Å avslutte et forhold til en narsissistisk venn kan være mye mer utfordrende enn å bare kutte det ut og nekte å ta telefonen.Narsissister liker ikke å tape. Og, de liker ikke å miste partnere..

For å forstå problemet, må man først forstå hvordan en narsissists sinn fungerer, og den beste måte å summere det på er – ekstrem egosentrisme. Mens det er i menneskets natur å sette våre egne behov først (enten vi liker å innrømme det eller ikke), tar narsissisten denne selv-sentrert-heten til det ekstreme.

Så mye, faktisk at andre mennesker blir ansett som utvidelser av egoet, som skal brukes til å få dette individet til å føle seg hel og legge til rette for hans eller hennes planer.

Med andre ord, alle i narsissistens verden lever kun for å tjene narsissistens behov. Om,noen gang disse personene blir selvtilfredse,uvillige eller ute av stand til å gjøre dette, vil de raskt bli forkastet. Dette betyr, et individ med denne atferdsforstyrrelsen kan lure, lyve, stjele, begå bedrageri, benytte stoffer – og vil trolig gjøre alt dette – og det må tolereres.

Så, hva skjer hvis ikke?

Om du er usikker på hvorvidt din andre halvdel som gjør deg urett er en narsissist, prøv å forlate dem. Se hva som skjer. Du vil fort finne ut at de er det om de faktisk er de. Dette fordi narsissister rett og slett ikke bare kan gi slipp og gå videre. Miste deg betyr å miste en brukbar del av dem selv.

Så, du kan forvente at denne partneren gjør en mengde skjulte ting, alt for ett ultimat formål – å ødelegge deg. Om du prøver å gå, vil narsissisten si og gjøre alt som står i dens makt for å overbevise deg om at de er lei seg for sine feil og villig til å endre seg – akkurat lenge nok til at du kommer tilbake.

Deretter er de istand til å forkaste deg (i stedet for motsatt vei) i en siste grand finale handling for å forsikre seg om at du blir forlatt uten noe eller noen viktig i livet ditt.

For å akkompagnere dette, vil ikke mester-manipulatoren trygle, gråte, surmule og sende blomster – i alle fall ikke lenge. I stedet vil de snike seg inn- aldri så spissfindig involvere seg selv igjen og igjen i livet ditt, lister og lurer, slik at de ikke skal bli glemt.

Narissister kan ikke være alene. Derfor kan de “forsvinne” i en periode for å fokusere på nye bytter – eller rettere sagt, gamle bytter, siden dette individet helt sikkert var der hele tiden. Så, når du trodde du var kvitt dem, kommer de tilbake og prøve å få deg til å gi opp slik at de kan fullføre sitt sadistiske spill.

De vil også, samtidig som de overser deg og kurtiserer andre, starte en ondsinnet svertekampanje bak din rygg for at du skal miste alt. Dette betyr at de vil være opptatt med å kontakte alle i din omgangskrets i skjul og få dem til å ta deres side, De vil si og gjøre alt for å få dine nærmeste til å tro dem.

Ikke bare vil narsissisten prøve å få alle vennene dine og familien din til å snu seg mot deg, men denne personen vil prøve å få deg til å miste jobben, hjemmet ditt, pengene dine, og alle spor av stabilitet du har igjen.

Dette vil faktisk ikke være alt for vanskelig, siden mulighetene er der for at partneren din begynte å ta fra deg alt dette for lenge siden. Narsissister jobber utrettelig mot at vennene deres skal være totalt avhengig av deres støtte helt fra begynnelsen.

Husk nå, at alt dette skjer mens din tidligere partner også prøver å overbevise deg, helt seriøst, at du er det beste som noengang har hendt dem og at de absolutt ikke kan leve uten deg. Om du gir etter for løgnene deres og går tilbake til dem, vil de avvise deg.

Og siden de faktisk var det eneste du hadde igjen, vil du bli forlatt uten noe som helst. Game Over.

Så, hvordan forlater du en narsissist? Stille, raskt og uten engang å si farvel. Det kan være en million ting du har lyst å få sagt fra om til denne personen, men det er enkelt og greit ikke verdt det.

Det beste du kan gjøre for din egen mentale helse og ditt eget ve og vel er dra derfra og ikke ha noe som helst kontakt så sant det er mulig Avvis eventuelle videre fremskritt, kutt all kontakt med felles kjente. Vær sterk og se deg aldri tilbake.

Den urovekkende sannheten er, så snart du har inngått et forhold til en narsissist, vil du alltid være i det forholdet enten du vil det eller ikke. Men du kan minimere smerten ved å ta skrittet og distansere deg selv så mye som mulig – uansett hva.

Helvete så aldri en vrede som fra en foraktet kvinne? Helvete så aldri en vrede som fra en såret narsissist.