet av deg.

Enten vil de kritisere deg for å ta hevn, og det kommer da til å være veldig hard kritikk, eller så vil de bli fly forbanna og gå i en helt annen retning, å åpne et helt sett av forskjellige problemer dere to kan ha feid under teppet tidligere. De gjør dette bare for å hevnes på deg.

10. De sender stadig blandede signaler

De lager planer med deg og snakker om deres fremtid sammen, men ingenting skjer. Det er bare tomme ord som de glemmer så fort de er sagt. Èn dag vil de få deg til å føle deg spesiell, og neste dag kommer de til å forsvinne, noe som setter deg sist på listen over prioriteringer.

Dette slenger deg i vei på en emosjonell berg-og dalbane. Du kan kanskje ta det nå, men det kommer du ikke til å være i stand til så mye lenger.