Noen ganger blir vi påvirket av denne moderne dating epoken vi befinner oss i, at vi rett og slett går oss bort i den. Takket være kaoset som går i andres hoder og i våre egne også, virker det som at vi sliter med å skille rett fra galt. Kanskje dette er hovedgrunnen til hvorfor vi ender opp i giftige forhold eller kjemper for mennesker som ikke fortjener oss.

Du skjønner, en av de største feilene vi gjør er at vi ikke klarer å legge merke til forskjellen mellom å kjempe for kjærlighet og å be om det. Man kan kanskje si at det er en tynn linje mellom disse to, men dette tror jeg ikke på.

Når du kjemper for kjærlighet, er det du som bestemmer. Det er du som tar styringen. Det er du som er selvsikker nok til å gå etter hva du vet at du fortjener og hva du tror er verdt tiden din.

Kjærlighet handler om samarbeid og det trengs alltid to for å danse tango. Det må alltid være to mennesker for å skape ekte kjærlighet.

Å kjempe for kjærlighet betyr at to mennesker jobber sammen med å overvinne forskjellene og å løse problemer sammen. Det er to mennesker som tar ansvar for deres roller i forholdet. Det er alltid to mennesker i et forhold. Hvis det er kun en som prøver, da er det ikke kjærlighet, men tortur.

Hvordan vet du om forholdet ditt er verdt å kjempe for? Enkelt. Dere gjør begge det harde arbeidet og den tunge løftingen som må til for å være på samme bølgelengde med hverandre. Du er aldri den eneste som bærer hele vekten. Du er ikke den eneste som drar hele forholdet fremover – fordi det som er riktig vil aldri bli påtvunget.

Når du ber om kjærlighet, er det et tegn på at du er desperat. Når du ber om kjærlighet, går du sannsynligvis etter noe som aldri var ment til å være ditt i utgangspunktet. Fordi dersom det var, ville du aldri ha trengt å jage etter det.

Å be om kjærlighet betyr å danse på egenhånd til en sang som ble skapt for dansende par.

Å holde fast ved noen som ikke egentlig vil være med deg er som å prøve å gripe sand. Det vil kun renne mellom fingrene.

Dersom du må be om kjærlighet, er ikke personen du går etter i stand til å elske deg slik du fortjener. Hvis du jager etter noen, betyr det kun at de løper fra deg. Og dersom dette er tilfelle, vil du ikke være deres prioritet uansett hva du gjør. Du kommer aldri til å få deres oppmerksomhet, deres tid eller deres kjærlighet.

Du bør aldri tillate at frykten din for å miste noen gjør at du forplikte deg til en person som ikke er bra for deg. Og en person som du må be om kjærlighet fra er en av dem.

Hvis du må be noen om å elske deg eller bli i livet ditt, er det et klart tegn på at de ikke tilhører der.

Husk alltid at når en dør lukkes uansett hvor hardt du prøver å dytte og dra i den, er den lukket for en grunn – fordi det er ingenting på den andre siden for deg.

Den feile personen får deg til å be om oppmerksomhet, kjærlighet, hengivenhet og forpliktelse. Den rette personen gir deg disse tingene fordi de elsker deg.

Ser du, så dersom noen vil ha deg vil du være deres førstevalg uten at du trenger å spørre om det. De vil kjempe for din kjærlighet istedenfor at du ber om deres. Du må ikke tvinge noen til å være med deg – det er ikke slik kjærlighet fungerer.

Når noen er riktig for deg vil du føle det. De vil ikke gjøre at du føler deg elendig og de vil ikke holde avstand fra deg.

Du vet, det er greit å kjempe for noen som elsker deg, men det er ikke greit å kjempe for at noen skal elske deg. Vit forskjellen.

I stedet for å kaste bort livet ved å be om kjærlighet som ikke er ment for deg, bør du heller ha nok selvrespekt til å vite at verden er altfor stor og du har for mye å tilby. Husk at du fortjener riktig type kjærlighet, ikke den du må be om. Dette vil være din veiledning når du begynner å tenke om du skal gi det en til sjanse eller gå din vei.