Min mann var en emosjonell sneaky idiot – en komplett psyko. Han var fysiskt, seksuelt og aller viktigst, en følelsesmessig missbruker.

La meg bare fortelle deg èn ting – ord gjør j**lig vondt! Han visste det, og det var hans sterkeste våpen!

Når vi gjorde slutt, etter 12 års ekteskap, slo det meg plutselig – en realisering, en oppsummering om du vil, av de fryktelige 12 årene i helvete.

Han smuglet sakte men sikker sitt psykotiske selv inn i livet mitt, han misbrukte meg følelsesmessig, uten at jeg en gang var klar over det. Jeg visste at noe var feil, men jeg skjønte ikke hva det var før vi gikk i fra hverandre (og takk Gud for det).

Disse psykotiske menneskene har en spesiell dyktighet – du forstår ikke at du blir misbrukt følelsesmessig, før det er for sent.

Les gjerne mine tips og råd, lær av min erfaring, og forhåpentligvis vil du redde deg selv (som jeg til slutt gjorde).

1. Han gjør at du tror du er ansvarlig for alt

Følelsesmessige psykopater er ikke alltid slemme. De kan sjarmere deg med sine ord til du er helt oppi skyene. De har en overbevisende kraft og de gir aldri opp.

Ene sekundet krangler dere, og neste sekund forteller han deg: “Det er ok babe. Det er ikke din feil at du er så emosjonell. Du kan ikke hjelpe det “.

Du ender faktisk med å tro at du har skylden for alt, og han er der for å få deg til å føle deg bedre.

2. Han fører deg bak lyset

Å bli ført bak lyset, er et ordtak og en form for psykologisk misbruk der misbrukeren bruker falsk informasjon og presenterer det for offeret, noe som får offeret til å tvile på sine egne tanker og bedømmelser – noe som er en emosjonell misbrukers favoritt taktikk.

En dag så jeg ved et uhell et par e-postmeldinger, mannen min hadde vært uforsiktig, og jeg skjønte at han var utro mot meg. Da jeg konfronterte ham med det, begynte han å skrike til meg! Han sa at han ikke kan tro at jeg kan tenke noe slikt om han, at jeg er gal, at jeg ikke stoler på ham … dette fortsatte i noen dager.

Snart nok, begynte jeg å tvile på meg selv. Jeg begynte å tenke at kanskje at han hadde rett. Kanskje jeg er den som er gal. Kanskje jeg har misforstått hele greia.

Når din psykotiske partner ikke har en unnskyldning, vil han dikte opp en, og han vil få deg til å føle at du er den “galne”.

Hvis Din Mann Gjør Disse 5 Tingene, Er Han En Emosjonell PSYCHOPATH

3. Han skylder alt på deg

Dette kan påminne om den første, men det er det ikke. Hver gang han har et problem, vil han finne en måte å gi deg skylden for det.

Hvis han har problemer på jobb, vil han få deg til å tro at du har skylden fordi du stresser ham hjemme.

Hvis han får en fartsbot, er det din feil, fordi du fikk ham til å bli så sint at han måtte blåse av damp ved å kjøre for fort.

Hovedsaken er, uansett hvordan du ser på det, at det alltid vil være din feil fordi følelsesmessige psykopater alltid har rett.

4. Han ødelegger deg

Emosjonelle psykopater er pyser som ikke har noe bedre å gjøre i sine liv enn å kontrollere deg. De gir deg giftige tanker for å hindre deg i å tro at du er en smart, vakker og sterk person.

Deres mål er å få deg til å tro at du er dum og ubrukelig, og de vil lykkes i det.
Når du begynner å tro på tullet han sier, vil du ha ham enda nærmere fordi du er redd for at han er det beste du noensinne kommer til å få.

Følelsesmessige psykopater kan få deg til å tro på hva de vil.

5. Han isolerer deg

Han isolerer deg fra resten av verden. Han overbeviser deg om å ikke gå ut med vennene dine fordi du trenger egentlig ikke dem – du har ham.

Og det som virkelig skjuler seg bak dette er – han er redd for at vennene dine skal snakke fornuft i deg og oppfordre deg til å forlate ham.

Han har brukt så mye tid på å gjøre deg “perfekt” at han ikke er villig til å la dine venner ødelegge dette.