Han er en konstant tanke som nekter å forlate hjernen din. Han kan være eksen din, noen du nylig har møtt, noen du har kjent for en kortere periode som gjorde et inntrykk på deg som du fortsetter å tenke på og lurer på om noen gang kunne bli til noe om det fikk sjansen. Hva enn grunnen måtte være, er årsaken den samme – du klarer ikke å slutte å tenke på han.

Dersom han er eksen din, fortsetter du kanskje å spille av fortiden i hodet, tanker som sitter fast, tanker om hvert eneste øyeblikk du hadde med han. Tanker om de gode stundene, der du unngår å tenke på vonde tider. Du spør deg selv om hvordan du havnet der du er, hvorfor han forandret seg så mye. Hvorfor kunne ikke lykken vare lengre? Hvis forholdet var giftig, er det fortsatt noen ting som gjør vondt og smerten ved å gå igjennom dette gjør at du fortsatt blir hengende.

Dersom han er noen du møtte nylig, noen du ser på som en mulighet som aldri ble til virkelighet, eller noen som hadde en innvirkning på deg. Og for en eller annen grunn kan dere ikke være sammen, og han vil fortsatt være din vanligste tanke uansett hva du gjør, uansett hvilken tid på dagen det er og hvor mange ganger du forteller deg selv at det er ingen vits å tenke på han. Det er vanskelig å skape fred med det faktum at noen ganger er det ikke ment to be, men du fortsetter å tenke “hva om”: “Hva om jeg hadde gjort ting annerledes kanskje han ville vært mer interessert? Hva om timingen ikke er riktig?” og andre lignende tanker.

Uansett hva slags tilfelle som involverer seg i livet ditt, vil det å tenke på potensielle partnere og tidligere forhold gjøre at du lever i fortiden og hindre deg å leve her og nå. Du vil slutte å tenke på dem, men jo mer du prøver, jo mindre er du istand til å få dem ut av hodet ditt.

De fleste av oss har levd gjennom begge tilfeller hvorvidt du er usikker på om du virkelig er forelsket i personen eller om du kun er besatt. En ting er sikkert og det er at det ikke er enkelt å overkomme slike situasjoner. Det er derfor det finnes noen skuddsikre teknikker du kan bruke for å få han ut av hodet og gradvis stoppe å tenke på han.

1. Stopp med å prøve å “slutte å tenke på han”

Det vil kun gjøre ting verre ved å prøve å slutte å tenke på han, dette fordi ved å prøve å slutte å tenke på han vil du kun tenke på han mer. Det er det samme som om noen sier til deg at du må slutte å tenke på sjokoladekake, gjett hva du vil ha hele tiden? Sjokoladekake såklart. Det er noe i vår menneskelige natur som gjør at vi ønsker oss ting vi ikke han få.

Dette gjelder oss tanker. Jo mer vi prøver å forhindre dem, desto mindre er vi istand til å stoppe dem. Det beste du kan gjøre i slike situasjoner er å rette fokuset ditt og tenke på noe annet – tenk på deg selv, fremtiden din og fantastiske nye ideer som vil ta over hjernen din.

2. Unngå å stalke han på sosiale medier

Det er mange gode sider når sosiale medier er bekymret,men de kan ikke hjelpe deg å få noen ut av hodet ditt. Du tar deg selv i å scrolle gjennom facebook feeden hans og bruker dine detektiv ferdigheter for å finne ut hvor han er, hva han holder på med eller om han har en ny en. Motstå trangen om å skrive navnet hans i søkefeltet, da det kun vil gjøre ting verre for deg selv. Det vil være vanskelig først, men du vil bli vandt med det etterhvert. Tro meg, dette er garantert den beste måten å glemme han fortest mulig.

3. Lev livet ditt

Dette er den beste kuren for alt mulig. Ved å ta fokuset vekk fra han og rette det mot deg selv, vil du mest sannsynlig få livet på rett kjør igjen. Dersom det er det verste tilfelle, sier jeg “Go for it.”

Se for deg hvor mye bedre og mer produktiv livet ditt kunne ha blitt om du brukte all tid og energi på deg selv, enn å kun kaste det bort på han. Du kan gjøre underverker – du må bare lære deg å flytte og plassere livet i dine egne hender.

4. Utelukk han fra dine daglige samtaler

Dersom hver eneste samtale du har med din bestevenninne kommer tilbake til han, er det på tide å gjøre noe. Du er besatt av han og gjør det vanskeligere for deg selv å slutte å tenke på han.

Så for din egen del og for dine venners skyld, neste gang du begynner å snakke om han kan du si dette: “Vet du hva?. Vi har snakket om han mer en nok og det er ikke noe vits lenger. La oss snakke om hva vi kan gjøre i helgen i stedet”. Du vil føle deg mye bedre fordi du har nettopp tatt et stort steg og en helg med din bestevenn er akkurat det du trenger.

5. Skap nye minner

Finn noe som hjelper deg å sette tankene dine på noe annet enn han. Som for eksempel en ny hobby, nye arbeidsprosjekter, nye kurs eller frivillig arbeid – med andre ord noe som er produktivt og som vil holde deg opptatt.

Reis, møt nye mennesker og tilbring tid med venner og familie. Hvert steg du tar er et steg mot den riktige retningen. Oppdag verden rundt deg. Skap nye historier for deg selv som vil vare resten av livet. Ikke sitt hjemme og klag over livet ditt. Du er bedre enn dette og livet ditt trenger nye eventyr.

6. Gjenoppdag deg selv og livet ditt

Det er ingen bedre måte å starte på nytt enn når du har avsluttet noe. Så bli ikke for lenge i fortiden, tenk heller på her og nå. Hvordan kan du gjøre at et hvert øyeblikk i livet ditt telles og betyr noe? Tenk på alle tingene du kan og vil gjøre i fremtiden.

Du har friheten til å velge hva du måtte ønske i livet, og du kan gjøre og bli hva enn du vil. Det er opptil deg selv hvor du vil være, du må bare ville det nok og ikke gi opp selv om du møter motgang. Den eneste personen som står i veien, er deg selv. Så fort du bestemmer deg for å mestre dine tanker vil du kunne klare det.

7. Hold deg unna negative mennesker

Dette er de som alltid oppmuntrer deg til å snakke om noen du ønsker å glemme: “Stakkars deg! Hvordan kunne han gjøre det?, “Kanskje det er noe ved deg som gjør at han trekker seg unna?.” De som sier dette er typiske negative mennesker som ikke er til stor hjelp, mennesker som gjør vondt verre. Å lytte til det negative perspektivet de har på situasjonen din, vil gjøre det vanskeligere å stoppe å tenke på han.

Unngå å åpne deg opp om tøffe temaer med dem eller unngå å tilbringe tid med dem, i det minste til du er deg selv igjen. Du trenger positivitet i livet ditt akkurat nå, noen som vil være der for å støtte deg, ikke trekke deg tilbake.

8. Innse at han er langt fra perfekt

Når vi savner noen eller lurer på hvordan ting kunne ha fungert med noen, pleier vi å idealisere dem og øyeblikk vi delte med dem. Vi gjør dem til disse perfekte, plettfrie skapningene selv om de er langt ifra det.

Hva vi trenger å gjøre her er å ta et steg tilbake og se realiteten i ting. Vi kan ikke tillate disse følelsene som vi har eller hadde å overskygge våre perspektiv. Det er som regel flere negative sider enn positive. Og når det kommer til noen vi nettopp har møtt, virker de alltid perfekte. Vi har ikke kjent dem så lenge, så vi kan ikke gjøre dem til disse ideelle mennene vi kunne tenke oss å ha i livet. Det er som regel ikke tilfelle.

9. Slutt å se etter forklaringer

Vi liker alltid å komme til bunns med ting. Vi tror vi vet den virkelige grunnen til hvorfor noe har tatt slutt, hvorfor noen ting ikke fungerer, hvorfor noen mennesker som kunne ha vært perfekte for hverandre ikke ender opp sammen, hvorfor menn behandler oss så dårlig – med andre ord prøve å finne en forklaring. Det er altså mange spørsmål, men ingen som kan svare dem.

Derfor begynner vi å se etter svar i våre egne hjerner ved å spille av tidligere scenarier for å gå igjennom dem og finne ut hva som egentlig gikk galt. Vi overtenker situasjoner, vi deler de opp i fraksjoner og analyserer dem som noe mer.

I bunn og grunn fører dette oss ingen steder.

Alt tatt i betraktning, er det noen ganger bedre å ikke vite svaret. Vi tror at om vi får en slags forklaring vil det få oss til å føle oss bedre, men det gjør vanligvis ikke det.
Vi må slutte fred så det er bedre å ikke vite, der noen ting som er bedre når de ikke blir forklart. Det er ingen svar som vil være tilstrekkelige nok, derfor er det ingen grunn til å tenke på dem heller.

10. Lær å Tilgi

Dette gjelder for alt i livet. Når du holder fast i hat, når du vet navnet på personen som er ansvarlig for din tristhet, gir du dem makt over deg. Dette bare fortsetter å bygge seg opp til det tar helt over.

Tanker om dem gjør deg kanskje trist, sint eller skuffet, men du kan ikke slutte å tenke på dem fordi du ikke klarer å tilgi. Hvis du kun bærer nag, lar du dem være i livet ditt automatisk fordi de sitter fast i tankene dine.

Alltid tilgi de som har gjort galt mot deg. Det er det beste du kan gjøre for deg selv. La dem gå. La karma ta seg av den skitne jobben for deg. Dersom de virkelig gjorde galt mot deg, vil det bite dem før eller senere, selv om du ikke ønsker dem noe vondt.

11. Innfør ingen kontakt regel

Jeg har allerede skrevet om “ingen kontakt regelen for 90 dager” som du kan bruke når du prøver å komme deg igjennom et brudd.

Det er i hovedsak det det handler om: ingen kontakt for 30 til 90 dager. Dette gjør at du kommer deg fortere på beina igjen og er også den beste måten å få noen ut av hodet. Jo mindre du ser eller hører fra dem, jo større sjanse er det for at du et sted på veien mister interessen av tenke på dem.

Om du ikke klarer å slutte å tenke på han er det å ha null kontakt den beste fremgangsmåten. Dette er noe jeg virkelig anbefaler, kun fordi jeg har prøvd det selv og fungerte for både meg og andre rundt meg.

Ved å gjøre dette får du se en helt annen side av personen du på uheldigvis forelsket deg i. Det gir deg også et helt nytt perspektiv på ditt personlige liv og kjærlighetslivet. Og sist men ikke minst, gir det deg også sjansen til å finne deg selv igjen og starte på nytt. Jeg er sikker på at de fleste av dere vil finne et eller flere punkter på listen ovenfor nyttig og til stor hjelp.

Husk å vær varsom mot deg selv, det tar tid å havne på et sted der du føler deg likegyldig og helbredet. Du vil såklart ha noen perioder der du overtenker alt sammen og drukner sorgene i kaker, sjokolade og iskrem, hvor du ikke har lyst til å gjøre noe som helst annet enn å se serier etter serier.

Du vil også gråte fra tid til en annen, men ikke avstå fra å gråte. Det er noen ganger godt å fjerne byrdene fra hjertet og ta bindet av øynene som hindrer deg å i se han for hvem han egentlig er. Bare ikke la denne fasen vare evig.

Du vil føle når nok er nok og det å synes synd på deg selv vil ikke føre deg noen steder. Dette vil hindre deg i å gå videre, og kun gjøre at du konsentrerer deg om problemet. Gi slipp på alt som holder deg tilbake.

Hvis du er sammenflettet i det andre tilfellet, og du ikke kan slutte å tenke på noen du nylig har møtt eller har kjent i en kortere periode, er det ingen grunn for å gå igjennom en sørge prosess. Ingenting skjedde som kunne garantere at mannen du konstant tenker på ville være den rette mannen for deg.

Du er sikkert bare hekta på mysteriet som følger med når man faller for en fremmed. Du idealiserer han og lager bilder i hodet ditt om hvor fantastisk det ville vært om du kunne fått sjansen. Dette er normalt, spesielt hvis du har vært i et feil forhold med feil person og du gjenkjenner potensialet i han.

Han er noe nytt og forfriskende. Han kan kanskje ha kvaliteter som eksen din ikke har eller noe som du ønsker hos mannen i dine drømmer. Du kan til og med ha følt kjemi mellom dere, men du må være realistisk og se at selv om noe ser bra ut på papiret, betyr det ikke at det vil fungere i det ekte liv.

I de fleste tilfeller, kan tingene som er listet over fungere og hjelpe deg å slutte å tenke på han.

Dersom du er seriøs med å få noen ut av hodet, vil du klare det.
Og nei det vil nok ikke skje kun fordi du beordret deg selv til å slutte å tenke på han, men fordi du rettet fokuset ditt på deg selv og ting som du finner interessant.

Å fokusere på livet for å få han ut av systemet vil være veldig godt for deg på mange områder. Mens du jobber med å sette deg selv først, blir han ikke lenger en viktig del av livet ditt. Du tenker mindre og mindre på han for hver dag som går.

En dag ikke langt fra nå vil du våkne opp og være stolt over personen du har blitt. Og det vil kun være fordi du har endret fokuset helt.

Vær den som ikke leier ut plass i hjernen din til de som ikke er verdt det. Du kaster kun bort tiden din ved å gjøre det. Kast dem ut fordi de ikke medvirker til din vekst og fordi å tenke på dem ikke gjør deg lykkelig. Vær den som tenker på seg selv og hennes egen lykke fremfor alt annet.