Problemet med å forelske seg i en narsissist er at du aldri vet at han er en narsissist før det er for sent. Til du allerede er nedbrutt.

Et annet problem med å bli forelsket er det faktum at du ikke kan stoppe deg fra det. Når skaden er skjedd, kan du ikke gjøre annet enn å vente til det stopper av seg selv. Så, selv om jenta som ble nedbrutt av en narsissist ønsket å stoppe seg selv, kunne hun ikke.

Siden narsissister er så flinke til å skjule hva de egentlig er, hadde hun ingen anelse om hva hun hadde blandet seg inn i. Hvis hun hadde visst om det, selv om hun ikke var i stand til å stoppe seg selv fra å falle for ham, kunne hun i det minste har stoppet seg selv i å gi ham en sjanse. Hun ville ha stoppet seg selv fra å velkomme ham inn i livet hennes. Men dessverre så hadde hun ingen anelse om at hun allerede var dypt inne i spillet med en spiller hun ikke kunne vinne mot.

Hun ble et offer i spillet hun ubevisst hadde startet, ved å spille med en narsissist. Og nå, lenge etter at det er over, lever hun fortsatt med konsekvensene av ham. Innsiden av hennes sinn er et rot. Det er verre enn i det hjemsøkte huset fordi hun aldri vet hvilke fryktelige minner som vil komme til overflaten for å hjemsøke henne.

Hun ser sin plageånd overalt. Hun er ikke paranoid, men dette er den delen du ikke kan vikle tankene dine rundt om du aldri har blitt såret av en narsissist tidligere. Overalt hun ser, er det noe som minner henne om ham. Hver gang noen nye snakker til henne, ser hun trekk av hennes plageånd i den personen. Og hun går bort fra situasjonen. Hun har ingen styrke til å bli og bevise seg selv noe annet. Hun vil heller vokte sitt hjerte.

Hun er redd for å stole på noen. Hun vil helst ikke gi noen sin tillit. Det er noe som nesten drepte henne sist. Hvis hun hadde vært forsiktig med hvem hun ga sin tillit til tidligere, ville hun ikke følt på den måten hun føler nå. Hun kan bare ikke få seg selv til stole på noen. Fordi hver gang noen kommer for nære, hver gang noen er bare ett steg fra hjertet hennes, begynner det å slå veldig fort, hendene begynner å skjelve ved tanken av å velkomme en ny person i livet hennes, og hun trekker seg tilbake.

Hun er redd for å elske igjen. Kanskje så hun på forelskelse som noe hypnotiserende og spennende, kanskje var det å elske noen en gang i tiden hennes ultimate mål i livet. Men ikke nå lenger. Fordi nå, nå er kjærlighet en følelse forbundet med smerte. Når hun elsket den siste personen i sitt liv fikk hun ingen kjærlighet i retur, hun fikk bare fornærmelser, konstante nedturer og mange emosjonelle slag. Hun har glemt hvordan ekte kjærlighet føles. Mannen som hun elsket burde ha vist henne hvordan kjærlighet føles, men han valgte å bli en narsissist og ødelegge henne i stedet.

Hun mener hun ikke er god nok. Når du ikke får den kjærligheten du fortjener, når du ikke får tid eller forståelse fra personen du trenger det fra mest fra, kommer ideen om at du ikke er god nok og den slår rot ganske dypt i hodet ditt. Og ikke bare det, hun ble stadig fortalt at hun er ikke god nok, hvor alt er hennes feil og hvordan alt dårlig som skjedde med henne – var hennes feil. Så hun kan rett og slett ikke riste følelsen av at hun ikke er god nok.

Hun føler seg tom. Hun har ingen anelse om hva hun skal gjøre videre. Hun har ingen anelse om hva hun føler. Den eneste følelsen som er kjent for henne, er frykt. Hun er redd for å føle noe så hun valgte å føle ingenting i stedet. Det er mye enklere, og selv om det kan være ensomt, er det mye tryggere.

Hun ønsker ensomhet. Hun ønsker ikke å forklare seg til andre. Hun ønsker ikke å gjenfortelle eller huske alle de dårlige tingene som skjedde med henne fordi ingen kan virkelig forstå det uansett. De klandrer henne for hun ble hos ham istedenfor å forlate ham. De kan ikke begripe hvorfor hun føler på samme måte fortsatt, og hvorfor hun ikke bare kan snappe ut av det.
Så hun isolerer seg. Men selv om ensomhet er den eneste flykten hun har fra mennesker, er det også veldig skummelt. Fordi når hun er alene vil alle tingene som skjedde med henne komme på til henne i bølger. Og hun kan ikke bestemme seg for hvilken av disse to onder er det minst onde.

Hun tror hun har mistet sitt gamle jeg. Hun ga opp å prøve å være slik hun pleide å være, du vet, før hun tok imot en narsissist i sitt liv. Hun tror hun aldri kommer til å smile igjen, hun tror hun aldri vil aldri være i stand til å bli lykkelig igjen, og at dette som skjedde med henne vil være noe som vil følge henne til resten av hennes liv.

Men ingenting av dette behøver å bli værende slik. Hun trenger ikke tenke dårlig om seg selv. Hun trenger ikke si farvel til livet eller jenta hun pleide å være. Hun trenger noen som vil påminne henne om hvordan man lever livet til det fulle, og hvordan det føles.

Hun er ikke en tapt sak. Ingen av oss som er nedbrutte av narsissister er det.

Hun trenger noen som kan vise henne at hun ikke har mistet seg selv.
Hun trenger noen som vil vise henne at hennes plageånd ikke tok det beste ut av henne. At selv om hun kan bli lei seg, er hun ikke ødelagt.

Hun trenger noen til å vise henne at hun fortsatt har et hjerte og en sjel der inne.
At hun kan føle. At kjærligheten fortsatt er i henne. At hun ikke er en tapt sak. Hun trenger noen som vil være bra for henne. Som vil vise henne at selv om hun hadde en mørk fortid, kan hun fortsatt ha en lys fremtid.

Hun trenger noen som vil være alt hennes narsissist ikke var. Hun trenger noen som vil behandle henne som en prioritet. Noen som ikke vil få henne til å føle seg gal. Hun trenger noen som vil forstå henne. Noen som vil være der når hun trenger ham. Hun trenger noen som vil ta vare på henne og elske henne for den hun er.

Hun trenger noen som vil hjelpe henne med å glemme fortiden. Selv om det virker umulig, trenger hun noen som vil prøve. Noen som vil elske henne som om hun aldri var ødelagt, som vil se på henne som om hun ikke har noen feil, som vil velge å elske henne til tross for alle hennes skavanker, hvems kjærlighet og støtte er så sterk at det vil få henne til å trosse sin frykt å la noen komme nær henne igjen.

Velg derfor å elske henne på riktig måte. Vær ikke en ny feil for henne. Sett dine handlinger der munnen din er. Hver jente fortjener å bli elsket på den rette måten. Spesielt en som er nedbrutt av en narsissist.