Å forelske seg etter noen har ødelagt deg på denne måten kan være en tøff kamp. Du vil veldig gjerne elske igjen og åpne hjertet ditt for den som elsker deg, men du bare klarer ikke.

Du er redd for at det skal skje igjen og at du må gå igjennom den samme gamle historien på nytt. Du er livredd for å bli dratt inn i et følelsesmessig misbruk fordi du vet at det nesten er helt umulig å komme ut av det.

Du har vært der og du visste ikke engang hva han gjorde mot deg før det var for seint. Du trodde at det var slik det skulle være, at forhold fungerte på denne måten. Du trodde han hadde rett når han sa til deg at du var grunnen til alt som var galt.

Og du begynte faktisk å tro på det. Du absorberte alle løgnene hans som om de var det mest oppriktige tingene du noen gang hadde blitt fortalt. Han hadde makten til å få deg til å tro alt han ville.

Det er viktig å vite at det ikke er din feil. Ikke klandre deg selv for å tro på løgnene hans, eller for at du ikke så det før senere, hva som egentlig foregikk. Det var på ingen måte mulig for deg å se at det ville komme.

Selv om du følte det eller hadde en anelse om hva som egentlig skjedde, var det nok ikke så enkelt å komme deg løs fra det. Du pleide å lyve til deg selv og si at han ville forandre seg, at det kun var en fase. Og du hadde rett fordi han gikk igjennom noen faser da han også var mannen du alltid hadde drømt om.

Hans oppførsel var varm og kald. Han snudde deg rundt sin lillefinger og du svarte som han ville at du skulle svare. Dette kalles å være en manipulerende drittsekk.

Du kunne ikke bare komme deg ut av det – Det er noe som er vanedannende i disse forholdene. Selv om du ville komme deg ut av det, ble du værende. Det er som om du ikke kunne forlate han, som om noe trakk deg tilbake til han. Dette var nok ikke kjærlighet, men avhengighet.

Du er full klar over at om du gikk din vei, ville du ha vært alene, og på en eller annen forvridd måte ville du være hos han fordi det ga deg sikkerhet. Å være i et forhold med han var noe du visste, noe du var kjent med og på grunn av den følelsesmessige tilstanden han satte deg i, ville du ikke dra for det ukjente eller forlate forholdet.

Den største grunnen er at du var redd. Du var redd for å forlate han, du var redd for selve livet. Han truet deg, ikke bare en gang og du hadde aldri mot nok til å ta det neste steget og dra. Når du måtte ta en avgjørelse ville du heller bli værende i et fornærmende forhold enn å forlate et, fordi du var redd for han og hvordan konsekvenser det kunne ha for deg.

Men i slutten av forholdet, brakte han deg til et punkt hvor du ikke lengre brydde deg om ditt eget liv. Du brydde deg ikke om å leve eller dø, så lenge du slapp å lide, så du forlot han. Du fant til slutt det motet som du hadde hatt gjemt dypt inne et sted og tok sjansen til å bruke det. Ikke fordi du visste du var sterk og ville rømme, men fordi du ikke brydde deg om noe som helst lenger, ikke engang deg selv.

I denne perioden du ikke ville bry deg, vokste du. Du fant styrke ved et uhell og du begynte å forstå at du faktisk var verdt noe. Du innså at du var sterk og at du var i stand til å kontrollere ditt eget liv.

Nå som du ikke lenger er i hans kontroll, har du begynt å samle deg selv. Sakte men sikkert plukker du opp ødelagte biter – ikke biter fra hjertet ditt, men biter fra sjelen din, samt hjernen. Men det betyr ikke så mye for deg fordi du har endelig funnet fred og er kanskje til og med klar for å elske igjen.

Å elske en annen etter hva du har vært igjennom er ikke et enkelt spill. Du må ta på deg en rekke utfordringer og du må møte ting som vil få deg til å skjelve, ting som du fortsatt er redd for.

1. Du dømmer deg selv litt for hardt

Du må forstå at det ikke er din feil at du går igjennom alt dette. Du vil ikke vinne noe ved å dømme deg selv og spørre deg selv hvorfor du ikke rømte tidligere. Hva som ofte skjer er at mennesker behandler oss slik vi behandler oss selv. Derfor, så lenge du dømmer deg selv for alt som har skjedd med deg, vil andre kunne se dette. De vil forstå at du ikke respekterer eller elsker deg selv og ingen vil kunne elske deg tilbake. Når du behandler deg selv dårlig, forlater du deg selv. Du må lære hvordan å unngå dette, og når du gjør det vil du kunne tiltrekke deg andre godhjertede og troverdige mennesker.

2. Du må la han få snakke med deg

Kommunisering er en viktig nøkkel for et lykkelig forhold. Det er umulig å utvikle tillit hvis dere ikke snakker sammen. Det er viktig å fortelle han alt du har vært igjennom, slik at han vet at du fortsatt healer deg selv og at du er redd for å åpne hjertet ditt for han – redd for å bli såret igjen.

Forklar han hvordan du følte deg psykisk i det fornærmende forholdet. Fortell at selvtilliten din nesten er borte og at du trenger litt tid for å kunne stole på noen igjen.

3. Du er redd for å bli hjernevasket

Dette er noe du har erfart på daglig basis. Han fikk deg til å tro på ting som aldri skjedde. Han fikk deg til å tro at du var gal. Dette er et klassisk eksempel på manipulering, og nå trur du at det samme vil skje med den nye typen. Dersom du er redd for at du kommer til å oppleve samme gamle regla, ikke la deg bryte sammen. Snakk med han og fortell han hva du føler.

Forklar han om hva den forrige mannen du datet gjorde mot deg, og hvordan han fikk deg til å føle. Fortell han at du er redd for at han gjør det samme mot deg. Ikke tro at du er paranoid, men lytt heller til dine bekymringer og møt han. Dersom han viser empati og lytter til dine problemer, har du ingenting å være redd for.

4. Du vil overanalysere alt

Du starter å tvile på alt han gjør. Han behandler deg som du fortjener og det er rart for deg å takle. Du er ikke vandt til å bli behandlet på denne måten. Du er ikke vandt med å få en god morgen tekstmelding eller blomster levert til arbeidsplassen din. Du er ikke vandt til å få overraskelsesbesøk fra han fordi han vil se om du har det bra.

Du trur kanskje at han prøver å over smigre deg eller at han er for på og at du kommer til å miste interessen, og stenge han ute slik at du kan analysere hvorfor han gjør disse tingene for deg. Prøver han å lure deg i fellen sin kun for å vise sitt sanne ansikt senere? Du kommer til å få et tonn av slike spørsmål, men hold deg fokusert. Ikke la en dårlig erfaring ødelegge sjansen for evig lykke.

5. Du unnskylder deg hele tiden

Han som hjernevasket deg lærte deg å gjøre dette. Han forvandlet deg til en perfekt, liten lydig valp. Alt var din feil og du måtte eie opp til det. Du måtte innrømme at du var den som gjorde feil, eller ville all helvete bryte løs. Så du unnskyldte deg for ting du gjorde og ikke gjorde for å beskytte deg selv. Du gjør den samme feilen om igjen, men denne gangen trenger du ikke gjøre det. Han vil ikke at du skal unnskylde deg hele tiden. Han forteller deg at det ikke er din feil og at det går bra.

6. Du kan ikke akseptere at han er ekte

Du trur han er for god til å være sann. Du er redd for at han kun setter på et show for å imponere deg og vinne tilliten din. Du er så redd for at han skal ta av seg masken og vise sitt sanne ansikt i det du viser veien til hjertet ditt.

Du klarer ikke å riste av deg følelsen om at noe fælt kommer til å skje. Det føles som at du lever i et eventyr fordi du kunne aldri noen gang drømt om å bli behandlet og elsket på denne måten. Men vet du hva? Du lever faktisk et eventyr og det er bare fint! Du har endelig fått din lykkelig slutt, unngå å føle skyld fordi du fortjener det!

7. La dine nye følelser ta over

Ikke bekjemp disse rare, nye følelsene som prøver å ta over. Nyt dem fordi de er fantastiske og er noe du kommer til å føle resten av livet! Dette er hva man kaller ekte kjærlighet, dette er hvordan det føles å virkelig være med noen som elsker deg for den du er.
Gi slipp, la deg selv bli omfavnet. La han elske og sette pris på deg, fordi du fortjener det.