Å bli elsket av noen er den mest fascinerende følelsen i denne verden, men å bli elsket av en empat er noe utover det vanlige. Det er uselvisk, det er intenst og det er sannsynligvis noe du har aldri følt før.

Når en empat bestemmer seg for å elske deg, kommer det til å bli som om du opplever en kjærlighet fra en annen planet. Ofte vil du ta deg selv i å lure på hva du gjorde for å fortjene å bli elsket av en slik spesiell skapning, og svaret er: sannsynligvis ikke så mye. Fordi empater elsker ikke som vanlige folk. Empater elsker annerledes.

NATURLIGE GIVERE

Tro det eller ei, det er folk der ute som ikke er egoistiske og som ikke bare tenker på sin egen trivsel. Empater er de menneskene som får oss til å takke Gud hver dag for at de eksisterer på denne jorden. De er som menneske-formet engler. Så tenk deg å bli elsket av noen som dette. Det er en velsignelse, synes du ikke?

Når empater elsker noen, kommer det naturlig for dem å gi alt og alt de kan for deg. Uansett hva de tror du fortjener – vil du få uten å måtte spørre. De gir sin kjærlighet og tid uselvisk til den personen de elsker fordi de er naturlige givere, de vil ikke holde noe tilbake fra deg. Noen ganger vil du også få mer enn du fortjente fordi å gi til andre kommer naturlig for empater.

KONSTANT NEDBRUTT

En empat sitt hjerte blir stadig knust av urettferdighet, av ulikheter, av mengden toksisitet i andre og av å bli såret av folk. Så de minste av dine bekymringer vil være at du noen gang vil bli såret av en empat.

De er veldig klar over urettferdighetene som finnes i denne verden og det er derfor de vil gjøre alt de kan for å beskytte hjertet ditt. Du trenger ikke å bekymre deg om du vil bli lurt, om de vil forsvinne fra deg eller lignende, for når det kommer til empater vil de alltid sette dine behov før deres egne.

NÅR DE BLIR SÅRET

Noen vil kanskje tro at empater er vant til å bli såret, men faktisk så er den eneste følelsen et menneske ikke kan bli vant til, er smerte. Når empater blir såret, vil de aldri projisere sine smerter over på deg, så det er noe du aldri behøver å bekymre deg over. Men de kan bli distanserte og de kan glemme deg i et øyeblikk eller to, for å kunne helbrede.

Det verste du kan gjøre er å la dem være i fred. Når empater er såret, la dem ikke være i fred. Ja, gi dem litt tid, men vær der for dem. Vis dem at de ikke er alene fordi det er da de trenger noen der ute som bryr seg. Det er på tide å gi tilbake all den kjærligheten du har mottatt fra din empatiske kjæreste.

ET FANGET HJERTE

Ofte kan det virke for en uerfaren observatør som empater er mennesker som elsker så lett. Men det er en stor feil. Når empater har blitt såret for mange ganger, når de gang på gang gir sin kjærlighet til feil folk, og etter at de er blitt ødelagte, har de en tendens til å låse sitt hjerte. Når de ikke finner noen for å fortelle dem alt kommer til å ordne seg og at de ikke er alene, vil de låse sitt hjerte, og det blir nesten umulig å nærme seg dem.

Det mest egoistiske av deg å gjøre ville vært å bestemme deg for å ikke kjempe for dem. Gi ikke opp så lett når du ser noen som har et fanget hjerte. Kjemp like hardt som en empat ville kjempet for din kjærlighet. Fordi når empater bestemmer seg for å åpne sitt låste hjerte, er du den som får ta imot all den kjærligheten som ble holdt tilbake i så lang tid.

AVSTAND

En empat elsker mennesker, men de liker ikke å være omgitt av andre hele tiden. Til tider kan det bli for overveldende for dem å være omgitt av mennesker. Empater trenger tid til å bearbeide sine følelser, de trenger tid til å hvile fra alt som er nedlatende mot dem, så ikke prøv å endre det. Denne avstanden betyr ikke at de er ute på ‘jakt’ etter noen nye, eller at de er lei av deg. Det betyr at de behøver å ‘lande’ og at de vil komme tilbake til deg så snart de kan.

Det positive med denne historien er at empater er ikke klengete. De er aldri for mye. Og fordi de forstår fordelene med avstand, vil du alltid ha nok plass for deg selv. Du vil være i stand til å puste mens du er i et forhold. Og du vet at du er elsket selv når personen som elsker deg ikke er rundt deg.

ÆRLIGHET

Uansett hvor vondt det kan være, vil empater alltid fortelle deg sannheten. De hater å lyve og de hater å bli løyet til. De er noen av de som tror mest på utsagnet ‘bedre å bli såret av sannheten enn trøstet med en løgn’.

Siden empater elsker sannhet, vil du aldri bli løyet for. Du vil alltid være klar over hvor du står med dem. Du vil aldri trenge å bekymre deg for at en empat lyver til deg eller at du blir manipulert. Du får alltid høre sannheten i forholdet, og dette er noe mange par mangler.

INTUISJON

Hva mange ikke vet om empater er at de har en høyt utviklet intuisjon. De har evnen til å se mange ting og mange følelser som usynlige i andres øyne. Det er derfor du aldri noen gang vil få følelsen av at du blir spionert på eller lignende.

På grunn av sin intuisjon kan empater ofte sanse ting du ikke sier til dem. Ofte vet de hvordan du føler deg før du innser det selv.

Du vil ikke være i stand til å skjule dine følelser fra en empat og det beste er at de vil alltid være der for deg. De vil alltid hjelpe deg å håndtere dine følelser og de vet nøyaktig hva de skal gjøre i enhver situasjon. Dine følelser vil alltid være en prioritet for en empat.

Til tider kan det føles som å være i selskap med et magisk begavet vesen som har spesielle krefter som vi har blitt ledet til å tro ikke eksisterer i mennesker. Dette kan være både en velsignelse og en forbannelse. Ingenting vil forbigå en empat da de ser, føler og er koblet til alt til enhver tid.

INTENS KJÆRLIGHET

Kjærligheten fra en empath vil være intens. Det vil være ærlig, og den vil være noe du aldri har opplevd før. Hvis du er så heldig å bli elsket av en empatisk person, vil du se farger og nyanser du aldri har sett før.

Empater er energisk sensitive, de plukker opp alt som skjer rundt dem, og de vil være i harmoni med deg nesten hele tiden. Det du vil føle med en empat er noe folk refererer til som ‘fremmed kjærlighet’ fordi det er noe et normalt menneske aldri kunnet gi deg.

Å bli elsket av en empat vil være den mest oppslukende kjærligheten du noen gang har opplevd. Du kommer til å ha noen som alltid vil være der for deg og som vil behandle deg som sin prioritet. Noen som vil ta vare på deg og som vil alltid gi deg mer enn du fortjener. Det vil være annerledes. Det vil være noe du aldri har opplevd før. Tenk ikke over hvor den kom i fra, omfavne den.