Jeg vedder på at du trodde du var i den mest romantiske kjærlighetshistorien i livet ditt når du først møtte han. Han dukket plutselig opp ved siden av deg og dere klikket og han kysset deg og verden din ble totalt snudd på hodet på et blunk. Du falt under hans kontroll. Du var hans.

Men den kjærlighetshistorien varte for lenge og det hadde mest sannsynlig ikke noen lykkelig slutt heller. Det tok han lang tid å miste masken han hadde puttet på for å imponere deg, eller kanskje det er bedre å si for hans jakt der han fanget deg i sin onde felle.

Han var så vanedannende. Du viste til og med at han ikke var god for deg, men du kunne ikke stoppe. Du trengte en fiks av han og du fortsatte å komme tilbake.

Han var så forbrukende og overbevisende. Hans løgner var så gode at de var på grensen til fantasi. Hans historie om sin “gale” eks-kjæreste var så ekte at du trodde hvert eneste ord om det inntil du fant ut at hun kun var et offer akkurat som det du var.

Han begynte sakte men sikkert å bruke av deg. Han satte scenen som det passet han. Han måtte ha ting på sin måte før han gikk til angrep. Han latet som at han var interessert i deg til tross for sin egen selvopptatthet, og latet som at du var sentrum av hans verden. Han ville at du skulle føle at du betydde verden for han, slik at du kunne stole på han.

Men når du begynte å stole på han, var resten et enkelt spill. Han hadde deg i sin hule hånd. Du var maktløs.

Han isolerte deg fra dine venner og familie fordi han overbeviste deg om at han var det eneste du trengte og ville ha i livet. Når han endelig lyktes med å få deg til å føle deg alene i denne verden, gikk han til angrep.

Masken var av og plutselig ble marerittet ditt ekte. En liten del av helvete ble til virkelighet og du kunne ikke unnslippe. Du kunne ikke bare våkne opp. Det var virkelig – det skjedde her og nå.

Disse tingene ble til ditt daglige liv. Du kunne ikke bare rømme fra det. Han forsikret deg om at du var den gale. Han vridde din hukommelse, identitet og fjernet din selvtillit. Du var en tom jente som han hadde matet med sin forvridde versjon av hva som var riktig. Og du trodde på han.

Men alt har en utløpsdato, og det gjelder også dette marerittet. Så mange løgner kom til deg på ett sted i løpet av kort tid, og de etterlot en stor innvirkning – de lagde et stort BOOM! Du ble etterlatt ødelagt og alene, men endelig fri. Du er nå den jenta som fortsatt vet hvordan å elske, men du elsker annerledes.

1. Du har ingen anelse om hva ekte kjærlighet er

Kanskje du har fått et glimt av hva det kunne ha vært i begynnelsen. Han gjorde de rette tingene i begynnelsen, men alt var en løgn. Det var ikke fordi han elsket deg, det var fordi han ville lure deg, for å fengsle deg også ødelegge deg. Du følte aldri ekte kjærlighet med han.

Nå som du har møtt den rette mannen, vet du ikke hvordan du skal oppføre deg når du er rundt han. Du tviler på han og denne ukjente kjærligheten som du får sendt. Du tror alt er et narrespill, en løgn som vil koste deg senere. Hans kjærlighet forvirrer deg og det tar tid for deg å slappe av og åpne deg opp for å akseptere noe du fortjente fra begynnelsen av.

2. Du har tilitsproblemer

Du hadde ikke din egen stemme i ditt siste forhold. Du var kun et omriss og han holdte malerkosten for å fylle deg med farger han valgte. Du hatet de fargene, men du kunne ikke fjerne dem før du selv tok kontrollen, til du tok kosten og malte deg selv på nytt. Du fortsatte å frykte at du kom til å bli tvunget til å gjenoppleve alt på nytt igjen. Det var ingen tilliit. Ditt siste forhold var kun bygd på løgner.

Det vil ta tid for deg å stole på noen igjen, men din nye mann vet dette. Det er hvorfor han gir deg all tid du trenger. Det er hvorfor han ikke vil bli såret av ting du gjør ut av frykt. Han vet at du trenger tid til å heale deg selv og han vil være der for deg. Han vil vente på deg fordi han elsker deg.

3. Du vil ødelegge alt som er godt

Ubevisst ødelegger du sjansen din for sann lykke. Du prøver å sabotere det eneste ekte forholdet du noen gang har hatt. Du prøver å jage vekk den eneste mannen som virkelig noen gang har elsket deg. Det at hun virker perfekt skremmer deg fordi den narcissistiske drittsekken var også perfekt, til og med for perfekt, og du endte opp i den laveste delen av ditt livs reise.

Du prøver å ødelegge forholdet ditt nå fordi du ikke kan akseptere at noe fint skjer i livet ditt. Du var forgiftet så lenge og du er ikke i stand til å akseptere at et rent og sunt liv venter på deg.

4. Du unnskylder deg for alt

Du ble vandt med å bære all vekten til forholdet. Du ble vandt med å være den som alltid fikk skylden. Du var i dødsfall situasjoner, hvor du ikke visste hvordan du skulle reagere ordentlig, så du strakk deg for en unnskyldning hver gang. Det var den eneste tingen du viste at han ville akseptere.

Mannen som virkelig elsker deg lar deg ikke unnskylde deg hele tiden. Mannen er som er klar til å vise deg ekte kjærlighet er klar til å tilstå når han gjør feil. Han er klar for å si “Jeg er lei meg.”

5. Du tar avstand

Det vil ta tid for deg å gi slipp og stole på noen igjen. Du vil holde din avstand fordi du fortsatt har det vondt og du ikke er sikker på om denne mannen er den rette for deg. Du har blitt slått og du er fortsatt sår. Du vil ikke ha det vondt lengre. Hjertet ditt forteller deg at det er okei og du bør tillate ham å komme nær deg, men hjernen din fortsetter å rømme.

Ikke bekymre deg! Den perioden vil ikke vare lenge. Han vil ikke la det vare. Han vil kjempe for alt og bevise overfor deg at du kan stole på han. Han vil holde rundt deg forsiktig med sin kjærlighet og du vil ikke kunne slippe unna fordi han ikke vil gi slipp på deg.

6. Du venter på et smell

Men det vil ikke være noen. Du er usikker fordi ting faktisk går på skinner. Han er den mest fantastiske mannen du har møtt og han fortsetter å rose deg med all kjærlighet og oppmerksomhet du fortjener. Det stopper aldri. Du bare venter på at løgnene skal komme ut før eller senere. Du venter på en tsunami av ondskap og manipulative løgner, men det er ingen tsunami foran deg. Alt du kan se er en klar blå himmel og fredfult hav.

Du holder vakten oppe fordi du er forsiktig og redd. Du har bygd en vegg rundt deg, som han vil rive ned med sin kjærlighet for å finne deg og verne om deg.

7. Du trenger å føle deg trygg

Du trenger et løfte om at alt kommer til å gå fint. Du trenger han til å få deg til å tro på det og det er vanskelig fordi du har vanskeligheter med å tro på det han sier og du vet at det ikke er enkelt for han heller. Du trenger et trygt sted hvor du kan være elsket og hvor du endelig kan vise kjærlighet tilbake.

Du trenger han fordi du har all denne kjærligheten å gi. Du trenger han til å skremme vekk all frykt, og med din hjelp åpne opp et nytt kapittel i livet ditt og deres liv sammen.

Han vet at du elsker annerledes, det er også hvorfor han elsker deg enda mer. Du var kanskje ødelagt når han møtte deg, men du vil ikke være det mye lenger.