Jeg tror jeg skal takke deg for at du behandlet meg slik du gjorde. Fordi nå vet jeg hvordan jeg fortjener å bli behandlet i fremtiden. Jeg fortjener en mann som vil høre på meg. En mann som ikke vil lage vitser rundt mine feil bare fordi det får ham til å le. Jeg fortjener en mann som respekterer meg. Jeg fortjener noen som vil være der for meg. Jeg fortjener noen som vil kysse mine tårer bort, ikke få meg til å gråte.

Takk for at du var utro mot meg – flere ganger. Nå vet jeg at det å ikke være nok for deg, var aldri min feil. Og takk for at du forlot meg for en av dem, ikke sikker på hvilken. Det reddet livet mitt.

Jeg må også takke deg for at du aldri elsket meg. Nå elsker jeg meg selv slik du aldri kunne. Jeg elsker lyden av min latter – en lyd du hatet. Du sa at jeg hørtes ut som en startmotor. Jeg elsker min arr, fordi de forteller historien at jeg overlevde. Du sa at de var stygge, at jeg skulle dekke til dem. Jeg elsker mine fregner, mine rare tær og strekkmerker. Jeg elsker min ufullkomne kropp. Takk for at du forlot meg når jeg trengte deg. Det lærte meg å ta vare på meg selv.

Og til slutt, takk for at du er det verste som har hendt meg. Takk for at du lærte meg hvordan et giftig forhold ser ut. Takk for at du knuste meg i tusen biter, bare så jeg kunne plukke meg selv opp igjen og nå elsker jeg hver ’ødelagte’ en del av meg.

Jeg skammet meg så lenge, ignorerte alt du gjorde mot meg. Jeg skjulte det fra min egen familie og mine venner – jeg prøvde å skjule det faktum at jeg var i et så vondt forhold så lenge. Men ikke nå lenger. Jeg skammer meg ikke over at jeg ble. Jeg skammer meg ikke over at jeg stolte på deg og elsket deg av hele mitt hjerte. Jeg synes bare det er synd at det tok meg så lang tid å forstå dette.