Det er en kjent sak at mange forhold har både opp- og nedturer og at noen ganger krangler man. Men det er viktig å kunne skjelne en vanlig krangel fra voldelig oppførsel og om du oppdager at dette skjer med deg, må du komme deg vekk så fort som mulig.

Du må vite at livet med en voldelig mann er ikke lett, og så lenge du blir hos ham vil du aldri kunne skinne som du fortjener. Faktisk kan livet ditt være i fare om han bestemmer seg for å gjøre livet ditt til et levende helvete.

Om du har barn med en slik mann, må du komme deg vekk slik at de slipper å se og høre alle kampene siden det kan sette dype spor i sinnet hos dem.

For den som ikke er helt sikker på om forholdet deres er voldelig eller for den som ikke har mot til å forlate en slik mann, har vi listet opp noen punkter som kan få deg til å endre tankegang

1. Han truer deg 

En mann som elsker noen vil aldri true kjæresten sin. Han vil heller beskytte henne og hun vil være hans øyesten. På motsatt side, er den voldelige en som vil gjøre livet ditt verre enn det var før du møtte ham.

Om det er noe du gjør som han ikke liker, vil han bli hissig, kalle deg stygge ting og gjøre så du føler deg som en dårlig person. Om dere har barn sammen, vil han true med å ta de fra deg fordi han vet at det er slik han kan såre deg aller mest..

2. Han smeller med dører og knuser servise

Dette er noe alle voldsmenn gjør for å få skremme deg og tvinge deg til å gjøre alt han sier. Om du ikke gjør ting på hans måte, blir han sint og begynner å smelle med dørene for å vise deg at han ikke vil tolerere slik oppførsel mer, og at det godt kan gå utover deg neste gang han blir sint.

Han vil skremme deg og hjernevaske deg, slik at han får deg til å gjøre alt på sin måte. Om du merker slik oppførsel, er det et tegn på at han er på god vei til å bli voldelig

3. Han tar pengene dine og vil at du skal spørre ham om mer

På denne måten vil han få deg til å føle deg underdanig og selv om du tjener mye mer enn ham, vil han aldri innrømme det. Han vil forlange at du gir ham penger fra din egen lønn slik at du må komme til ham for å få dem igjen.

På denne måten vil han at du skal bli avhengig av ham slik at han kan bestemme hva han vil gjøre og når. Dette er enda et tegn på vold i hjemmet og om du har mulighet til å forlate ham, må du gjøre det for å beskytte deg selv.

4. Han skremmer deg med kniver eller våpen

Når en voldelig mann merker at du vil prøve å komme deg unna, vil han bruke alle midler for å holde deg der. Det inkluderer å bruke våpen eller kniver for å skremme deg til å bli værende, eller han truer med å drepe deg for deretter å ta sitt eget liv.

Det hele er bare et spill, for han vet at du blir siden du frykter for ditt eget liv. Om du har barn sammen med en slik mann må du forsikre deg om at de aldri er vitne til slike episoder. Det kan forårsake alvorlige traumer hos dem.

5. Han fiker til deg eller slår deg 

Om han gjør noe som kan skade deg fysisk, kan du være sikker på at det du gjennomlever ikke bare er en fase, men at han virkelig er voldelig. Dette er det verste en mann kan gjøre mot en kvinne han elsker, han vet hun ikke kan gjøre noe for å forsvare seg.

Du må heller aldri stole på ham når han sier han aldri skal gjøre det igjen og at han vet han har gjort noe galt. Har han slått en gang vil han slå igjen.

En slik mann fortjener ikke din kjærlighet og du må ikke være redd for å forlate ham. Det er den eneste muligheten du har til å finne veien tilbake.

6. Han spiller offerrollen

Om han har en dårlig dag eller et hvilket som helst problem, vil han skylde på deg. Etter som tiden går, vil forventningene hans bli så høye at du ikke har mulighet til å oppfylle dem. Hvorpå han igjen skylder på deg.

Men denne gangen nøyer han seg ikke med å bare skylde på deg, men han vil misbruke deg følelsesmessig eller til og med fysisk. Han skjønner ikke at du ikke kan oppfylle behovene hans og at du også har dine egne behov

7. Han truer med å ta sitt eget liv om du forlater ham

Dette er et av de mest åpenbare tegnene på voldelig oppførsel. Ved å true med dette, forsøker han å oppnå at du holder deg tett til ham slik at han kan fortsette å kontrollere deg og leve slik han ønsker. Så i da står du mellom barken og veden.

På den ene siden truer han med å ta sitt eget liv om du reiser fra ham og på den andre siden snakker vi om ditt eget liv som vil bli ødelagt om du blir hos ham. Husk at du alltid skal velge ditt eget liv fremfor hans fordi han elsker seg selv for høyt til å kunne skade seg selv. Det hele er tomme trusler han bruker for å få deg tilbake.