Hva ingen forteller deg om narsissister er at de er veldig gode på å skjule sine hensikter og en jente som dater en narsissist vil aldri være klar over det før det er for sent. Inntil hun er igjen alene, nedbrutt og drenert på energi, mens hun forsøker å heale seg selv igjen. Og det vil ta henne veldig lang tid å helbrede fordi tiden det tar å komme på bena igjen etter å ha datet en narcissist er enorm.

En jente som har datet en narsissist vil få sin egenverd knust. Hun kommer aldri å være helt seg selv igjen etter å ha datet en narsissist. Hun vil ha svært lav selvfølelse – hvis det er noe igjen etter det narsissisten har gjort med henne. Hun vil miste sin verdighet, all verdi og all tro hun hadde på seg selv før en narsissist kom inn i hennes liv.

En jente som har datet en narsissist vil være sårbar og redd hele tiden. Konsekvensene av å date en slik giftig fyr vil være så synlige fordi hun vil prøve sitt beste for å skjule at hun er redd eller at alt i denne verden berører henne, men hun vil ikke klare det. Alt ved henne – hennes øyne, måten hun oppfører seg på når noen nye prater med henne, alt vil lyse igjennom, at hun er på sitt mest sårbare på grunn av sin fortid.

En jente som har datet en narsissist vil bare smile fordi hun må. Hun vil ikke føle for å smile, men for ikke å gjøre dem som bryr seg om henne bekymret, vil hun fake et smil. Hun har glemt hvordan lykke føles og hun har ikke ledd med alt hun har på veldig lang tid. Det er prisen hun måtte betale for at hun bød inn en narsissist i hennes liv.

En jente som har datet en narsissist vil unngå å snakke om hva som skjedde. Hun vil utvikle en egen slags forsvarsmekanisme. Hun vil sette opp en mur, hun vil unngå mennesker og hun vil prøve å holde seg opptatt for å glemme det helvete hun har vært gjennom, og det helvete som hun nå lever i, i tiden etter å ha datet en narsissist.

En jente som har datet en narsissist vil ha angst og depresjoner. Hun var kanskje ikke slik i begynnelsen,hun har kanskje ikke vært engstelig eller deprimert, men å date en narsissist kommer ikke uten en pris. Vanligvis kommer angst og depresjon som en bivirkning av et giftig forhold, og det vil ta henne en stund før hun begynner å føle seg normal igjen.

Å helbrede etter å ha datet en narsissist og å overleve etter en narsissist, vil ikke bli lett. Helbredelsen vil være en lang og hard prosess, og mange mennesker vil ikke forstå hvorfor det tar så lang tid, og hvorfor hun ikke “bare kunne komme over det allerede”. Bare de som bryr seg om henne vil faktisk ha lyst til å bli så lenge hun trenger dem. Bare de som virkelig elsker henne vil være med henne gjennom hele hennes healing periode, og de vil være hennes største støtte, fordi hun vill aldri kunne komme over det alene.

Denne jenta som datet en narsissist glemte bort det gode i mennesker. Du kan ikke vikle tankene dine rundt det fordi du har sikkert aldri opplevd noe lignende, og du bør være glad du slapp unna. Dessverre gjorde hun ikke det. Hun falt for feil mann, og hun mistet så mye av seg selv. Men det verste er at hun ikke tror det er noen flere gode mennesker der ute. Hun kan bare ikke se det fordi hennes fortid får henne til å se den tidligere flammen i hver person hun møter.

Hun tok seg igjennom det, og nå må hun helbrede. Ikke fra kjærlighetssorg, men fra å ha kjempet og kriget seg til der hun er i dag..

Tiden Etter Å Ha Datet En Narsissist

Hun vil ikke være i stand til å komme over det som skjedde med henne så lett. Hun trenger mer tid enn du tror. Og din u-tålmodighet vil bare skade henne. Hvis du ikke vil hjelpe henne, ikke gjør ting verre ved å dømme henne. Tror du hun ikke ønsker å være normal eller glad eller tilbake til hun var før hun fikk en narsissist i sitt liv? Hun vil, men hun vet bare ikke hvordan.

Hun trenger konstant oppmuntring. Hun glemte for lenge siden hvordan det føles å være fryktløs – hvordan det føles å ikke være redd eller å ikke måtte være forsiktig. Hun har glemt hvordan det føles ikke å forvente seg noe dårlig. Derfor trenger hun å høre fra deg at marerittet er over og at alt kommer til å ordne seg. Hun trenger å høre fra deg at hun ikke trenger å være redd og at hun ikke trenger å bekymre seg fordi du vil alltid være der for henne.

Hun vil ha vanskelig for å stole på folk. Fortiden hennes lærte henne ikke å stole på noen, fordi den hun trodde var nærmest henne, dyttet henne nesten til helvete. Derfor hun vil være forsiktig når noen nye prøver å komme inn i hennes liv. Hun tar enhver god handling med en dose av mistenksomhet, tenker at hun vil betale for det senere, og hun vil betale for det, i mengder.

Hun trenger litt tid før hun tar inn noen nye i sitt liv eller bestemmer seg for å elske noen igjen. Kjærlighet er nå en veldig merkelig og ukjent følelse for henne. Hva hun en gang trodde var kjærlighet ble omgjort til den mest giftige følelsen hun noen gang hadde hatt og det gjorde henne til sin egen verste fiende. Hun ville ikke tillate seg å få følelser overfor noen – og enda mindre følelsen av kjærlighet. Det er så ødelagt hun er.

Hun vil be om unnskyldning hele tiden. Fordi hun gikk gjennom helvete, vil hun ha et behov for å be om unnskyldning, selv for de tingene hun ikke trenger å be om unnskyldning for. Hun lærte at den beste måten å unngå psykologiske slag var å ta på seg all skyld, og det er hva hun gjorde da hun datet en narsissist. Dette er noe hun vil ha en hard med å glemme, så ikke bli overrasket når du hører henne si “Jeg beklager” for den minste ting, fordi det er hennes forsvarsmekanisme, og det vil ta en stund før hun blir kvitt det.

Hun vil skjule sine følelser. I hennes tidligere forhold med en narsissist, kom det ‘å føle’ alltid med en pris. Jo mer hun viste sine følelser, jo verre han behandlet henne. Det er derfor du aldri vil være i stand til å se hva hun virkelig føler. Hun vil være redd for å bli sett på som klengete, også følelsesmessig, altfor sensitiv eller kjedelig med alle disse følelsene hennes. Hun vil være redd vil du ikke forstå så hun tar den ‘enkle’ veien ved å alltid svelge sine følelser.

Ingenting i denne prosessen med å helbrede vil være lett. Hun vil ha hyppige humørsvingninger. Ofte ønsker hun å isolere seg og hun vil vokte sitt hjerte med alt hun har. Hun trenger konstant oppmuntring – du vil ha behov for å bevise deg dag etter dag at du er der for henne, at du ikke drar, og at du forstår hva som skjedde med henne. Du må vise henne at hun ikke er alene, at du bryr deg, og at sammen kan dere to overvinne alt hva som har skjedd. Hun trenger mye tid og hun kan aldri bli den personen du ønsker hun var. Alt dette vil være overveldende i visse øyeblikk.

Men det vil være verdt det. Det er ikke hennes feil at hun er slik hun er nå. Hun vet bare ikke hvordan hun kan leve annerledes. Hun er en fantastisk person – eller i det minste hun var det før hun falt i klørne på en narsissist-, men hun kan bli bedre. Det vil ta mye arbeid, men hun kan bli et normalt menneske igjen tross alt.

Hun trenger noen som vil vise henne at det finnes gode mennesker i denne verden. Hun fortjener noen som ikke bare snakker, men som vil være der for henne, som vil gi løfter og faktisk holde dem. Hun trenger noen som setter henne først etter at hun har vært på bunnen i en så lang tid. Hun trenger noen til å bevise for henne at hun betyr noe og noen som vil være hennes skulder å gråte på.

Hun trenger noen til å hjelpe henne å helbrede og å vise henne at det er mer til livet enn hva hun gikk gjennom med hennes narsissistisk mann. Hun trenger en snill mann for å endelig kunne bryte fri etter å ha datet en narsissist. Så hvis du bryr deg, bry deg nok til å bli den neste snille mannen for henne. Hun fortjener å få all den kjærligheten hun ga til feil person. Hun fortjener å spille noen rolle.

Det finnes fortsatt en fantastisk jente i henne. Det finnes fortsatt en jente som er klar til å erobre verden og som er bestemt på å leve livet til det fulle, men denne jenta gjemmer seg bare for øyeblikket, fordi hun ble nedbrutt, og nå er hun redd. Vis henne at hun ikke har noe å være redd for, og all din innsats vil være verdt det etter at hun har blitt seg selv igjen.