Jeg har selv vært der. Jeg skriver ikke bare om informasjon som har blitt skrevet over hele internett en million ganger før.

Jeg har faktisk opplevd dette. Jeg har faktisk gått gjennom denne skrekken, i 3 hele år, for å være mer presis.

Vi møttes og vi ble forelsket, jeg vet at jèg gjorde det iallefall. Det var som et eventyr, nesten for godt til å være sant.

Jeg burde ha visst helt fra starten av forholdet at livet aldri fungerer på den måten. Jeg burde ha visst at noe skulle gå galt.

Jeg burde ha visst at jeg sto på kanten av et stup. Utsikten var så vakker, men et skritt videre, og jeg ville gått mot en sikker død.

Ja, det er hva jeg kaller livet med ham, den sikre døden. Egentlig så var døden en vakker tanke i forhold til hva han gjorde mot meg.

Å dø var en enkel vei ut som jeg nektet å ta, selv om jeg var veldig fristet.

Du vet når de lærer deg forskjellen mellom bra og dårlig, vel noen mennesker kan fortelle deg å se etter djevelen, fordi han vil presentere seg selv som noe du begjærer, noe du ikke vil være i stand til å motstå.

Det onde forbruker og forfører deg, og han var min onde. Han var min djevel som forhekset meg, og prøvde å ødelegge meg.

Men min sårede sjel fant styrken til å lappe seg selv sammen og komme meg vekk fra ham!

Han var så perfekt, hensynsfull og kjærlig. Jeg trodde jeg hadde alt, jeg trodde livet hadde gitt meg en gave av kjærlighet.

Jeg trodde det hadde gitt meg en sjanse til å være fornøyd til slutt. Men det var bare en test.

Nå skjønner jeg at hans giftige sjel ble trukket til meg for å gjøre meg sterkere, for å lære meg å motstå, for å lære meg å kjempe for meg selv.

Det brakte meg tusenvis av tårer og en enorm kjærlighetssorg, men jeg har lært min lekse og jeg vant.

Han var en veldig bra skuespiller. Han visste hvordan han kunne skjule sitt ekte jeg så godt at ingen noensinne ville tvilt på ham, selv ikke for et sekund, med all hans “godhet” og hans falske smil.

Han hadde spilt rollen som en omsorgsfull person altfor lenge, og alle gikk på det. Jeg gikk på det før vi flyttet sammen, helt til han ikke kunne skjule sin virkelige ansikt lenger.

Da jeg lærte meg å motsette meg ham og tok et standpunkt for meg selv, vokste hans vrede og hans giftige innside seg større og sterkere.

Hans handlinger ble mer ødeleggende. Han følte at han var på vei til å miste kontrollen over meg, og da ble han enda verre.

Det var øyeblikk da jeg trodde han ville gi opp om meg og la meg være i fred, men han ble bare mer besatt av meg fordi han ikke kunne utstå det faktum at jeg var i ferd med å forlate ham.

Han kunne ikke akseptere at han hadde tapt denne kampen. Og jeg måtte betale prisen for å ville ha min frihet, for å ville leve i en verden uten misbruk.

Dette er hva han gjorde mot meg, dette er hvordan han avslörte sitt ekte jeg og beviste at han var en giftig manipulator:

1. Han spilte offeret

Når vi kranglet, da jeg hadde fått nok av hans løgner og konfronterte ham, ville han spille offerkortet. Han klarte alltid å det til å handle om han selv på noen måte.

Han visste nøyaktig når han skulle slå på sin sjarm på og late som han var lei seg, late som om han hadde gjort feil, og at han nå følte seg som dritt. Jeg falt for det hver gang.

Jeg trodde han var veldig lei seg, jeg trodde han hadde innsett hva han gjorde mot meg, og viktigst av alt, så trodde jeg at han ikke hadde gjort det med vilje.

Det var da jeg følte meg som dritt. Jeg følte meg skyldig for cornering ham og anklaget ham for å være en manipulerende drittsekk.

Jeg syntes synd på ham og jeg ga ham en ny sjanse. Det var hundrevis av situasjoner, og jeg ga ham hundrevis av nye muligheter og fortsatt ingenting har endret seg.

Dette er hvordan han skulle spille meg og gjør meg synes synd på ham, så på slutten av hvert argument ville jeg ende opp med å apologizing til ham og jeg ville glemme hvorfor jeg var sint på ham i første omgang.

Det var hans plan hele tiden.

2. Han latet som om han respekterte meg

Som jeg sa, så var han snill og kjærlig fra starten. Han ønsket å gi meg hele verden.

Han lyttet til hvert ord jeg sa, og han fikk alle mine ønsker til å gå i oppfyllelse. Han var den mannen jeg hadde drømt om å tilbringe resten av livet mitt med. Hvor dum og blind kan man være?

I begynnelsen lyttet han virkelig til alt jeg sa. Da jeg snakket gav han meg sin fulle oppmerksomhet, men ikke fordi han brydde seg om meg og var interessert i hva jeg hadde å si, men fordi han ønsket å utnytte det.

Han lyttet til meg fordi han ønsket å bruke all den informasjonen han kunne få til å manipulere meg senere når det passet.

Hans plan var å gjøre meg til en lydig marionett, en kvinne uten egne meninger, en uten ryggrad.

Han ville jeg skulle danse til musikken han spilte. Og for en stund, lyktes han.

3. Han la skyldfølelser på meg

Han var alltid ved siden av meg for å se over alt jeg gjorde, og han fant alltid en feil. Selv når jeg ga mitt beste, kom han å ødela det for meg.

Jeg tenkte at ingenting jeg gjorde var riktig. Jeg trodde at jeg var ute av stand til å leve, eller gjøre noe på egenhånd.

Så jeg tok all min tillit og satt det i ham fordi jeg trodde han ville hjelpe meg og lære meg til å endelig lykkes med noe. Det var min største tabbe og hans største triumf.

Når jeg ønsket å gjøre noe for meg selv, lot han meg gjøre det men han gjorde alltid at jeg følte meg skyldig for å ville gjøre noe for meg selv.

Og når jeg gikk ut uten ham, trivdes jeg ikke. Jeg tenkte bare på ham, og det faktum at han var alene hjemme mens jeg hadde det gøy.

Så jeg ville slippe alt og gå hjem til ham, gå tilbake til elendigheten og smerten. Det var alt han ønsket fra start.

4. Han var full av løfter

Om du hadde hørt noen av hans taler og løfter til meg, ville du trodd at jeg var den heldigste jenta i verden.

Han gav løfter på løfter, og ingen av dem ble noen gang til sannhet.

De var bare tomme ord kastet rundt uten en hensikt, annet enn å gjøre meg blind og holde meg i sjakk, under kontroll.

Jeg har aldri fått noe han sa jeg skulle få, og det hadde han ingen planer om å gi heller. Disse løftene var bare der for å lure meg og for å få meg til å vente tålmodig på noe godt skal skje.

Og gjett hva? Ingenting hyggelig har noensinne skjedd, utenom de tingene han ønsket, og mine følelser var aldri viktige.

Han var den viktigste i forholdet vårt, og så lenge han var fornøyd, var alt okei.

5. Han lot som om han ønsket å hjelpe meg

Han lot som om han var så bekymret for meg. Han løy for meg og lot som om han brydde seg så mye om meg, selv om han aldri gjorde noe for meg, som for eksempel å ta byrden av mine skuldre.

Det var bare ord fulgt med ingen handling. Selv når han ønsket “å hjelpe meg”, ville han velge et perfekt tidspunkt til å gjøre det på.

Vanligvis skjedde dette når jeg ikke trengte ham til å hjelpe meg, eller når jeg visste at jeg ville gjøre det bedre enn ham.

Og haken var at han visste om det. Noen ganger var det situasjoner der han bevisst gjorde noe galt bare for å komme unna det å måtte ‘hjelpe meg’, slik sørget han for at jeg aldri ba ham om hjelp igjen.

Alt var nøye planlagt på forhånd, og jeg hadde egentlig aldri en sjanse mot ham.

6. Han var alltid der for å kritisere og dømme meg

Han sørget for at jeg visste min plass. Han sørget for at jeg aldri ville få en sprø idé i hodet mitt som for eksempel at jeg kunne gjøre hva jeg ville.

Men jeg kunne om jeg ville, fordi jeg var bedre enn ham, og han visste det. Det var hans største frykt.

Så han ville degradere meg og få meg til å føle som om jeg var ikke god nok for hva enn det skulle være.

Han ønsket å forsikre seg om at jeg ikke prøvde meg på noe ved å overbevise meg på forhånd at jeg ville mislykkes.

Han dømte alt jeg gjorde, og han kritiserte selv de tingene jeg gjorde rett. Det var som å drepe meg fra innsiden. Sakte men sikkert forsvant min selvrespekt, og min selvfølelse begynte også å forsvinne.

Jeg hadde ingen tro på meg selv fordi jeg trodde jeg var inhabil. Tro meg, etter en tid, vil du begynne å tenke på den måten om deg selv.

Du begynner å tenke at Gud satt deg på denne planeten med ingen hensikt overhodet.

Du gir deg selv til ham fullstendig fordi du tror at han i det minste vet hva han skal gjøre med deg. Det er der hans manipulerende oppførsel vil få deg til å tvile på deg selv, til randen av selvhat.

Nå er jeg endelig fri fra helvete, men jeg er langt ifra helbredet. Det er bare en setning jeg sier til folk for å få dem til å la meg være alene.

Jeg lyver til dem, men jeg lyver ikke til meg selv.

Jeg vet hva jeg har vært gjennom, men jeg vet ikke hvordan jeg skal kvitte meg med all den smerte og ydmykelse jeg har vært igjennom.

Men jeg lyve iallefall ikke til meg selv. Jeg vet det kommer til å bli vanskelig.

Jeg falt fra hverandre fordi jeg overlevde den vanskeligste kampen livet har gitt meg, og nå fokuserer jeg på å helbrede og telle mine velsignelser.

Det vil ta en stund før jeg kommer til liv igjen. Kjærlighet? Jeg er ikke sikker på om den finnes, men jeg vil ikke krysse det av listen min, fordi jeg ikke vil lyve til meg selv.

Jeg trenger bare litt tid til å sette alt tilbake på plass og for å bringe tilbake mitt gamle jeg, som han fikk meg til å gi opp så lett.